براساس مصوبات کارگروه رجیستری وزارت صمت و نامه معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین و همزمان با شروع شهریور ۱۴۰۱، تصمیم بر این شد تا واردات گوشی مسافری از عراق توسط ایران ممنوع شود. به طوری که در بازه زمانی ۱۰ تا ۳۱ شهریور ماه سال جاری، مسافران حق ورود گوشی همراه از کشور عراق به ایران را نداشتند و در این بازه زمانی واردات گوشی ممنوع شد.
اما چندی پیش روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک از لغو ممنوعیت واردات گوشی مسافری از کشور عراق خبر داد. لغو ممنوعیتی که از جمعه اول مهرماه آغاز میشود. به گفته روح الله لطیفی، ممنوعیت واردات گوشی از عراق موقت بوده اما از روز جمعه اول مهر ماه ۱۴۰۱ طبق روال قبل، واردات گوشی مسافری از عراق مجاز شد.
گوشیهای وارداتی از عراق در ایام اربعین رجیستری نمیشود
در ادامه بررسی ممنوعیت واردات گوشی مسافری از عراق، با توجه به تصمیم ستاد مبارزه با قاچاق کالا، گوشیهای همراه وارداتی از کشور عراق به ایران، در بازه زمانی ۱۰ تا ۳۱ شهریور، رجیستر نخواهد شد. زیرا در این ایام برخی از افراد سودجو با سوءاستفاده از اطلاعات شخصی زائران، با نام آنها سیمکارت خریداری کرده و از آن برای رجیستری گوشی تلفن همراه استفاده میکنند. به همین دلیل در این ایام ستاد مبارزه با قاچاق کالا تصمیم دارد واردات گوشی همراه مسافر از عراق به کشور ایران را ممنوع کند.
ممنوعیت واردات گوشی مسافری از عراق برای خریداران واقعی گوشی همراه نیز منفعت دارد. زیرا در کربلا و در مسیر رفتوآمد زوار، گوشیهای اصل به سختی پیدا میشود و بیشتر گوشیها تقلبی هستند.
تمامی این مسائل سبب شده تا ستاد مبارزه با کالا با همکاری ستاد مرکزی اربعین در این ایام طرح ممنوعیت واردات گوشی از عراق ایران را اجرا کند. اما پس از بازه زمانی مربوطه، طبق روال گذشته امکان خرید و رجیستری گوشیهای همراه خریداریشده از کشور عراق وجود دارد.
رجیستری گوشیهای وارداتی از کشور عراق
طبق گفته روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک، هر مسافر از کشور عراق تنها مجاز به خرید سالانه یک تلفن همراه و ورود آن به کشور است. بنابراین هر مسافر تنها سالی یکبار میتواند گوشی خریداری شده خود را از کشور عراق، وارد ایران کند. با این حال در جواب سوال آیا خرید گوشی از عراق به صرفه است؟
باید گفت در صورت پایینتر بودن قیمت گوشی در کشور عراق باید هزینهٔ گمرک و رجیستری آن را نیز در نظر گرفت. در خصوص امور مربوط به رجیستری نیز، مسافر یک ماه وقت دارد سایر امور مربوط به آن را انجام دهد. از طرفی، در همان مبدا ورودی، IMEI تلفن همراه و اوراق سفر توسط کارشناس مربوطه بررسی میشود و در صورت صحت اطلاعات، اجازه ورود گوشی همراه به کشور داده خواهد شد.
نحوه رجیستری گوشی تلفن همراه
در زمینه واردات گوشی مسافری از عراق به ایران باید توجه داشت که گوشیهای همراه وارد شده از کشور عراق برای رجیستری باید در لحظه ورود و در مبادی ورودی ثبت به صورت حضوری اظهار شود.
- در این مرحله اطلاعات مربوط به مسافر و دستگاه توسط گمرک ثبت و تایید میشود.
- سپس مسافر ایرانی یک ماه فرصت دارد تا با مراجعه به سایت گمرک نسبت به پرداخت عوارض گوشی مسافری اقدام نماید.
- پس از این مرحله، یک پیامک برای شماره تماس مسافر اعلام شده در مرحله اول، از سوی سامانه همتا به فرد ارسال میگردد.
- بنابراین لازم است تا مسافر در لحظه ورود شماره تماس مشخصی که به نام خودش است، اعلام نماید تا کد فعالسازی برای او ارسال شود.
- اتباع خارجی نیز برای پرداخت گمرک گوشی مسافری، نیاز است تا پس از انقضاء مدت یک ماه از تاریخ حضور خود در کشور، به صورت حضوری و در نزدیکترین گمرک اجرایی اقدام به پرداخت عوارض گوشی مسافری نمایند.
در دیوار بخوانید: