چیزهایی که درباره شارژر وایرلس نمی‌دانید!

0

یکی از دستگاه‌های نوینی که این روزها توسط افراد استفاده می‌شود، شارژرهای وایرلس یا بی‌سیم هستند. این شارژرها کار را برای کاربر آسان کرده‌اند و راهی برای استفاده کمتر از کابل هستند. اما هر دستگاهی مزایا و معایب منحصر به خود را دارد؛ بنابراین برای اینکه بتوانید دستگاه مناسبی را انتخاب و خریداری کنید، در این مقاله به بررسی مزایا و معایب شارژر وایرلس یا بی‌سیم می‌پردازیم.

شارژ وایرلس یا بی‌سیم چیست؟

اولین نمونه گوشی هوشمند که از شارژ وایرلس یا بی‌سیم استفاده می‌کرد، آیفون X از کمپانی اپل بود. این موضوع باعث شد تا کمپانی‌های دیگر نیز برای طراحی و تولید گوشی‌ هوشمندی که بتواند از شارژ وایرلس پشتیبانی کند اقدام کنند. 

شارژ وایرلس یک پد است که سیم‌پیچی داخلی داشته و می‌تواند بدون سیم یا اتصال مستقیم به کابل شارژ، گوشی شما را شارژ کند. شارژ بی‌سیم به وسیله دستگاه شارژر و گیرنده شارژ کار می‌کند. دستگاه شارژر در پد وایرلس و گیرنده شارژ هم در گوشی موبایل قرار دارد. این دو دستگاه از دو سیم‌پیچ مسطح تشکیل شده‌اند و نحوه انتقال انرژی در آن‌ها به کمک قابلیت القا الکترومغناطیسی است.

آیا شارژ وایرلس به گوشی آسیب می‌زند؟

استفاده از شارژر بی‌سیم کار را برای شما ساده می‌کند و نیازی نیست همه جا با خودتان شارژر ببرید. اما چالش اصلی این‌جاست که اگر گوشی موبایل شما همیشه کاملا شارژ باشد، آیا مشکلی برای باتری به وجود می‌آید؟

به دلیل تمهیدات الکترونیکی، گوشی‌های موبایل هوشمند و تبلت نمی‌توانند بیش از حد شارژ شوند. نگه داشتن این وسایل در وضعیت شارژ کامل، منجر به افت عملکرد باتری خواهد شد. لازم است بدانید که اگر گوشی را در وضعیتی قرار دهید که بیش از ۹۰% باتری دارد و در شارژ باشد، باتری دچار افت عملکرد بیشتری می‌شود.

روش کار شارژر وایرلس

الکترود مثبت در باتری از لیتیوم کوبالت اکساید یا لیتیوم یون فسفات و الکترود منفی در آن از کربن گرافیت تشکیل شده‌ است. تا زمانی که یک باتری لیتیوم یونی شارژ می‌شود، یون‌ها بین این دو الکترود در حرکت خواهند بود. وقتی باتری شارژ شود، الکترود مثبت یون‌ها را سمت الکترود منفی حرکت می‌دهد و آن‌ها را به عنوان انرژی ذخیره خواهد کرد.

وقتی شارژ باتری در حال استفاده است، این یون‌ها از الکترود منفی به سمت الکترود مثبت برمی‌گردند تا از آن‌ها به‌عنوان الکتریسیته استفاده شود. با رفت و برگشت یون‌ها است که الکترولیت در طول زمان تحلیل می‌رود. بنابراین بهتر است گوشی موبایل هوشمندتان را برای مدتی طولانی در شارژ نگه ندارید. باتری گوشی موبایل نباید خیلی پُر یا خیلی خالی باشد.

بررسی مزایا و معایب شارژر وایرلس

مزایای شارژر وایرلس یا بی‌سیم

شارژرهای وایرلس یکی از تکنولوژی‌های نوینی است که از آن‌ برای شارژ دستگاه‌های هوشمند استفاده می‌شود. در ادامه به بررسی مزایای شارژر بی سیم می‌پردازیم.

  • دوام بالا
  • اتصالی امن‌تر
  • گرم نشدن دستگاه
  • سیم‌های کمتر
  • سازگار با دستگاه‌های مختلف
  • تاثیر کم امواج الکترومغناطیسی

دوام بالا

با استفاده از شارژر وایرلس دیگر مجبور نیستید که هر بار شارژر خود را به برق و سپس به گوشی متصل کنید. از طرفی کابل دچار پوسیدگی نیز نخواهد شد. به این ترتیب اگر گاهی از شارژر بی‌سیم و گاهی از کابل شارژ استفاده می‌کنید عمر کابل شارژر شما بیشتر خواهد شد.

اتصالی امن‌تر

زمانی که از شارژر بی‌سیم یا وایرلس استفاده می‌کنید، در اصل در محیطی امن و بدون کابل در حال شارژ گوشی خود هستید. در چنین شرایطی ریسک خطاهای الکتریکی و برق گرفتگی خیلی کمتر خواهد بود. از طرفی دیگر نگران استفاده از شارژرهای تقلبی هم نیستید.

