مقایسه انواع سمند و تفاوت تیپ‌های مختلف آن

راهنمای خرید سمند و مقایسه انواع تیپ‌های آن

کدام مدل از سمند را بخریم؟ در این راهنمای خرید خودرو قصد داریم انواع مدل‌های سمند را بررسی کنیم و ببینیم که تیپ‌های مختلف آن، چه فرقی با یکدیگر دارند.

کدام مدل از سمند را بخریم؟ در این راهنمای خرید خودرو قصد داریم انواع سمند را با یکدیگر مقایسه کنیم و ببینیم که تیپ‌های مختلف آن چه فرقی با یکدیگر دارند.

سمند نقش مهمی در تاریخ خودروسازی ایران دارد. در دوران پس از جنگ و رکود صنایع مختلف، به‌خصوص خودروسازی، بسیاری از گروه‌های سیاسی و نهادهای مردمی اعتقاد داشتند که این صنعت یک صنعت مرده است و باید تعطیل شود.

در آن زمان، ایران خودرو پس وقفه‌ای ۱۰ ساله، مجدداً خط تولید پیکان را به راه انداخته بود. پژو ۴۰۵ هم به طور کاملاً مونتاژ شده به کشور وارد می‌شد. از طرفی هم، تولیدات مختلف و متنوع کره‌ای به بازار داخل راه پیدا کرده بودند. با توجه به اینکه قدمت این صنعت در کره و ایران یکسان بود، مقایسه بین این دو کشور و عدم پیشرفت صنعت خودروسازی در ایران بیش از پیش هجمه‌ها را به سمت خودروسازان روانه می‌کرد.

این موضوع باعث شد تا طرح تولید ملی که ایدهٔ آن مدت‌ها قبل مطرح شده بود، دوباره در دستور کار قرار بگیرد. این طرح از آغاز راه طراحی تا رسیدن به مرحلهٔ تولید، فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سرگذاشت.

در ابتدا خودروسازان ایرانی تصمیم گرفتند تا تمامی مراحل طراحی را از ابتدا آغاز کنند و به پیش بروند. اما تلاش برای رسیدن به طراحی یک پلتفرم جدید کار راحتی نبود و این پروژه ناتمام ماند. از آنجا که شرکت ایران خودرو پلتفرم ۴۰۵ را خریداری کرده بود، قرار بر این شد که طراحی بر پایه این پلتفرم صورت بگیرد.

از سویی دیگر، شرکت «فرست اتومیتو» انگلستان، با در نظر گرفتن مشخصات فنی و بر روی پلتفرم ۴۰۵، برای یک شرکت تایوانی خودرویی طراحی کرده بود که با ورشکست شدن این شرکت، این طرح معلق مانده بود. در شرایط پیش آمده، کمپانی انگلیسی درصدد فروش طرح خود به یک شرکت خودروسازی بود و ایران خودرو در تلاش برای طراحی اولین خودروی ملی.

بنابراین، این طرح خریداری شد و با کمک نخبگان دانشگاهی با اعمال اصلاحات لازم با توجه به نیاز جامعه و مردم ایران، سمند به عنوان نخستین خودروی ملی در سال ۸۰ متولد شد. گرچه اهداف اولیه تولید این خودرو هیچگاه تحقق پیدا نکرد و این خودرو جایگزین پیکان نشد، اما از همان ابتدای تولید تا به امروز سمنپ توانسته فروش موفقی داشته باشد و مشتریان متعصبی برای خود دست و پا کند.

معرفی انواع مدل‌های سمند

در طی این سال‌ها، از زمان تولید سمند تا به امروز، این خودرو دستخوش تغییرات زیاده شده و مدل‌ها و تیپ‌های مختلفی از آن روانه بازار کشور شده است که برخی از آن‌ها همچنان در خط تولید قرار دارند.

همین موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد در زمان خرید این خودرو، دچار شک و تردید شوند و این سوال برایشان پیش بیاید که کدام مدل سمند را باید بخرند؟ یا کدام یک از انواع تیپ‌های سمند برایشان مناسب‌تر است و خرید بهتری محسوب می‌شود؟

به همین دلیل، در این مطلب راهنمای خرید سمند تلاش کرده‌ایم که به معرفی انواع مدل‌های سمند بپردازیم و تیپ‌های مختلف آن را با یکدیگر مقایسه کنیم.

سمند X7 - مقایسه انواع سمند و تفاوت تیپ‌های مختلف آن

۱ – سمند X7 (سمند معمولی)

X7 مدل پایه در میان انواع سمند محسوب می‌شود. در این خودرو از موتور XU7 یا همان موتور آشنای پژو ۴۰۵ استفاده شده است. این موتور ۱.۸ لیتری و ۸ سیلندر، توان تولید ۱۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۵۳ نیوتن متر گشتاور را دارد.

از نظر امکانات، سمند X7 در حد همان خودروی پایه است. در این خودرو تنها شیشه بالابرهای جلو برقی و بالابر شیشه‌های عقب، تنظیم صندلی‌ها و آینه‌های جانبی به صورت دستی است.

با اینکه ایمنی خودروهای داخلی در هیچ آزمون رسمی مورد بررسی قرار نگرفته یا حداقل نتایج آن در مرجع رسمی ثبت نشده است، خانوادهٔ سمند طی سال‌ها و تجربه تصادف‌های مختلف نشان داده است که بدنهٔ قرص و محکمی دارد.

از ایرادات سمند در سالهای ابتداییِ تولید، مشکلاتی مربوط به سیستم ترمز و سروصدای بدنه این خودرو بود. علت صدای بدنه، مهار نکردن قاب در ستون‌های جانبی عنوان شده بود که شرکت اعلام کرد در مدلهای ۸۳ به بعد این دو مشکل به طور کامل برطرف شده است.  سمند X7 که طی سالهای ۸۱ تا ۸۸ روی خط تولید قرار داشت و در بازار خودروهای کارکرده قابل خریداری است.

داده‌های موجود از آگهی‌های دیوار نشان می‌دهد که یک دستگاه سمند X7 در بازار دست دوم کشور در بازه قیمتی ۵۰ میلیون تومان تا ۱۲۰ میلیون تومان قرار دارد که این خودروها بر اساس سلامت فنی، میزان کارکرد و سال ساخت قیمت‌گذاری می‌شوند.

خرید و فروش و قیمت سمند X7

سمند EL

۲- سمند EL

دومین مورد از انواع سمند در این راهنمای خرید، سمند EL است. سمند EL هم همان طراحی ظاهری و مشخصات فنی سمند معمولی (X7) را دارد.

تیپ EL سمند، در اصل با هدف استفاده در ناوگان حمل‌و‌نقل تولید شد و از سال ۸۴ به صورت تاکسی روانه خیابان‌ها و جاده‌های کشور شد. تنها در بین سال‌های ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۱ تعداد محدودی از این تیپ برای استفاده شخصی نیز، تولید و روانه بازار شد.

آگهی‌های دیوار نشان می‌دهد که یک دستگاه سمند EL در بازار دست دوم کشور بر اساس سلامت فنی، سال ساخت و میزان کارکردی، قیمتی در بازه ۷۰ میلیون تومان تا ۱۳۰ میلیون تومان است.

خرید و فروش و قیمت سمند EL

سمند LX - محبوبترین در بین انواع سمند

۳ – سمند LX؛ محبوب‌ترین در بین انواع سمند

LX، اولین فیس‌لیفت سمند است که طراحی آن در اواخر سال ۱۳۸۱ آغاز شد و در سال ۱۳۸۳ به مرحله تولید رسید و به بازار عرضه شد. LX پرطرفدارترین و پرفروش ترین تیپ در خانواده سمند است.

