بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران کدامند؟

راهنمای خرید خودروی هیبریدی

خودروی هیبریدی چی بخرم؟ در بین خریداران خودروی ایرانی هستند کسانی که به محیط زیست علاقمندند، دوست ندارند زمان زیادی را در پمپ‌بنزین‌ها بگذرانند و البته قدرت خرید بالایی نیز دارند. از آنجا که گزینه خرید خودروی الکتریکی در ایران وجود ندارد، این افراد عموماً به سراغ بهترین گزینه بعدی، یعنی خودروهای هیبریدی، می‌روند. در این مطلب ما قصد داریم بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران را به این دسته از عزیزان معرفی کنیم.

در حقیقت، به روزگاری رسیده‌ایم که دیگر ماشین‌های سواری صرفاً یک ساخته مکانیکی بنزین‌سوز و یا گازوئیل و گازسوز نیستند. از شروع اولین ایده‌ها برای ساخت ماشین‌های حافظ محیط زیست با آلایندگی کمتر و بعدها هم مطرح شدن ایده برقی و الکتریکی کردن موتور خودروها نزدیک به سه دهه می‌گذرد (در مطلب هر آنچه باید از خودروهای برقی بدانید در این باره صحبت کرده بودیم).

ابتدای کار کلی آزمون و خطا و امید و ناامیدی در راه بود؛ بسیاری تصور می‌کردند ایدهٔ برقی کردن ماشین‌ها و یا عوض کردن سوخت‌های سنتی هیچوقت اجرایی نخواهد شد؛ اما برخلاف آن‌ها بسیاری دیگر از جمله مهندسان و طراحانی که در کمپانی‌های خودروسازی مشغول بودند چشم روشنی به آینده داشتند.

تجربه زیستی و اجتماعی انسان به‌ویژه ابداع‌گران در تاریخ و در طول قرن‌ها نشان داده که برای رسیدن به هدف و به اختراعی جدید نیاز به دانش، سماجت و البته پشتکار است. به این ترتیب بود که بعد از سال‌ها تلاش، شکست و سرخوردگی و دوباره تلاش و شکست و پیروزی‌های کوچک و بزرگ، امروز بشر به این فناوری رسیده که نه‌تنها خودروی کوچک و سواری برقی و هیبریدی، که حتی کامیون و اتوبوس با این نوع تکنولوژی را تولید کند.

ماشین الکتریکی و هیبریدی حالا دیگر نه یک رویا، که یک انتخاب برای خریداران است و پیشرفت‌های روزمره و سالانه‌ای که در این باب صورت می‌گیرد آدم‌ها را بیشتر و بیشتر به آمدن روزهای رانندگی بدون هیچ نیازی به سوخت‌های فسیلی امیدوار می‌کند. آن‌ها نقشه این را دارند که یک روز انسان تمام وابستگی خود را به این نوع سوخت و منابع زمینی تمام‌شدنی فراموش کند و بدون مشکل به زندگی ادامه دهد.

مشخصات یک خودروی هیبریدی در ابتدا تنها به این موضوع محدود می‌شد که یک ماشین هم موتور بنزین‌سوز و هم برقی دارد؛ اما با پیشرفت‌های انجام شده و اضافه شدن منابع سوختی دیگر، حالا یک خودروی هیبریدی محصولی است که تمام و یا بخش بزرگی از قسمت مکانیکی آن از سوختی غیر فسیلی استفاده می‌کند. نیروی برق، هیدروژن، انرژی خورشیدی از جمله این منابع است.

در هر صورت و با توجه به همه‌گیر شدن این نوع ماشین که نرخ استقبال از آن هر روز افزایش می‌یابد، قصد داریم در مطلب زیر به معرفی برخی از بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران بپردازیم تا پاسخ روشنی برای پرسش خودروی هیبریدی چی بخرم پیدا کنیم.

تویوتا کمری - بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران۱ – تویوتا کمری XLE

(مدل ۲۰۱۵ به بعد)

اولین گزینه از فهرست بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران، تویوتا کمری است. تویوتا کمری هیبریدی از حدود ۶ سال پیش و در سه نسخه عرضه شد که نسخه فول آن یعنی XLE در ایران به محبوبیت رسید. هر سه تیپ ظاهر و چهره‌ای شبیه به هم داشتند، اما در نسخه فول می‌شد تغییراتی کوچک و جزییاتی مثل رینگ و اگزوز کروم، دیلایت LED را مشاهده کرد.

در امکانات ایمنی و رفاهی نیز XLE علاوه بر سایر آپشن‌های دو نسخهٔ دیگر، به مواردی از جمله تنظیم برقی دو صندلی جلو به همراه تنظیم گودی کمر صندلی راننده، آینه مجهز به قطب‌نما، سنسور تغییر خط و نقطه کور و دید جلو، سیستم پخش مولتی‌مدیای جدید و هوشمند، شارژر بدون سیم و گرمکن صندلی‌ها اشاره کرد.

موتور الکتریکی نسخه فول نیز از دو مدل دیگر قوی‌تر و بیشتر از ۴۰ اسب بخار قدرت دارد. نوع تعویض سوخت در این خودرو اتومات و هوشمند و بر اساس کارکرد ماشین است. تویوتا کمری هیبرید به لطف موتور و قدرت خوب گیربکسش دارای شتاب اولیه پایین و سرعت بالایی است. این محصول در ۱۰۰ کیلومتر تنها ۶ لیتر بنزین می‌سوزاند و موتور آن ۲۵۰۰ سی‌سی گنجایش دارد.

جعبه‌دنده این خودرو مجهز به فناوری E-CVT است و فرمان‌پذیری و سیستم تعلیق در آن به نرمی و راحتی صورت می‌گیرد. این محصول به‌دلیل واردات کم و عرضه محدود و همچنین پیچیده بودن دانش تعمیر، خرج و نگهداری مطلوبی ندارد.

با این حال، اگر برای شما هم سوال شده که خودروی هیبریدی چی بخرم؟ بهتر است که نگاهی نزدیک به تویوتا کمری داشته باشید.

آخرین قیمت خرید و فروش تویوتا کمری XLE هیبرید

تویوتا C-HR - بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران

۲ – تویوتا C-HR هیبرید

گزینه دوم از لیست بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران نیز محصولی دیگر از کمپانی تویوتا است که برخلاف مورد قبلی، می‌توان آن را به صورت صفر در بازار خرید.

این کراس‌اوور ژاپنی از سال ۱۳۹۶ به ایران وارد شد و علی‌رغم چهره قشنگ و زیبایش، اما استقبال خوبی از آن صورت نگرفت. چند دلیل باعث این اتفاق بودند که از آن‌ها می‌شود به قیمت بالای خودرو با توجه به میزان کم امکانات و آپشن‌هایی که ارایه می‌داد، اشاره کرد.

تویوتا C-HR دو موتور بنزینی و برقی با گنجایش ۱۸۰۰ سی‌سی دارد. کیفیت ساخت این خودرو بسیار بالاست و مصرف سوختش تنها حدود ۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است! شتاب اولیهٔ این محصول در حدود ۱۱ ثانیه و سقف سرعت ۱۷۰ کیلومتر دارد.

متاسفانه قدرت موتور این محصول شتاب و سرعت چشمگیری به بدنهٔ خودرو نمی‌دهد و از این لحاظ، نمرهٔ خوبی نمی‌گیرد. ضمن اینکه در طراحی اتاقک و کابین نیز فضای خوب و جاداری برای سرنشینان عقب در نظر گرفته نشده است.

این خودرو در کنار تمام آپشن‌ها و امکانات قابل پیش‌بینی در این رده قیمتی، به چند مورد جذاب مثل سیستم پارک هوشمند، چکینگ باد تایرها و کنترل و پایداری هوشمند خودرو در سراشیبی‌ها مجهز شده است.

آخرین قیمت خرید و فروش تویوتا C-HR هیبرید 

تویوتا پریوس

۳ – تویوتا پریوس

دیگر گزینه از فهرست بهترین خودروهای هیبریدی بازار، تویوتا پریوس است. تویوتا پریوس هیبرید در زمان ورودش به بازار توانست لقب پرفروش‌ترین خودروی هیبریدی جهان را از آن خود کند. این خودرو در سال ۱۳۹۵ توسط ایرتویا وارد ایران شد.

تویوتا در طراحی این خودرو به دنبال حفظ بهترین آیرودینامیک برای پریوس بوده است. نتیجه این موضوع، به همراه طراحی آینده‌نگر تویوتا باعث به وجود آمدن این خودروی ساختارشکن شده است که برخی عاشق طراحی این خودرو هستند و عده‌ای دیگر از آن نفرت دارند.

در هر صورت باید بگوییم که تویوتا پریوس سواری بسیار نرمی را در اختیار راننده و سرنشینان قرار می‌دهد. عایق‌بندی خوب این خودرو سبب شده که سروصدا و اصوات مزاحم به داخل کابین راه نیابند. عملکر گیربکس E-CVT پریوس نیز بسیار نرم و روان است و این امکان را دارد که نیروی معکوس چرخ های جلو را به انرژی الکتریکی برای ذخیره در باتری‌ها تبدیل کند.

تویوتا برای پریوس امکانات و آپشن‌های خوبی در نظر گرفته است. ۷ کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، سامانه ورود به خودرو بدون کلید، رادار نقطه کور، دوربین عقب، سیستم صوتی و تصویری JBL، قابلیت شارژ بی سیم گوشی تلفن همراه، کروزکنترل، سیستم تهویه اتوماتیک، هدآپ، سنسور نور و باران، تنظیم گودی کمر برقی راننده و … از امکانات تویوتا پریوس محسوب می‌شوند.

از معایب تویوتا پریوس هم می‌توان به پیچیدگی تعمیر و کمبود قطعات یدکی اشاره کرد که در خودروهای هیبریدی شایع است.

آخرین قیمت خرید و فروش تویوتا پریوس

هیوندای سوناتا هیبریدی

۴ – هیوندای سوناتا LF هیبرید

یکی دیگر از بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران، هیوندای سوناتا است. مدل هیبریدی این محصول از برند هیوندای توسط گروه پاکرو و حدود ۳ سال پیش به کشور وارد شد؛ نسخه‌ای بازطراحی شده با ۳ تیپ و مدل متفاوت که فرقشان در طراحی کابین، داشبورد و همچنین، وجود و عدم وجود چند آپشن ایمنی و جانبی دیده می‌شود.

موتور برقی ۵۰ اسب بخار این خودرو با باتری‌های لیتیومی ۲۷۰ ولت تغذیه می‌شود. سوناتا هیبریدی دارای کیفیت خوب ساخت و سطح بالای استحکام بدنه و ایمنی است. ضمن اینکه کارکرد نرم شاسی و گیربکس هوشمند به‌علاوه سیستم تعلیق مطلوبش احساس خوبی را در رانندگی منتقل می‌کند.

شتاب اولیه هیوندای سوناتا هیبریدی در حدود ۹ ثانیه و مصرف آن کمتر از ۵ لیتر سوخت در ۱۰۰ کیلومتر است. در تیپ ۱ و ۲ که مثل تیپ ۳ فول نیستند چند گزینه مثل سنسور نقطه کور و دید جلو و همچنین سقف پانوراما دیده نمی‌شود. سوناتا هیبرید دارای سختی در دانش فنی و پیچیدگی تعمیر است و سیستم ترمزگیری آن نیز در شرایط مطلوبی قرار ندارد.

 آخرین قیمت خرید و فروش هیوندای سوناتا LF هیبرید

کیا اپتیما هیبرید - بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران کدامند؟

۵ – کیا اپتیما هیبرید

در ادامه و در پاسخ به سوال خودروی هیبریدی چی بخرم؟ به گزینه دیگری از کره جنوبی می‌رسیم. کیا موتورز ید طولایی در زمینهٔ ساخت محصولات هیبریدی دارد و اپتیما که حالا در این زمینه سابقه‌ای ده ساله را یدک می‌کشد، شاهدی بر این ادعاست. این محصول اما تنها چند سال پیش و توسط گروه اطلس به ایران وارد شد.

کیا اپتیما هیبریدی با نوع معمولی آن دارای تفاوت ظاهری است و این فرق را می‌توان در دو سپر، جلو پنجره و همچنین رینگ‌های ماشین مشاهده کرد. در داخل اتاقک و داشبورد نیز همه چیز شبیه به هم است و تنها یک فرق کوچک در صفحه کیلومتر آن قرار دارد. در کنار موتور ۲۰۰۰ سی‌سی بنزینی این محصول کره جنوبی، یک پیشرانه برقی ۶۰ اسب قرار گرفته است و با کمک هر دو، سرعت تا سقف ۲۵۰ کیلومتر بالا می‌رود و مصرف بنزین آن کمتر از ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.

این ماشین هم مثل برادر دیگر هم‌پیمان خود در هیوندای، یعنی سوناتا هیبرید، از فناوری AutoChange و تعویض سوخت هوشمند و خودکار بهره می‌برد و خود خودرو این جابجایی را انجام می‌دهد. به این صورت که در مواقع درجا کار کردن و سرعت‌های کم تنها موتور برقی درگیر است و هنگام سرعت و شتاب زیاد این نیرو به کمک موتور بنزین‌سوز می‌آید.

جعبه‌دنده ۶ حالتهٔ کیا اپتیما هیبرید مجهز به تکنولوژی شیفت‌لاک است و هنگام رانندگی کارایی خود را به‌خوبی نشان می‌دهد. اپتیما هیبرید‌هایی که به ایران وارد شده‌اند در بخش امکانات رفاهی و ایمنی به‌اصطلاح حالت نیمه فول دارند و این بدان معنی است که برخی موارد از جمله سیستم اتوماتیک پارک، دوربین ۳۶۰ درجه، گرمکن صندلی و سرنشینان عقب و همچنین چند رادار ایمنی در این محصولات دیده نمی‌شوند. 

این ماشین به دلیل واردات کم و عرضه به شدت محدود دارای بازار لوازم یدکی و تعمیر خوبی نیست، اما با این اوصاف کیا اپتیما هیبرید همچنان یکی از بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران محسوب می‌شود.

 آخرین قیمت خرید و فروش کیا اپتیما هیبرید

میتسوبیشی اوتلندر Phev

۶ – میتسوبیشی اوتلندر PHEV

اگر از ما بپرسید که خودروی هیبریدی چی بخرم؟ یکی از خودروهایی که به شما معرفی می‌کنیم میتسوبیشی اوتلندر Phev است. اوتلندر Phev یا به عبارت بهتر پلاگین هیبرید بعد از حدود ۸ سال از معرفی آن، تنها ۳ سال پیش به ایران آمد.

یکی از نکات جالب توجه در این خودرو امکان شارژ دو موتور برقی و مجزای ماشین توسط موتور بنزینی آن است و در امکانی دیگر می‌توان به صورت دستی فشار و استفاده را از روی این منابع برقی در هنگام رانندگی برداشت تا انرژی باقیمانده در هر دو ذخیره شود.

