۱۱ گام کلیدی برای خرید بهترین تلویزیون در بازار

0

شاید فکر کنید خریدن یک دستگاه تلویزیون مناسب چندان سخت هم نیست، اما باید بدانید که خرید تلویزیون به این راحتی هم نیست. مدل‌های زیادی تلویزیون‌ در بازار وجود دارد که هرکدام ترکیب منحصربه‌فرد خود را از فناوری‌های پنل، سرعت پردازش، الگوریتم‌ها، پشتیبانی از HDR، وضوح‌ها و موارد دیگر ارائه می‌کنند و البته که هر کدام به درد مخاطب خاص خودشان می‌خورند. در این راهنمای خرید تلویزیون همراه ما باشید تا در یازده گام کلیدی، تمام جوانب خرید یک تلویزیون مناسب را بررسی کنیم.

راهنمای خرید تلویزیون در یازده گام کلیدی

  • گام اول: برای تلویزیون چقدر بودجه دارم؟
  • گام دوم: تلویزیون با چه اندازه‌‌ای بخرم؟
  • گام سوم: تلویزیون ال.ای.دی بخرم یا اولد؟
  • گام چهارم: کیفیت و وضوح تصویر چقدر مهم است؟
  • گام پنجم: چه نکاتی مهم نیستند؟
  • گام ششم: تلویزیون هوشمند می‌خواهید؟

  • گام هفتم: قوی‌تر متصل بمانید

  • گام هشتم: تصمیم برای ارتقاهای صوتی و مشکل صدا

  • گام نهم: تلویزیون با گارانتی یا بدون گارانتی

  • گام دهم: تلویزیون تخت یا منحنی؟
  • گام یازدهم: چه زمانی تلویزیون بخریم؟

گام اول: برای تلویزیون چقدر بودجه دارم؟

در بازار ایران در حال حاضر ارزان‌ترین تلویزیون‌ها از قیمت ۳ میلیون تومان تا ۹۰ میلیون تومان موجود است. البته این نکته را در نظر داشته باشید که صرف خیلی گران بودن، به معنای بهترین محصول نیست. ممکن است امکاناتی در تلویزیون باشد که اصلا مورد نیاز شما نیست.

اما در مجموع خرید تلویزیون گران‌تر، یعنی برخورداری از کنتراست بیشتر، دیدن تصاویر باکیفت‌تر، صفحه نمایش بزرگتر و امکانات بیشتر تلویزیون. پس در قدم اول تصمیم بگیرید چه بودجه‌ای مدنظرتان است تا در انتخاب‌های بی‌شمار زیاد، گیج نشوید. تلویزیون ارزان‌قیمت می‌خواهید؟ میان‌رده؟ تلویزیون بالارده و گران‌تر؟ در این راهنمای خرید تلویزیون خواهید فهمید که بهترین دستگاه به نسبت نیاز و بودجه شما چیست؟

گام دوم: تلویزیون با چه اندازه‌‌ای بخرم؟

در دکوراسیون جدید شما به راحتی می‌توانید تلویزیون‌تان را روی دیوار نصب کنید، در  نتیجه فضای کمتری را اشغال می‌کند. تلویزیون‌ها از ۱۴ اینچ تا ۱۰۰ اینچ تولید می‌شوند ولی معمولا اکثر تلویزیون‌های جدید، اندازه ۵۵ اینچی هم دارند. اندازه ۵۰ و ۵۵ اینچ تلویزیون‌های پرتقاضای بازار هستند.

هیچ الزام و فرمول قطعی برای انتخاب اندازه تلویزیون، وجود ندارد و این یک انتخاب شخصی است. زاویه دید در مکانی که تلویزیون نصب می‌شود، در خرید تلویزیون و هم در انتخاب سایز آن موثر است.

نکته؛ یک فرمول رایج این است که هر فاصله از تلویزیون فول اچ‌.دی، باید ۱.۶ برابر فاصله مورب از تلویزیون باشد.

نکته این است که بیشتر تلویزیون‌های بازار کیفیت نمایش ۴K دارند و وضوح تصویر عالی، بنابراین فرمول خاصی برای تعیین فاصله نیاز نیست. اما اگر اصرار دارید طبق استانداردهای توافقی سایز تلویزیون را انتخاب کنید، بهترین زاویه دید ۳۰ یا ۴۰ درجه است. اگر سایز صفحه تلویزیون را در ۱.۲ ضرب کنید، فاصله حدودی به دست می‌آید.