تفاوت مدل‌های سمند با یکدیگر در ظاهر، در نمای عقب آن‌ها به سادگی قابل تشخیص است. در طراحی LX هم تغییر عمدهٔ ظاهری در سایز چراغ‌های عقب و گرافیک آن‌ها قابل مشاهده است. چراغ‌ها باریک‌تر شده و شکل زیباتری نسبت به چراغ‌های بزرگ سمند معمولی دارند. در سایر ویژگی‌های ظاهری تفاوت چندانی در این مدل وجود ندارد.

در حال حاضر، سمند LX در سه مدل EF7، EF7 دوگانه‌سوز و معمولی تولید می‌شود. در مدل معمولی مشخصات فنی مشابه با سمند X7 و در آن، از پیشرانه XU7 استفاده شده است. بعد از طراحی و رونمایی از موتور EF7 یا همان موتور ملی، سمند LX هم به این موتور مجهز شد.

موتور EF7 بر پایه گازسوز طراحی شده، اما هم به صورت بنزین‌سوز و هم دوگانه‌سوز در برخی از تولیدات ایران خودرو مورد استفاده قرار گرفته است.

گیربکس به کار رفته در این خودرو، مانند تمامی انواع سمند، از نوع ۵ سرعته دستی است. شتاب صفر تا صد سمند LX معمولی ۱۳ ثانیه، حداکثر سرعت آن ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی آن در حدود ۸.۵ لیتر است.

در LX با موتور EF7 در حالت قدرت موتور به ۱۱۵ اسب بخار افزایش یافته است. شتاب صفر تا صد این موتور ۱۴.۵ ثانیه، حداکثر سرعت ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت و مصرف سوخت ترکیبی آن ۷.۵ لیتر عنوان شده است.

در مدل دوگانه سوز، در صورت استفاده از سوخت گاز طبیعی، شاهد افت قدرتی محسوس در موتور هستیم که اکثر مالکان به علت اقتصادی بودن سوخت گاز، از این موضوع چشم‌پوشی می‌کنند.

مدل LX نسبت سمند معمولی هم آپشن‌های بیشتری دارد و هم طبق ادعای شرکت، از نظر هندلینگ و فرمان‌پذیری بهبود یافته است. ایربگ‌های سرنشینان جلو، رینگ‌های آلومینیومی، تنظیم برقی صندلی راننده، بالابر برقی شیشه‌های عقب، تنظیم برقی آینه‌های جانبی، بازشو برقی درب صندوق عقب، سنسور عقب و فرمان تلسکوپی از جمله امکانات این خودرو است.

سمند LX از سال ۱۳۸۳ روی خط تولید قرار دارد و از سال ۱۳۸۷ با موتور EF7 بنزینی و از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۹ در هر سه مدل تولید می‌شود.

آگهی‌های دیوار نشان می‌دهد که قیمت یک دستگاه سمند LX ساده صفر کیلومتر در بازار حدود ۲۵۹ میلیون تومان است. همچنین، سمند ال‌ایکس EF7 حدود ۲۷۰ میلیون تومان قیمت دارد و نسخه دوگانه‌سوز همین خودرو نیز حدود ۳۴۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود.

خرید و فروش و قیمت سمند LX

۴ – سمند SE

SE مدل اقتصادی در بین انواع سمند است. تولید این مدل در سال ۱۳۸۹ آغاز و در سال ۱۳۹۷ از سبد تولید محصولات ایران خودرو حذف و خط تولید آن متوقف شد.

سمند SE یک مدل میانه است که از نظر قیمت، مشخصات فنی و امکانات بین مدل سمند معمولی و LX قرار می‌گیرد. از نظر مشخصات فنی این خودرو همان سمند معمولی است. در ظاهر هم تفاوت‌های اندکی وجود دارد که تغییر در جلو پنجره و فرم چراغ‌های عقب از جمله آن‌هاست.