موتور این ماشین ۲۰۰۰ سی‌سی است که در کنار آن، دو موتور الکتریکی به صورت مجزا و برای نیرودهی به محورهای عقب و جلو وجود دارد. برخلاف ماشین‌های نیمه هیبریدی، خودروهای پلاگین هیبرید را می‌توان به صورت تمام الکتریکی استفاده کرد و این یعنی می‌توان موتور بنزینی را بطور کامل از مدار خارج کرد. با این حال، اگر کل بار بر موتورهای برقی قرار بگیرد و بر فرض شارژ کامل هر دو موتور، می‌توان حدود ۵۰ کیلومتر مسافت با حداکثر سرعت ۱۲۰ کیلومتر را طی کرد؛ بعد از اتمام شارژ آن‌ها نیز امکان شارژ هم با استند و برق وجود دارد و هم به‌لطف تکنولوژی که بالاتر گفته شد، می‌توان در همان حرکت با استفاده از موتور بنزینیِ خودرو، هر دو موتور را شارژ کرد. باتری‌های لیتیوم یونی این محصول قابلیت نیرو گرفتن و ذخیره‌سازی برق با ولتاژ ۲۲۰ خانگی را نیز دارند و این مدت از صفر تا فول شارژ با جریان ۱۰ آمپری تنها ۵ ساعت طول می‌کشد.

میتسوبیشی اوتلندر Phev کیفیت ساخت بسیار بالایی دارد و از گزینه‌های جذاب برای تهیه یک خودروی هیبریدی محسوب می‌شود. دو دیفرانسیل سه حالته با گیربکسی که در نسخه‌های جدیدتر بهبود راندمان یافته و همچنین سرعت ۱۷۰ کیلومتر به‌علاوه مصرف سوخت بسیار بسیار پایین و شاهکار یعنی فقط ۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر تنها جای تحسین برای این خودروساز ژاپنی در پی دارد!

در دیگر قسمت‌ها مثل طراحی فضای کابین و فرمان‌پذیری و سیستم تعلیق نیز این خودرو نمره قبولی خوبی می‌گیرد. اگر از معایب آن بخواهید نیز می‌توان به پیچیدگی در دانش فنی و تعمیر، واردات محدود و در دسترس نبودن لوازم یدکی بصورت مطلوب و همچنین امکانات کمتر رفاهی نسبت به سایر خودروهای هم‌رده اشاره کرد.

آخرین قیمت خرید و فروش میتسوبیشی اوتلندر Phev

لکسوس Nx 300 h هیبرید

۷ – لکسوس NX 300 h

به آخرین گزینه و به‌جرات یکی از محبوب‌ترین‌ها در چند سال اخیر در بازار کشور می‌رسیم. آخرین گزینهٔ راهنمای خرید خودروی هیبریدی ما لکسوس NX 300 h است.

لکسوس NX 300 h از آنجا که دانش و مهارت ژاپنی تویوتا را در پشت خود دارد توانست خیلی زود چشم علاقمندان به شاسی‌بلند را به خاطر طراحی فوق‌العاده زیبا و شیکش به خود جذب کند.

لکسوس برای نسخهٔ هیبریدی این مدل، موتور را کوچک‌تر کرد، اما دو قلب برقی مجزا برای محورهای جلو و عقب و همچنین، یک موتور سوم برقی برای شارژ و راه اندازی موتور بنزینی در قسمت مکانیکی قرار داد. این چهار موتور با دو دیفرانسیل و با یک جعبه‌دنده E-CVT همراه شدند و نتیجهٔ این تلاش در میزان رضایت و محبوبیتی که در میان رانندگان و دارندگان این خودرو شکل گرفته است، دیده می‌شود.

شتاب اولیهٔ لکسوس NX 300 h در حدود ۹ ثانیه و با ماکزیمم سرعت ۱۸۰ کیلومتر و مصرف سوخت پایین و مطلوب ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر همراه است.