گام سوم: تلویزیون ال.ای.دی بخرم یا اولد؟

در مطلب انواع مدل‌های تلویزیون، به تشریح تفاوت مدل‌های مختلف آن به‌طور کامل پرداختیم؛ اما باید بدانیم هر دو نوع مدل‌های عالی هستند ولی تفاوت‌هایی هم دارند. تلویزیون اولد گرانتر است اما بهترین فناوری تصویر را دارد. ترتیب حضور انواع تلویزیون‌های بازار را در ادامه گفته‌ایم:

  • اول پلاسما آمد. (هیچ‌کس دیگر تلویزیون‌های پلاسما تولید نمی‌کند.)
  • LCD که عالی بود اما کاستی هم داشت.
  • سپس LED تولید شد. (این روزها، اکثر تلویزیون‌ها LED هستند.)
  • بعد از آن تلویزیون‌های OLED (که مخفف دیود ساطع‌کننده نور آلی است) آمدند. در آخر، چیزی به‌نام QLED نیز وجود دارد، اما این فقط نام مدلی از سامسونگ برای خط خاص تلویزیون‌های LED رده بالای آن است.
  • اگرچه OLED برنده مسابقه در کیفیت تصویر است، اما یک تلویزیون ال.ای.دی ۴K همچنان تجربه تماشای خوب را ارائه می‌دهد و تلویزیون‌های خوب با ویژگی‌های تلویزیون هوشمند در بازار ارائه می‌شوند.

تلویزیون‌های ال‌.ای‌.دی ۴K قیمت کمتری نسبت به تلویزیون‌های OLED دارند. این شما هستید که باید تصمیم بگیرید!

راهنمای خرید تلویزیون هوشمند

گام چهارم: کیفیت و وضوح تصویر چقدر مهم است؟

درباره وضوح و رزولوشن، در مقاله انواع مدل‌های تلویزیون در بازار ایران صحبت کردیم. فقط به خاطر داشته باشید که بزرگترین تفاوت بین مثلاً یک تلویزیون ۵۵ اینچی ۴K که قیمت ۴ برابری از تلویزیون ۴K 55 اینچ دیگر دارد، در کیفیت تصویر است. اما آیا واقعاً تصویر یک تلویزیون ۴۰ میلیونی ۴ برابر بهتر از تصویر یک تلویزیون ۱۰ میلیونی است؟

برخی می‌گویند این به میزان تماشا و مدت زمانی که قصد دارید، تلویزیون خود را نگه دارید، بستگی دارد. اگر زیاد تلویزیون تماشا می‌کنید و آن را برای بازه زمانی ۵ ساله یا بیشتر انتخاب می‌کنید، هزینه کردن بیشتر برای آن ارزش دارد. البته مطمئن شوید که با فناوری HDR سازگار است.

نکته: HDR یعنی محدوده دینامیکی بالا و HDR همان کاری را که خامه فرم‌گرفته برای شکلات داغ انجام می‌دهد، برای تلویزیون‌ها انجام می‌دهد: یعنی آن را بهتر می‌کند. اما باید برای آن هزینه کنید.

اگر می‌توانید، فرصت را از دست ندهید. در تلویزیون شما کنتراست بالاتری را در پیکسل‌های موجود ایجاد می‌کند. کنتراست و رنگ را گسترش می‌دهد تا نتیجه نهایی تصویری طبیعی‌تر، دقیق‌تر و عمق بیشتری داشته باشد. با HDR، رنگ در تلویزیون به شکل واقعی باقی می‌ماند. بنابراین اگر به دنبال ۴K هستید، به دنبال قابلیت HDR نیز باشید!

گام پنجم: چه نکاتی در خرید تلویزیون مهم نیستند؟

در این راهنمای خرید تلویزیون تمام مواردی را که باید در انتخاب تلویزیون نظر داشته باشید، آورده‌ایم. اما یکسری موارد هستند که در خرید تلویزون باکیفیت خیلی اثرگذار نیستند:

  • نرخ‌های تازه‌سازی: هرچه این نرخ سریع‌تر یا بیشتر باشد، تصویر نرم‌تر است. به این معنی که برای ورزش، بازی و فیلم عالی است و تقریبا در تمام تلویزیون های با کیفیت یکسان است و ارزش وقت صرف کردن ندارد.
  • نسبت کنتراست: هر برندی این موارد را متفاوت ارزیابی می‌کند (هیچ استانداردی وجود ندارد) و برخی حتی به نسبت کنتراست اشاره نمی کنند. این یک مشخصات بی ارزش در هنگام مقایسه تلویزیون ها است، و شما می توانید این یکی را نیز نادیده بگیرید.

گام ششم: تلویزیون هوشمند می‌خواهید؟

تلویزیون هوشمند به شما امکان می‌دهد: سیم را قطع کنید و از آزادی و کنترل بی‌سیم لذت ببرید. اگر اهل استفاده از اینترنت بر روی فضای تلویزیون هستید، قطعاً باید تلویزیون هوشمند را انتخاب کنید.

تلویزیون مقعر - راهنمای خرید تلویزیون

گام هفتم: قوی‌تر متصل بمانید

 این نکته مهم است که کابل‌ها و پورت‌های تلویزیون مناسب واقعاً تفاوت ایجاد می‌کنند:

  • کابل HDMI با کیفیت بالاتر واقعاً تفاوت ایجاد می‌کند. کابل‌های AV بهتر سیگنال گسترده‌تری را سریع‌تر ارسال می‌کنند. بنابراین پهنای باند بیشتری را که برای دریافت هر بیت کیفیت از منبع، به تلویزیون لازم است، بهتر مدیریت می‌کنند.

اگر پول بیشتر برای یک تلویزیون جدید خرج می‌کنید، کابل‌های با کیفیت تضمین می‌کنند که بیشترین بهره را از آن می‌برید. شما یک فراری نمی‌خرید و لاستیک‌های ۴۰۰ هزار تومانی به آن بیاندازید، درست است؟

  • تعداد پورت‌های دستگاه هم مهم است. حداقل به دنبال ۴ پورت HDMI روی تلویزیون خود باشید. اگر تلویزیون ۴k Ultra HD می‌خرید، بررسی کنید که پورت‌های HDMI شما از HDMI 2.0 پشتیبانی می‌کنند، که باعث انتقال قدرتمند داده‌ها می‌شود.
  • همچنین باید در مورد سازگاری HDCP (یا حفاظت از محتوای دیجیتال با پهنای باند بالا) پرس و جو کنید. نسل بعدی حفاظت از محتوا HDCP 2.2 نام دارد و نه تنها با نسخه قبلی سازگار نیست، بلکه بسیاری از دستگاه‌های جدید ۴K حتی از آن پشتیبانی نمی‌کنند.
  • مورد دیگر بلوتوث است. بسیاری از تلویزیون‌ها دارای بلوتوث هستند و اگر هدفون بلوتوثی دارید که با تلویزیون شما کار می‌کند، توانایی راه رفتن در خانه و گوش دادن به برنامه مورد علاقه خود با هدفون بدون مزاحمت برای دیگران لذت‌بخش است. اگر مشکل شنوایی دارید، برخی از هدفون‌ها دارای فناوری بهبود صدا برای شفاف‌تر کردن صداها هستند.
نکته: این روزها اتصالات اصلی که در تلویزیون باید به‌دنبال آن‌ها باشید، عبارتند از HDMI، پورت USB و پشتیبانی چندرسانه‌ای.
  • در مورد HDMIها، شما در مورد تعداد (سعی کنید و حداقل سه مورد را دریافت کنید) و همچنین مشخصات آن صحبت می‌کنید. با تلویزیون های ۴K، سعی کنید تلویزیونی با v2.0 HDMI 2.0s به جای HDMI های v1.4 تهیه کنید تا بیشترین سازگاری را با تجهیزات منبع فعلی و آینده تضمین کنید.
  • پورت‌های USB هم برای پخش چندرسانه‌ای (مخصوصاً عکس‌ها و فیلم‌های) ذخیره‌شده در درایوهای USB مفید هستند. به دنبال حداقل دو و در حالت ایده آل سه پورت USB باشید.
  • الان اکثر تلویزیون‌ها دارای پورت‌های Wi-Fi و Ethernet داخلی هستند تا بتوانید آن‌ها را به اینترنت متصل کنید. با این حال، همه تلویزیون‌ها به شما اجازه نمی‌دهند از این اتصالات شبکه، برای دسترسی به چندرسانه‌ای ذخیره شده، در سایر دستگاه‌های شبکه خود استفاده کنید.

بنابراین اگر این ویژگی مورد نظر شماست، مطمئن شوید تلویزیونی که خریداری می‌کنید از آن پشتیبانی می‌کند. همچنین توجه داشته باشید که برخی از تلویزیون‌ها از ارتباط بلوتوث با دستگاه‌های خارجی نیز پشتیبانی می‌کنند.

راهنمای خرید تلویزیون

گام هشتم: تصمیم برای ارتقاهای صوتی و مشکل صدا

تلویزیون‌های مدرن اغلب بر فاکتور فرم بیش از هر چیز دیگری تأکید دارند. اینگونه است که ما قاب‌های بسیار نازک، صفحه‌نمایش OLED باریک و نصب دیواری همسطح را به دست آوردیم. نکته منفی این است که اکثر تلویزیون‌ها با بلندگوهای پایین‌تر و رو به پایین عرضه می‌شوند که نمی‌توانند یک اتاق را با صدای با کیفیت عالی و خوب پر کنند. تلویزیونی با بهترین وضوح و تجربه تماشای بدون صدای با کیفیت بالا چندان جالب نیست.