با این حال، تفاوت سمند SE با سمند LX تنها در زمینهٔ موتور نیست. تعدادی از آپشن‌های سمند LX مثل امکان تنظیم برقی شیشه‌های عقب و آینه‌های جانبی و فرمان تلسکوپی، از روی آن حذف شده است.

علاوه بر این موارد، این خودرو وزن کمتری هم نسبت به سمند LX دارد و به همین جهت، با توجه به وزن کمتر، استهلاک کمتری هم از آن انتظار می‌رود.

بر اساس دیتای موجود در آگهی‌های دیوار، یک دستگاه سمند SE در بازار دست دوم کشور بر اساس سال ساخت، میزان کارکرد و سلامت فنی، در بازه قیمتی ۱۰۰ میلیون تا ۱۸۰ میلیون تومان قرار دارد.

خرید و فروش و قیمت سمند SE

سمند سورن - مقایسه انواع سمند

۵ – سمند سورن

سورن متفاوت‌ترین فیس‌لیفت سمند است که تولید و عرضهٔ آن از سال ۱۳۸۶ آغاز شده است. برخلاف فیس‌لیفت‌های قبل، سورن در نمای روبرو هم تفاوت‌های محسوسی با مدل‌های قبلی دارد.

تمامی اجزای تشکیل‌دهندهٔ چهرهٔ خودرو تغییر کرده‌اند. سپر جلو و اجزای آن، جلوپنجره و فرم و گرافیک چراغ‌ها دستخوش تغییر شده‌اند. چراغ‌های عقب هم شکل متفاوتی دارند که البته این تفاوت با کمترین خلاقیت همراه است. در برخی مدل‌های تولید شده از سمند سورن تغییراتی در کابین هم اعمال شده است.

در حال حاضر، سمند سورن با سه پیشرانه مختلف در بازار معاملات حاضر است. اولین نسخه، سورن معمولی است که همان موتور XU7 را دارد و از سال ۱۳۹۰، تولید نسخه ELX سورن که در آن از موتور EF7 استفاده شده است نیز به خط تولید ایران خودرو اضافه شد.

موتور ملی که به علت تعدد استفاده از آن در تولیدات مختلف مشخصات آشنایی دارد، میتواند ۱۱۵ اسب بخار قدرت تولید و ۱۵۹ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. با توجه به بازده این موتور و جثه سنگین سمند سورن، نمی‌توان شتاب و چالاکی بالایی را از این خودرو انتظار داشت.

موتور بعدی که در سمند سورن ELX مورد استفاده قرار گرفته است، موتور EF7 توربو شارژ است. این موتور ۱.۷ لیتری توان تولید ۱۵۰ اسب‌بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن‌متر گشتاور را دارد. این افزایش قدرت چشمگیر، سورن ELX توربو شارژ را یک سر و گردن بالاتر از سایر اعضای این خانواده قرار داده است. مدل توربوشارژ در دو کلاس ۱ و ۲ در مدل‌های ۱۳۹۵، ۱۳۹۶و ۱۳۹۷ تولید شده و در بازار خودروهای کارکرده قابل خریداری است.

یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های سورن در مقایسه انواع سمند، طراحی کابین جدید با تریم مشکی رنگ است که تفاوت دلچسب و جذابیت خاصی به آن بخشیده است. مدل توربوشارژ به واسطهٔ موتور پرتوان و در کنار زیباتر شدن کابین، توجه مخاطبان جوان بازار خودرو را هم به خود جلب کرده است.

سمند سورن ELX TC بهترین مدل از بین انواع سمند است. در مقایسه سمند سورن با سمند LX باید گفت که از نظر امکانات، سورن در سطح سمند LX قرار دارد و پیشرفت چندانی در این زمینه نداشته است. 

داده‌های موجود در دیوار نشان می‌دهد که هم‌اکنون یک دستگاه سمند سورن ELX حدود ۲۷۰ میلیون تومان قیمت دارد. همچنین، نسخه جدید این خودرو، یعنی سورن پلاس، حدود ۳۰۵ میلیون تومان در بازار صفر قیمت‌گذاری شده است.

خرید و فروش و قیمت سمند سورن

سمند سریر
نمای داخلی سمند سریر

۶ – سمند سریر

سمند سریر را شاید بتوان یکی از خاص‌ترین خودروهای تولید شده در ایران دانست. سریر اولین لیموزین صنعت خودروسازی ایران است که در زمان حضورش نتوانست چندان موفق باشد. سمند سریر رکورددار کوتاه‌ترین عمر تولید در بین انواع سمند نیز هست.

البته باید گفت که سمند سریر به عنوان یک خودروی تشریفاتی تولید و روانه بازار شد. در این خودرو فاصله محوری حدود ۳۰ سانتی‌متر افزایش داشت تا فضای بیشتری در اختیار سرنشینان قرار بگیرد.

سمند سریر آپشن‌ها و امکانات زیادی داشت که بسیاری از آن‌ها همچنان بر روی خودروهای داخلی مشاهده نمی‌شود، با این حال بازار ایران واکنش خوبی به این خودرو نشان نداشت و سمند سریر نتوانست به اهدافی که برایش تعریف شده بود برسد.

در سمند سریر آپشن‌هایی مانند سیستم صوتی و تصویری به همراه DVD پلیر، ۲ نمایشگر پشت صندلی، یخچال و صندلی‌های چرم قرار داده شده بود. پس از آن که این خودرو نتوانست موفق باشد، سمند سریر به خودروهای مراسم عروسی در کشور تبدیل شد.

از لحاظ فنی، سمند سریر تفاوتی با سایر سمندها نداشت و به همین دلیل علی‌رغم تشریفاتی بودنش، کیفیت سواری پایینی در اختیار سرنشینان قرار می‌داد.

به دلیل آنکه سمند سریر در نسخه‌های محدودی تولید شده بود، مدل‌های دست دوم آن در بازار به راحتی پیدا نمی‌شود.

دیتاهای موجود از آگهی‌های دیوار نشان می‌دهد که یک دستگاه سمند سریر در بازار دست دوم کشور، از حدود ۱۵۰ میلیون تا ۲۰۰ میلیون تومان قیمت دارد.

خرید و فروش و قیمت سمند سریر

جمع‌بندی؛ بهترین مدل سمند کدام است؟

در پایان باید گفت که خانواده سمند معایبی دارد که در تمامی مدل‌های آن ثابت است. از جمله دید محدود راننده به واسطه نوع قرارگیری و ابعاد ستون کناری، دید عقب محدود، استهلاک و مصرف سوخت بالا و …، اما با وجود تمام نقاط ضعف و مشکلاتی که سمند طی سال‌های تولید با آن مواجه بوده، این خودرو یک خودروی جادار خانوادگی است که به خوبی جوابگوی نیازهای خانواده‌های ایرانی خواهد بود.

سمند در رده خودروهای میان قیمت و متوسط قرار دارد و در مقایسه با هم‌رده‌های چینی، به علت سهولت تامین قطعات یدکی و دسترسی به تعمیرکاران مسلط به خودرو، انتخاب منطقی‌تر و بی‌حاشیه‌تری به نظر می‌رسد. در حال حاضر، شاید بتوان گفت که بهترین مدل از سمند برای خرید، مدل LX و سورن هستند که همچنان در حال تولید هستند و امکانات و توانایی بیشتری نسبت به سایر مدل‌ها دارند.

امیدواریم که این مطلب راهنمای خرید سمند برایتان مفید بوده و اطلاعات خوبی در اختیارتان قرار داده است. نظر شما درباره انواع سمند چیست؟ به نظر شما کدام یک از این مدل‌ها ارزش خرید بیشتری دارند؟ نظرات و تجربیات خودتان را با ما در میان بگذارید.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

یک پاسخ

  1. جالبه.صفر تا صد ای اف سون رو از معمولی بیشتر نوشتید.درصورتی که شتاب ای اف خیلی بالاتره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search