گرم نشدن دستگاه

 زمانی که دستگاه مورد نظر شما با شارژ وایرلس شارژ می‌شود، پد شارژ به صورت خودکار خاموش خواهد شد. به این ترتیب انرژی کمتری هدر رفته و شارژ ایمن‌تری خواهید داشت. از طرفی از باتری گوشی شما نیز محافظت شده و عملکرد آن افت نمی‌کند. در نتیجۀ قطع خودکار شارژ، از گرم شدن دستگاه نیز جلوگیری خواهد شد.

سیم‌های کمتر

با استفاده از شارژ بی‌سیم دیگر نیاز نیست از کابل شارژ استفاده کنید و در نتیجه دور و برتان پُر از سیم‌های دست و پا گیر نخواهد بود.

سازگار با دستگاه‌های مختلف

 شارژ وایرلس دارای یک استاندارد جهانی است و به همین دلیل هم انواع دستگاه‌ها که دارای این قابلیت هستند را می‌توان با آن شارژ کرد.

تاثیر کم امواج الکترومغناطیسی

پدهای شارژ وایرلس دارای استاندارد Qi هستند که امواج الکترومغناطیسی ضعیفی دارند. Qi یا (Qi-Certified) Qi یک استاندارد شارژ بی‌سیم است که توسط کمپانی WPC تدوین شده و هدفش استاندارد کردن شارژ بی‌سیم روی تمام دستگاه‌هاست.

درست مثل کاری که استانداردهای USB یا بلوتوث برای استانداردسازی انتقال داده در دستگاه‌های مختلف انجام داده‌اند. طبق تحقیقاتی که سازمان WHO یا (World Health Organization) یا سازمان بهداشت جهانی انجام داده، این امواج تاثیری بر سلامت انسان ندارند.

معایب شارژر وایرلس

معایب شارژر وایرلس یا بی‌سیم

شارژرهای بی‌سیم با وجود مزایای بسیار زیادی که دارند، معایبی هم دارند که در این بخش به بررسی معایب شارژر بی سیم می‌پردازیم.

  • محدودیت در استفاده از گوشی‌
  • کاملا بی‌سیم نیست
  • قیمت‌ بالای پدهای وایرلس
  • مدت زمان بیشتر شارژ

محدودیت استفاده از گوشی‌

برای شارژ گوشی موبایل باید آن را روی پد شارژ بگذارید. با این کار در استفاده از گوشی دچار محدودیت خواهید شد. اما زمانی که از شارژر کابلی استفاده می‌کنید می‌توانید همزمان از گوشی خود نیز استفاده کنید اما شارژر بی‌سیم یا وایرلس دارای محدودیت در استفاده از گوشی در حال شارژ است.

شارژر وایرلس کاملا بی‌سیم نیست

وقتی اسم از شارژ بی‌سیم آورده می‌شود، خیلی از افراد تصور می‌کنند که می‌توانند گوشی همراه خود را هر جا که می‌خواهند همراه ببرند. باید دقت کنید که شارژرهای وایرلس خودشان به سیمی متصل هستند که منبع انرژی آن‌ها است. لازم است دستگاه را روی پد بگذارید تا شارژ شود.

قیمت‌ بالای پدهای وایرلس

قیمت پدهای وایرلس از کابل‌های شارژ خیلی گران‌تر است. این فناوری هنوز جدید بوده و به همین دلیل هم در دسترس همگان قرار ندارد. اکثر گوشی‌های موبایل فعلی شارژر کابلی دارند و با توجه به اینکه کابل‌ها کاربری راحت‌تری دارند کمتر کسی از پدهای شارژ استفاده می‌کند.

مدت زمان بیشتر شارژ

شارژ کامل دستگاه با شارژر بی‌سیم در مقایسه با شارژرهای کابلی مدت زمان بیشتری می‌برد. این روزها سرعت شارژ با کابل‌های بی‌سیم بیش از حد افزایش یافته و در نتیجه گوشی موبایل شما سریع‌تر شارژ خواهد شد.

برای دیدن آگهی‌های گوشی همراه در دیوار کلیک کنید

بررسی مزایای شارژر وایرلس

حرف آخر درباره انواع شارژر وایرلس

شارژرهای بی‌سیم یا وایرلس، انقلابی در شارژ گوشی‌های هوشمند ایجاد کردند و توانستند عمل شارژ گوشی یا هر وسیله هوشمند دیگری را به کاری آسان تبدیل کنند. اما این دستگاه‌ها نیز مانند هر دستگاه دیگری دارای مزایا و معایبی هستند. 

در این مقاله به بررسی مزایای شارژر وایرلس یا بی‌سیم و همچنین معایب شارژر وایرلس یا بی‌سیم پرداختیم تا بتوانید برای انتخاب و خرید این دستگاه، اطلاعات کافی داشته باشید. با توجه به مزایا و معایبی که در این مطلب به آن‌ها اشاره شد، آیا شما برای خرید شارژر وایرلس مشتاق هستید؟

آگهی‌های لوازم جانبی الکترونیکی را در دیوار ببینید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.