محدودیت ثبت نام طرح مسکن ملی در ۱۴ استان

زمان ثبت‌نام وام ودیعه مسکن تمدید می‌شود؟

متقاضیان وام ودیعه مسکن تا روز ۳۰ آذر ماه امسال فرصت داشتند که درخواست خود را در سامانه وزارت راه و شهرسازی ثبت‌ کنند. چند روزی هست که فرصت نام‌نویسی به پایان رسیده است، آیا زمان ثبت‌نام برای متقاضیانی که تا کنون درخواست خود را ثبت نکرده‌اند تمدید می‌شود؟

به نقل از مهر، مستاجران از ۲۶ خرداد تا ۳۰ آذر ماه فرصت داشتند که درخواست وام ودیعه خود را ثبت کنند. پیش‌بینی می‌شد که زمان ثبت‌نام تمدید شود اما به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی سامانه ثبت درخواست وام بسته شد. محمود محمودزاده در این خصوص گفت: با اتمام پاییز، مهلت ثبت‌نام به پایان رسیده است.

به گفته او برای تمدید ثبت‌نام به صدور مجوز قانونی نیاز دارد که تاکنون ستاد ملی مقابله با کرونا مجوزی صادر نکرده است. اما مستاجرانی که ثبت‌نام کرده‌اند می‌توانند در ادامه سال جاری نسبت به تشکیل پرونده در بانک مورد تقاضا اقدام کنند.

اجاره آپارتمان دیوار

همچنین پرداخت وام ودیعه تا پایان بهمن ماه امسال ادامه دارد؛ کسانی که واجد شرایط شناخته شده‌اند می‌توانند تا پایان بهمن ماه نسبت به تکمیل پرونده‌های خود اقدام کنند.

بانک مرکزی در این خصوص می‌گوید که پرداخت وام ودیعه از سقف اعتباری در نظر گرفته شده (۱۰ هزار میلیارد تومان) نیز فراتر رفته و مجموع تسهیلات پرداخت شده و افراد در صف انتظار به معادل ۲۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

سقف وام اجاره در تهران ۷۰، در دیگر کلانشهرها ۴۰ و سایر شهرها ۲۵ میلیون تومان است. از ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه وام ودیعه امسال ۷.۳ هزار میلیارد تومان به ۱۹۰ هزار نفر پرداخت شده است. ۲.۳ هزار میلیارد تومان دیگر نیز در مرحله پرداخت قرار دارد، مابقی نیز تا پایان بهمن پرداخت می‌شود.

وام ودیعه سال آینده نیز پرداخت می‌شود؟

پرداخت وام ودیعه از تیر پارسال آغاز شد و ستاد ملی مقابله با کرونا پرداخت این وام را برای امسال نیز الزامی کرد. بودجه پرداخت این وام در سال گذشته ۲۰ هزار میلیارد تومان از منابع بانک و برداشت از صندوق توسعه ملی بود، اما بودجه ۱۰ هزار میلیارد تومانی امسال به عنوان تسهیلات تکلیفی در نظر گرفته شد.

تسهیلات تکلیفی بانک‌ها باید منشأ قانونی داشته باشد. از آنجایی که در لایحه بودجه ۱۴۰۱، تسهیلات ودیعه مسکن نیامده است، به احتمال زیاد این وام در سال آینده پرداخت نمی‌شود.

ضمن اینکه با توجه به کاهش اثرات اقتصادی کرونا احتمالا ستاد ملی کرونا از اعمال فشار بیشتر بر بانک‌ها در سال آتی خودداری کند. همچنین از سوی دیگر بانک‌ها باید ۳۶۰ هزار میلیارد تومان وام ساخت مسکن در قالب طرح جهش مسکن پرداخت کنند، با پرداخت این وام ممکن است بانک‌ها از پرداخت سایر وام‌های مرتبط با بخش مسکن از جمله اجاره، کمی فاصله بگیرند.

بانک‌ها به مستاجران وام نمی‌دهند

در ماه‌های اخیر بانک‌ها از پرداخت وام ممانعت کردند و مدعی بودند که بودجه‌ای ندارد، این موضوع موجب اعتراض مستاجرانی شد که به بانک معرفی شده بودند و در واقع در مراحل پایانی وام قرار داشتند.

با این که واجدین شرایط از وزارت راه پیامک مراجعه به بانک دریافت می‌کنند، اما بانک‌ها می‌گویند که اعتبار پرداخت وام تمام شده است. این موضوع در تهران و کلانشهرها بیشتر است.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search