باید اضافه کرد که کار تیم سازندهٔ لکسوس به اینجا ختم نشده و این خودرو جزو پر آپشن‌ترین‌های بازار ایران نیز محسوب می‌شود. به جز تمام امکانات ایمنی و رفاهی که پیش‌بینی می‌شود در این نوع خودرو و با این رده قیمتی و کیفیت وجود داشته باشد، وجود چهار حالت رانندگی، اتو هلد در سیستم ترمز، ۸ کیسه هوا و سیستم هوشمند جلوگیری از برخورد به عابر، پشت‌سری‌های هوشمند در صندلی‌ها برای صدمات کمتر هنگام تصادف، تنظیم ۱۰ حالته برقی صندلی راننده و همچنین، تنظیم شیب خودکار ماشین در سربالایی‌ها و سرپایینی‌ها از جمله موارد بیشتر و جذاب‌تر در این محصول است.

لکسوس NX 300 h در کنار کیفیت خوب ساخت، استحکام و ایمنی بالایی در بدنه دارد و از خرج و استهلاک کمی برخوردار است. در بخش معایب هم فرمان‌پذیری خودرو در پیچ های تند و همچنین سختی دانش تعمیر از نکات منفی آن است.

 آخرین قیمت خرید و فروش لکسوس NX 300 h

جمه‌بندی؛ آخر خودروی هیبریدی چی بخرم؟

همانطور که خودتان می‌دانید و در این راهنمای خرید هم مشاهده کردید، خودروهای هیبریدی متاسفانه چندان ارزان نیستند. شاید یکی از دلایل این گرانی، همچنان نوظهور و تازه بودن این فناوری با وجود چندین سالی است که از ارائهٔ اولین نسخه‌های این نوع ماشین‌ها می‌گذرد.

ضمن اینکه از آنجا که فعلاً تنها کمپانی‌های بزرگ و غول‌های خودروسازی جهان در حال ساخت این مدل محصولات هستند و دانش ساخت آن برای همه کشورهای دنیا فراگیر نشده، این کمپانی‌ها جدیدترین خودروهای هیبریدی خود را با آخرین امکانات و تکنولوژی عرضه می‌کنند و این موضوع تایید دیگری بر گرانی این شاخه از ماشین‌ها است.

در هر صورت، نوشتهٔ بالا چکیده‌ای از راهنمای خرید خودروی هیبریدی از گزینه‌های موجود و فعال در بازار داخل کشور بود. خوشبختانه بیشتر خودروهای هیبریدی موجود در ایران خودروهای خوبی هستند و امکانات زیادی را هم در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد. پیشنهاد ما به شما این است که برای خرید خودروی هیبریدی در ابتدا بودجهٔ خودتان را مد نظر داشته باشید و در مرحله دوم به تعمیرپذیری و فراوانی قطعات یدکی خودروها دقت کنید.

اگر از علاقمندان محیط زیست هستید و برای حفظ آن می‌کوشید، اما توانایی پرداخت چنین مبالغی را برای خودرو ندارید، پیشنهاد می‌کنیم مطلب کم‌مصرف‌ترین خودروهای بازار ایران را مطالعه کنید. همچنین، پیشنهاد می‌کنیم برای خواندن سایر مطالب به دسته‌بندی راهنمای خرید خودرو سر بزنید.

امیدواریم که این مطلب بهترین خودروهای هیبریدی بازار ایران توانسته باشد اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهد. نظر شما درباره خودروهای بالا چیست؟ آیا تجربه سواری با این خودروها را دارید؟ به نظر شما کدام یک از این خودروها ارزش خرید بیشتری دارند؟ نظرات و تجربیات خودتان را با ما در میان بگذارید.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

3 پاسخ

  1. دمتون گرم واقعا. مطلب خوبی بود. هرچند که من پولم به این چیزا نمیرسه که بخوام بخرم ولی اگه کشورمون مثل باقی کشورا بود حتما منم ماشین الکتریکی یا برقی میخریدم.

  2. دقیق بود ولی عالی نه
    توضیح داده نشد که تا چقدر سرعت میشه با برق رفت
    ولی با توضیحات خودروهای کره ای بهتر هستند

  3. من قبلا پریوس داشتم. واقعا ماشین خوبیه. فقط حیف که توی ایران گرونه وگرنه افراد بیشتری سوار میشدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search