پلاک تاریخی برای خودروهای بالای ۳۰ سال

پلاک تاریخی برای خودروهای بالای ۳۰ سال

خودروهایی که اصالت دارند و به‌صورت فابریک هستند، مالکانشان می‌توانند آنها را به کانون جهانگردی جهت بررسی تحویل می‌دهند. پس از بررسی‌های لازم توسط کارشناسان، این خودروها می‌تواند صاحب پلاک تاریخی شود و در طول سال، تردد مشخصی بر اساس کیلومتر تعیین‌شده داشته باشند.

خودروهای کلاسیک یکی از بخش‌های جذاب و ویژه صنعت خودرو محسوب می‌شود؛ بخشی که در حقیقت اصالت و تاریخ صنعت و کشور را با خود به دوش می‌کشد. طراحی ویژه خودروهای کلاسیک و روح داشتن آنها از نظر مشتریان سبب شده است که در سال‌های گذشته، در میان انبوهی از تکنولوژی و ایمنی‌های جدید باز هم خودروهای جذابی باشند.

طبق قانون، خودروهایی که پلاک ملی ندارند و دارای پلاک قدیمی هستند، اجازه تردد در معابر شهری و برون‌شهری ندارند؛ به همین دلیل چندین سال پیش کارگروهی تشکیل شد و کانون جهانگردی تمام مسائل را مطرح کرد. دستاورد آن کارگروه این بود که خودروهایی که اصالت دارند و به‌صورت فابریک هستند، مالکانشان می‌توانند آنها را به کانون جهانگردی جهت بررسی تحویل می‌دهند. پس از بررسی‌های لازم توسط کارشناسان، این خودروها می‌تواند صاحب پلاک تاریخی شود و در طول سال، تردد مشخصی بر اساس کیلومتر تعیین‌شده داشته باشند.

اردشیر درویشی، مدیر حوزه اتومبیل‌رانی کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی، عملکرد کارگروه شناسایی و صیانت از وسیله‌های نقلیه تاریخی را در ۷ ماه گذشته تشریح کرد. او با بیان اینکه کارگروه شناسایی و صیانت از وسیله‌های نقلیه تاریخی تمام تلاش خود را برای حفظ این بخش از میراث فرهنگی صنعتی کشور به کار گرفته است، گفت: «در راستای اجرای آیین‌‌نامه هیئت وزیران درخصوص شناسایی و صیانت از وسیله‌های نقلیه تاریخی، از آغاز امسال تا پایان مهرماه از ۷۲ دستگاه خودرو با قدمت ۳۰ سال به بالا، به‌منظور بررسی و صدور شناسنامه ثبت‌‌نام شده است.»

او اعلام کرد: «از میان خودروهای ثبت‌نام‌ شده، پس از انجام بررسی‌های تخصصی توسط کارشناسان پلیس راهور ناجا، کارگروه شناسایی و صیانت از وسیله‌های نقلیه تاریخی و نمایندگان کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی، ۴۵ دستگاه خودرو بر اساس ضوابط دستورالعمل اجرایی و احراز اصالت، واجد شرایط شناخته شده و برای دریافت پلاک به پلیس راهور معرفی شده‌ است.

درویشی به نقش صدور شناسنامه و پلاک تاریخی در حفظ و نگهداری وسیله‌های نقلیه تاریخی و کلاسیک اشاره کرد و ادامه داد: «در بازه زمانی فروردین تا مهرماه ۱۴۰۰ برای ۴۵ دستگاه خودرو شناسنامه تاریخی صادر شده است تا از نابودی و فراموشی این میراث گذشتگان جلوگیری شود.»

او صدور مجوز خروج از کشور برای وسیله‌های نقلیه بالای سن فرسودگی را از وظایف کارگروه شناسایی و صیانت از وسیله‌های نقلیه تاریخی برشمرد و گفت: «بر اساس وظایف این کارگروه، در سال ۱۴۰۰ مجوز خروج موقت از کشور برای ۸۹۸ دستگاه از این نوع وسیله‌های نقلیه صادر شده است.»

درویشی در ادامه افزود: «کانون در راستای این عضویت و باتوجه‌به وظایف ذاتی خود، امسال با همراهی و همکاری علاقه‌‌مندان به این خودروها، اقدام به راه‌‌اندازی کمیته وسیله‌های نقلیه تاریخی در ۳۱ استان کشور کرده است. وظیفه این کمیته‌ها که از سوی علاقه‌‌مندان و یا به‌نوعی عاشقان خودروهای کلاسیک مدیریت و اداره می‌شود، برگزاری همایش، نمایشگاه، گردهمایی و انواع رالی است که با کمک حامیان مالی در استان‌ها برگزار می‌شود.»

طبق اظهارات مدیر حوزه اتومبیل‌رانی کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی، دارندگان و مالکان وسیله‌های نقلیه تاریخی با قدمت حداقل ۳۰ سال و دارای اصالت کالبدی و سلامت فنی، می‌توانند برای ثبت‌نام خودرو در سامانه دریافت پلاک تاریخی به نشانی اینترنتی www.taci.ir مراجعه کنند.

بر اساس مصوبه هیئت وزیران، در اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۹ آیین‌نامه شناسایی و صیانت از وسیله‌های نقلیه تاریخی (اصلاحیه ۱۷ شهریور ۱۳۹۵) به‌ تصویب رسید. بر اساس ماده ۲ این مصوبه به‌منظور شناسایی مصادیق خودروهای تاریخی و اتخاذ تدابیر هماهنگ برای حفظ و صیانت از آنها، کارگروهی با حضور نمایندگان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به‌عنوان رئیس، سازمان‌ حفاظت محیط‌زیست، وزارت ورزش و جوانان (فدراسیون موتورسواری و اتومبیل‌رانی)، معاونت راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، وزارت صنعت، معدن و تجارت و کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد.

آگهی‌های خرید و فروش خودرو

***

شما می‌توانید اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search