البته استثنائاتی وجود دارد: OLEDهای سونی از صفحه نمایش شیشه‌ای به عنوان نوعی بلندگو استفاده می‌کنند و برخی از مدل‌های TCL دارای نوار صوتی داخلی هستند. با این حال، اکثریت و به ویژه کسانی که در انتهای طیف بودجه قرار دارند، احتمالاً در مورد صدا ناامیدکننده خواهند بود.

نکته؛ اکثر برندها تعدادی وات توان را برای سیستم بلندگوی تلویزیون خود ذکر می‌کنند، اما این به ندرت برای تصمیم گیری در مورد نحوه صدای تلویزیون مفید است.
  • به تعداد بلندگوهای یک تلویزیون و پیکربندی آن بلندگوها نگاه کنید. بلندگوهای ساب ووفر برای باس، همیشه مورد استقبال قرار می‌گیرند، با توجه به اینکه بلندگوهای تلویزیون معمولاً با انتهای پایین طیف صدا مشکل دارند.
  • برای بهبود تجربه خود، ممکن است بخواهید فضایی در بودجه خود برای برخی سخت‌افزارهای صوتی نیز باقی بگذارید. پس این نکته را هم در خرید هر نوع تلویزیونی در نظر بگیرید.
  • تلویزیون‌های مجهز به Dolby Atmos و سیستم‌های صوتی ، صدای فراگیر بهتری تولید می‌کنند و هنگام تماشای تلویزیون صداها را در محدوده وسیع‌تری بین بلندگوهای خود می شنوید. DTS:X یک فناوری مشابه و در رقابت با Dolby Atmos است. هدف این فناوری ارائه صداهای فراگیرتر با هر تنظیم صدای سینمای خانگی است.

برای دیدن آگهی‌های تلویزیون در دیوار کلیک کنید

نکته؛ برخی از تلویزیون‌ها دارای سخت‌افزار و نرم‌افزار برای این فناوری‌های صوتی داخلی هستند. در غیر این‌صورت، ممکن است نرم‌افزار نصب شود، اما نیاز به یک سیستم سینمای خانگی جداگانه دارد.

گام نهم: تلویزیون با گارانتی یا بدون گارانتی

تفاوت قیمت تلویزیون‌های بدون گارانتی و با گارانتی در بازار ایران بسیار متفاوت است. بسیاری از خریداران فکر می‌کنند گارانتی هزینه اضافی است و با ده یا بیست درصد قیمت کمتر می‌توانند تلویزیونی ارزان‌تر با همان کارکردها را بگیرند، تلویزیونی که گارانتی و نمایندگی رسمی در ایران ندارد.

اما دقت کنید که گارانتی به معنای اصل بودن محصول است و در صورت خراب شدن کالا، می‌توانید با مراجعه به نمایندگی، قطعات اصل را از شرکتی که با گارانتی به شما تضمین داده، تهیه کنید. در صورتی‌که بدون گارانتی، دست شما برای تهیه قطعه اصلی در حنا می‌ماند!

گام دهم: تلویزیون تخت یا منحنی؟

تلویزیون‌های منحنی صفحه نمایش کمی خمیده دارند که تفاوت خاصی با تلویزیون تخت از لحاظ زاویه دید ندارند. آن‌ها یک سطح مقعر برای ارائه یک تجربه تماشای غوطه‌ور را دارند.

مزیت اصلی این است که صفحه نمایش‌های منحنی، لبه‌های صفحه را محو نمی‌کنند یا حتی زمانی که خیلی نزدیک به آن‌ها می‌نشینید، آن‌ها را تیره‌تر نشان نمی‌دهند. از آن‌جایی که بیشتر خریداران تلویزیون‌های تخت را ترجیح می‌دهند، تولیدکنندگان هم تولید تلویزیون‌های صفحه تخت را در اولویت طراحی و تولید گذاشته‌اند.

گام یازدهم: چه زمانی تلویزیون بخریم؟

سری‌های تلویزیون‌‌ها معمولاً سالی یک‌بار تعویض می‌شوند. با این حال، در حالی که مجموعه‌های طراحی شده سال به سال بهتر می‌شوند، اغلب تغییرات تدریجی هستند. این بدان معناست که اگر بودجه زیادی برای خرید ندارید، باز هم می‌توانید با به کار گرفتن توصیه‌های این راهنمای خرید تلویزیون بهترین محصول را متناسب با بودجه و نیاز خود خرید کنید.

فق به خاطر داشته باشید که ساده‌ترین راه توجه به مشخصات UHD Premium است، که تضمین می‌کند هر تلویزیونی که خریداری می‌کنید، با نسل بعدی فناوری‌های تلویزیون سازگار است و حتی مجموعه‌ای که چند سال از عمر آن می‌گذرد، می‌تواند یک خرید بسیار عالی باشد.

آگهی‌های انواع تلویزیون را در دیوار ببینید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.