در حال حاضر نزدیک به ۹۵ درصد تولیدات ایران خودرو با گیربکس دستی به بازار عرضه میشوند، درحالیکه از تنوع ۴ تا ۵ موتور بهره میبرند؛ لذا نقش گیربکس ۶سرعته دستی در همه محصولات ایران خودرو بهعنوان پررنگترین عضو قوای محرکه بسیار کلیدی است. مدیر طرح نگاشت موتور ملی پرخوران (EF7-TC) با جعبهدنده ۶سرعته بیان کرد که اوایل امسال دنا پلاس با گیربکس ۶ سرعته دستی تولید میشود.
محمد نجات عنوان کرد: «موتور پرخوران (توربوشارژ) نصبشده بر دنا پلاس با جعبهدنده خودکار، استقبال زیاد مشتریان را به همراه داشته است و دریافت ۵ ستاره کیفی از سوی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، نشان از کیفیت زیاد این محصول دارد.»
وی با اشاره به طرح نگاشت (کالیبراسیون) دنا پلاس توربو با جعبهدنده ۶سرعته افزود: «باتوجه به نیاز بازار و گشتاور زیاد موتور این خودرو، نصب گیربکس ۶سرعته دستی در دستور کار ایرانخودرو قرار گرفت. به همین دلیل، طرح نگاشت دنا پلاس با گیربکس ۶ سرعته دستی ، توسط ایپکو و با توان کاملاً داخلی، بر روی خودروی دنا پلاس طراحی و انجام شده است.»
نجات با بیان اینکه در این طرح موفق شدیم باتکیهبر توان داخلی به سطح آلایندگی یورو ۵ دست یابیم، اظهار کرد: «مزیت اقدام مذکور این است که ایرانخودرو بهراحتی میتواند تغییرات موردنظر خود را با کمترین هزینه و زمان اعمال کند؛ این در حالی است که تا پیش از این، برای انجام هرگونه تغییرات، ناچار بودیم هزینه بسیار زیادی را به کشورهای خارجی بپردازیم.»
مزایای اصلی گیربکسهای ۶سرعته نسبت به نمونههای ۵ دنده، راحتی بیشتر، مصرف سوخت پایینتر، فشار کمتر به موتور و لذت رانندگی بیشتر هستند.
بیشتر بخوانید: تیپهای جدید دنا پلاس ۶ دنده معرفی شدند
وی گفت: «بهدلیل بومیبودن این اقدام و قابلیت تولید و تأمین قطعات توسط سازندگان داخلی، وابستگی به ارز و تأمین قطعات از کشورهای خارجی وجود ندارد و میتوان باتوجهبه نیاز مشتریان نسخه دنا پلاس با گیربکس ۶سرعته تولید کرد.»
وی با اشاره به مشخصات فنی دنا پلاس با موتور پرخوران و گیربکس دستی و خودکار، خاطر نشان کرد: «این محصولات با پیشرانه TC7 با ظرفیت ۱٫۷ لیتر به بازار عرضه خواهد شد. این موتور قادر به تولید ۲۱۵ نیوتنمتر گشتاور و ۱۵۰ اسب بخار توان است که با استاندارد آلایندگی یورو ۵ مطابقت دارد.»
بیشتر بخوانید: اولین شرایط پیش فروش ایران خودرو در سال ۱۴۰۰
لازم به ذکر است که در دنا پلاس با گیربکس ۶ سرعته دستی ، هیچ آپشن جدید یا تغییر ظاهری وجود نداشت. اما ایرانخودروییها وعده دادهاند که این محصول را نیز همچون رانا پلاس جدید، با فرمان الکتریکی به بازار میفرستند.
گیربکس ۶سرعته دستی جدید ایرانخودرو با هدف اصلی کاهش مصرف سوخت و ارائه گیربکس تمام داخلی وارد کارزار تحول صنعت خودرو کشور شده است.
مدیر این طرح با اشاره به برنامههای آتی ایپکو گفت: «نسلهای بعدی خانواده موتور EF با کد +EF در خانواده دنا و سمند به کار خواهد رفت که شامل موتورهایی با تنوع فناوریهای روز، سطح آلایندگی یورو ۶ و مصرف ۱ لیتر در صد کیلومتر کمتر از نسل فعلی است.»
مدیرعامل ایرانخودرو میزان کاهش ارزبری در ازای تولید گیربکس با دانش بومی را حدود ۷۰۰ دلار عنوان کرده است که بیشتر مربوط به گیربکسهای اتوماتیک میشود و ایرانخودرو در این زمینه با داخلی سازی گیربکس ۶سرعته اتوماتیک جدید و نصب آن روی دنا پلاس توربو اتوماتیک، صرفهجویی قابلتوجهی را نصیب صنعت خودروسازی و اقتصاد کشور با جلوگیری از خروج ارز کرده است.
***
شما میتوانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید