پیکسل 6A جدیدترین گوشی گوگل و از معدود میانردههای این شرکت است. پیکسل 6A باطن قدرتمندی دارد اما در ظاهر و طراحی آن ضعفهایی دیده میشود. شاید با قیمت ۴۵۰ دلاری GOOGLE PIXEL 6 برای آنور آبیها اقتصادی باشد ولی برای ایرانیها به اندازه پرچمدارها آب میخورد و باید با آنها مقایسهاش کنیم. با بررسی گوگل پیکسل 6A همراه شوید تا ببینیم ارزش خرید دارد یا نه؟
پیکسل 6A اردیبهشت امسال معرفی شد و از چند روز قبل وارد بازار ایران شده است. این دستگاه سومین عضو از سری جدید گوشیهای گوگل بعد از پیکسل ۶ و ۶ پرو است و هرچند نسخه میانرده آنها محسوب میشود اما کمتر از ۱۰۰ دلار با آنها اختلاف قیمت دارد.
گوشی GOOGLE PIXEL 6 با وجود اختلاف قیمت محدود نسبت به دو برادر بزرگترش از نظر کیفیت نمایشگر، دوربین، ظرفیت باتری و توان شارژ به شکل قابل توجهی ضعیفتر است که ارزش خرید آن را پایین میآورد. مشخصات کامل پیکسل 6A بدین ترتیب است:
- نمایشگر: ۶.۱ اینچی OLED با وضوح فول اچدی
- تراشه: گوگل تنسور
- حافظه رم: ۶
- حافظه داخلی: ۱۲۸ گیگابایت
- دوربین اصلی: ۱۲.۲ مگاپیکسلی عریض + ۱۲ مگاپیکسلی فوقعریض
- دوربین سلفی: ۸ مگاپیکسل
- باتری ۴۴۱۰ میلیآمپر ساعت با شارژ سریع ۱۸ وات
- وزن: ۱۷۸ گرم
- مشخصات دیگر: اسپیکر استریو، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر، گواهی IP67 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار، بدنه پلاستیک، فاقد اسلات حافظه microSD
- قیمت: حدود ۱۹ میلیون تومان
طراحی و کیفیت ساخت گوگل پیکسل 6A
- طراحی عجیب و خاص
- پنل پشتی پلاستیک و فریم میانی فلزی
- مقاومت بالا در برابر آب
- وزن مناسب
طراحی پیکسل 6A با دوربین عجیب و غریبش آنقدر خاص شده که از یک فرسخی قابل تشخیص است.
در پنل جلو همه چیز شبیه گوشیهای دیگر است اما کافی است گوشی را به سمت دیگر برگرداندید. اینجا اولین چیزی که جلب توجه میکند، نوارمشکی ضخیمی است که دو لبه گوشی را به هم وصل کرده. این نوار دوربین دوگانه، فلاش LED و حفره میکروفون را در خود جا داده است.
گوشی GOOGLE PIXEL 6 در رنگهای خاکستری، سفید و سبز عرضه شده است. اگر نمیخواهید نوار مشکی زیاد دیده شود، نسخه خاکستری را بخرید چون در دو مدل دیگر نوار مشکی به حدی توی ذوق میزند که انگار چند دقیقه قبل از معرفی آن را روی گوشی چسباندهاند.
پنل پشتی گوشی بر خلاف مدلهای ۶ و ۶ پرو پلاستیکی است که برای موبایلی ۲۰ میلیونی ناامید کننده به نظر میرسد. فریم میانی اما فلزی است و در هر سه مدل رنگ مشکی دارد.
یکی از مزایای گوگل پیکسل 6A گواهی IP67 است. بر اساس این گواهی گوشی میتواند تا ۳۰ دقیقه حتی در عمق یک متری در برابر نفوذ آب مقاومت کند.
وزن موبایل به خاطر بدنه پلاستیکی از ۱۷۸ گرم فراتر نمیرود و در دسته گوشیهای نسبتا سبک قرار میگیرد.
خرید پیکسل 6A تنها در صورتی منطقی است که دنبال موبایلی با طراحی بسیار خاص باشید. در غیر این صورت میتوانید شیائومی ۱۲ با بدنه مرکب از شیشه و فلز یا گلکسی S21 FE را بخرید که طراحی به مراتب جذابتری دارند.
خواندنی های مرتبط:
صفحه نمایش گوگل پیکسل 6A
- نمایشگر OLED
- نرخ رفرش پایین ۶۰ هرتز
- پشتیبانی از نمایشگر همیشه روشن
گوگل پیکسل 6A به نمایشگر تخت ۶.۱ اینچی از نوع OLED مجهز شده که از نظر کیفیت نسبت به دو مدل دیگر در سطحی پایینتر قرار میگیرد.
تنها با ۱۰۰ دلار بیشتر میتوان پیکسل ۶ پرو را خرید که پنل بسیار باکیفیتتر LTPO AMOLED با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز دارد.
نمایشگر GOOGLE PIXEL 6 با وضوح ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل و تراکم ۴۲۹ پیکسل در اینچ محتوا را بسیار واضح و با رنگهای عالی به تصویر میکشد.
نکته عجیب اینجاست که حرکت در منوها، اجرای بازی و انیمیشنها به حدی با فریم پایین اجرا میشود که ظاهرا نرخ رفرش واقعی حتی کمتر از این مقدار باشد.
اگر تجربه کار با گوشیهای دارای نرخ رفرش ۹۰ یا ۱۲۰ هرتز را داشته باشید، به محض کار با پیکسل 6A متوجه نرخ فریم پایین نمایشگر خواهید شد.
روشنایی نمایشگر به شکل دقیق اعلام نشده اما در محیط بیرون و زیر نور مستقیم آفتاب، مشاهده محتوای صفحه گوشی GOOGLE PIXEL 6 کمی مشکل خواهد بود. مشکل زمانی بدتر میشود که بدانید حسگر نور محیط هم گاهی درست عمل نمیکند و باید دستی نور را کم یا زیاد کنید.
پیکسل 6A از نمایشگر همیشه روشن پشتیبانی میکند و میتوانید اطلاعات ضروری مثل ساعت و تاریخ یا اعلانها را در زمان قفل بودن صفحه نمایش دهد.
حفاظت از نمایشگر در برابر خط و خش به گوریلا گلس ۳ سپرده شده در حالیکه اکثر گوشیهای همقیمت از گوریلا گلس ویکتوس بهره میبرند که فوقالعاده مقاومت بالاتری دارد.
حتی مدلهای با نصف قیمت پیکسل 6A مثل شیائومی 11T و گلکسی A52S در این مورد انتخابهای بهتری هستند.
دوربین گوشی پیکسل 6A
- کیفیت عکاسی عالی
- فیلمبرداری مطلوب
- دوربین سلفی متوسط
پیکسل 6A برخلاف مدلهای ۶ و ۶ پرو که دوربین سه گانه ۵۰ مگاپیکسلی دارند، به دوربین دوگانه ۱۲ مگاپیکسلی مجهز شده است. در این گوشی خبری از لنز ماکرو، عمق سنج یا تلهفوتو نیست و باید به این ۲ دوربین بسنده کنید:
- دوربین عریض ۱۲ مگاپیکسلی، سنسور ۱/ ۲.۵۵ اینچی، لنز ۲۷ میلیمتری با گشودگی دیافراگم f/1.7، فوکس خودکار با تشخیص فاز، لرزشگیر اپتیکال
- دوربین فوقعریض ۱۲ مگاپیکسلی، لنز با گشودگی دیافراگم f/2.2 و زاویه دید ۱۱۴ درجهای
تمام آگهیهای گوشیهای گوگل را ببینید
بررسی کیفیت دوربین اصلی
- این دوربین امتحان پس داده رنگها را زنده و طبیعی، با کنتراست فوقالعاده و داینامیک رنج مناسب ثبت میکند.
- جزییات در بالاترین سطح قرار دارد،
- رنگها به هیچ وجه اشباع نیستند و خبری از رنگهای گرم مثل تصویر گوشیهای سامسونگ نیست.
- بخشی از نتایج فوقالعاده دوربین مدیون تراشه قدرتمند تنسور و محاسبات نرم افزاری پیچیده است.
- نرمافزار دوربین و گالری گوگل قابلیتهای جالبی را در اختیارتان میگذارد.
- دیگر ویژگی جالب Face Unblur است که حین عکاسی در شب یا محیطهای کم نور، با استفاده از هوش مصنوعی و ترکیب تصاویر، دوربین اصلی و فوقعریض، تصاویر چهره را به بهترین شکل ممکن ثبت میکند.
- هرچند این گوشی فاقد لنز تلهفوتو برای زوم اپتیکال بدون افت کیفیت است؛ اما زوم ۲ برابری را به خوبی انجام میدهد.
- زوم ۷ برابری هم به شکل نرمافزاری ارائه شده اما کیفیت پایینی دارد.
خواندنی های مرتبط:
دوربین فوق عریض
دوربین فوق عریض هم با وجود عملکرد عالی در تشخیص رنگها، جزییات را در سطحی پایینتر ثبت میکند. زاویه دید این دوربین ۱۱۴ درجه است که نسبت به رقبا با میدان دید ۱۲۳ درجهای دامنه کمتری را پوشش میدهد.
دوربین سلفی
گوگل پیکسل 6A به دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با لنز f/2.0 مجهز شده است. تصاویر عادی و پرتره ثبت شده با این دوربین از نظر غنای رنگی و محدوده داینامیک در سطح بالایی قرار دارند اما به پای شیائومی ۱۲ یا گلکسی S21 FE نمیرسند.
فیلمبرداری
بررسی گوگل پیکسل 6A از امکان ثبت ویدیوهای 4K با نرخ ۳۰ یا ۶۰ فریم خبر میدهد. اگر نرخ فریم بالاتر را ترجیح میدهید ویدیوهای 1080p تا نرخ ۱۲۰ و ۲۴۰ فریم در ثانیه نیز در دسترس هستند.
کیفیت ویدیوها نیز بسیار بالاست. رنگها غنی و با طراوت هستند و به لطف لرزشگیر اپتیکال لرزشهای دست به خوبی حذف میشوند.
یکی از مزایای دوربین پیکسل 6A در فیلمبرداری پشتیبانی ازHDR حتی در وضوح 4K و نرخ فریم بالاست. این ویژگی باعث بهبود جزییات در سایه روشنها و کنتراست عالی میشود.
فیلمبرداری با دوربین سلفی اما محدود به وضوح 1080p است و از 4K پشتیبانی نمیکند.
سختافزار گوگل پیکسل 6A
- تراشه پرچمدار گوگل تنسور
- اجرای روان اپها و بازیهای سنگین
- عملکرد پایینتر از پرچمدارهای با قیمت مشابه
پیکسل 6A به تراشه اختصاصی و جدید گوگل تنسور مجهز شده که پیش از این تنها در پیکسل ۶ و ۶ پرو به کار رفته است.
این تراشه شامل پردازنده ۸ هستهای با ۲ هسته قدرتمند ۲.۸ گیگاهرتزی، ۲ هسته متوسط ۲.۲۵ گیگاهرتزی و ۴ هسته معمولی ۱.۸ گیگاهرتزی است. پردازشگر گرافیکی هم Mali-G78 است.
پیکسل 6A تجربه کاربری بسیار روانی را در اختیار شما میگذارد. به خوبی از پس اجرای وظایف روزمره، اپهای سنگین و حتی بازیهای با گرافیک بالا مثل کالآودیوتی، پابجی موبایل و بازی بسیار سنگین گنشین ایمپکت برمیآید.
البته نباید انتظار اجرای این بازیها با فریم ریت عالی و بهترین وضوح را داشته باشید. تقریبا همه بازیها با نرخ ۶۰ فریم در ثانیه و تنظیمات گرافیکی متوسط به شکلی روان اجرا میشوند.
در مجموع گوشی GOOGLE PIXEL 6 تجربه کاربری روانی دارد اما از نظر پردازنده و میزان حافظه، به پای شیائومی ۱۲ یا گلکسی S21 FE نمیرسد.
باتری و شارژدهی
- باتری ۴۴۱۰ میلیآمپرساعتی
- شارژدهی مناسب
- سرعت شارژ بسیار کند
گوگل پیکسل 6A به باتری ۴۴۱۰ میلیآمپرساعتی مجهز شده که نسبت به پیکسل ۶ و ۶ پرو ضعیفتر است.
ظرفیت باتری روی کاغذ محدود به نظر میرسد اما به لطف پردازنده کممصرف تنسور و رابط کاربری سبک گوگل، شارژدهی بسیار خوبی دارد.
با استفاده معمولی از گوشی میتوانید تا یک و نیم روز روی شارژدهی حساب باز کنید. اگر اهل بازی و تماشای فیلم باشید شارژدهی برای یک روز کامل کفایت میکند.
این در حالی است که رقبای همرده و حتی گوشیهای بسیار ارزانتر سرعت شارژ به مراتب بالاتری دارند. برای مثال شیائومی ۱۲ و پوکو F4 GT در ۴۵ دقیقه و گلکسی S21 FE در ۷۰ دقیقه به طور کامل شارژ میشوند.
خواندنیهای مرتبط:
سیستم عامل و نرمافزار
- اندروید ۱۲
- رابط کاربری روان Pixel UI
- قابلیتهای نرمافزاری جالب
پیکسل 6A با اندروید ۱۲ و رابط کاربری اختصاصی Pixel UI به دستتان میرسد. مزیت اصلی گوشیهای پیکسل دریافت بسیار سریع آپدیتهای نرمافزاری و امنیتی است بنابراین جزو اولین گوشیهای دریافت کننده اندروید ۱۳ خواهند بود.
در این رابط کاربری از اپهای اضافه گوشیهای شیائومی و سامسونگ خبری نیست و تنها برنامههای ضروری روی آن نصب شده. از اینرو سرعت گردش در منوها بسیار بالاست و خبری از لگ و باگ نیست.
گوگل برای این گوشیها ۳ سال اپدیت نرمافزاری و ۵ سال بهروزرسانی امنیتی را در نظر گرفته و دستکم تا اندروید ۱۴ به روز خواهد شد.
امکانات گوگل پیکسل 6A
- اسپیکر استریو
- حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر
- فاقد جک هدفون ۳.۵ میلیمتری
گوشی GOOGLE PIXEL 6 به اسپیکرهای استریو مجهز شده که در لبههای بالا و پایین قرار گرفتهاند. صدای خروجی مطابق انتظار بلند، واضح و گوشنواز است. هیچ نویزی در صدای اسپیکرها شنیده نمیشود اما فرکانسهای میانی میتوانست بهتر باشد.
گوشی GOOGLE PIXEL 6 بر خلاف نسل قبل فاقد جک هدفون ۳.۵ میلیمتری است بنابراین برای استفاده از هدفون سیمی باید از تبدیل USB-C به جک ۳.۵ میلیمتری استفاده کنید یا سراغ مدلهای بیسیم بروید.
حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر قرار گرفته اما سرعت چندان بالایی ندارد و گاهی باید چند بار سعی کنید تا قفل صفحه باز شود.
این مطالب را از دست ندهید:
قیمت گوشی گوگل پیکسل 6A
پیکسل 6A از چند روز قبل وارد بازار جهانی شد و به سرعت در فروشگاههای ایران نیز در دسترس قرار گرفته است. همانطور که گفتیم این گوشی تنها در یک نسخه ۶ گیگابایتی عرضه میشود و خبری از مدل با رم ۸ گیگابایت یا حافظه بیشتر نیست.
مزایای گوگل پیکسل 6A
- پردازنده قدرتمند گوگل تنسور
- عکاسی و فیلمبرداری با کیفیت
- رابط کاربری بسیار روان
- دریافت سریع آپدیتهای نرمافزاری
- شارژدهی مناسب
- گواهی IP67 مقاومت در برابر نفوذ آب
معایب گوگل پیکسل 6A
- نمایشگر کند ۶۰ هرتز
- رم و حافظه داخلی محدود
- سرعت شارژ بسیار کند ۱۸ وات
- نبود شارژر در جعبه
- دوربین سلفی متوسط
- حسگر اثر انگشت کند
آگهیهای گوشی همراه را در دیوار ببینید
جمعبندی بررسی گوگل پیکسل 6A
پیکسل 6A نسبت به نسل قبل بهبودهای زیادی را تجربه کرده اما همچنان در مقابل رقبا حرف زیادی برای گفتن ندارد.
- تجربه کاربری روزمره این گوشی دلپذیر است و اپهای سنگین یا بازیهای گرافیکی را در نرخ فریم متوسط به آسانی اجرا میکند.
- با این وجود از نظر قدرت پردازنده، رم و حافظه داخلی به شیائومی ۱۲ یا مدلهای بسیار ارزانتر مثل شیائومی 11T پرو نمیرسد.
- دوربین ۱۲ مگاپیکسلی آن فراتر از انتظار ظاهر شده و عکسها و ویدیوهای بسیار با کیفیتی ثبت میکند.
- دوربین سلفی اما متوسط است و در حد گلکسی S21 FE یا شیائومی ۱۲ نیست.
- دیگر مشکل مهم پیکسل 6A نبود آداپتور در جعبه و شارژ بسیار کند ۱۸ واتی است. شارژ کامل باتری بیش از ۱۰۰ دقیقه زمان میبرد در حالیکه شیائومی ۱۲ در ۴۰ دقیقه به طور کامل شارژ میشود.
***
[horizontal_slider url=’tehran/mobile-phones/google?has-photo=true’ title=”آگهیهای موبایل را در دیوار ببینید”]