یکی از کراساورهای محبوب سایپا در سالهای قبل از تحریم، محصولی به نام چانگان CS35 بود که به دلیل مشکلات ساخت از بازار ایران رفت؛ ولی حالا شایعه بازگشت دوباره آنها به واقعیت تبدیل شده است. حالا چانگان یونی تی محصولی کاملا جدید در بازار ایران خواهد بود. محصول دیگر چانگان CS35 پلاس، نمونه جدیدتر از آشنای قدیمی است که اولینبار در سال ۲۰۱۸ معرفی شد و سال پیش هم در چین نسخه فیس لیفت آن به بازار آمد.
درصورتیکه بازگشت این دو خودرو قطعی شود، احتمالاً با تولید CKD به بازار بیایند. چانگان جدید، گویا خاطره خوب پیشین از CS35 قرار است دوباره رخ دهد. در حقیقت این عبارت هم برای چانگان یونی تی و هم برای چانگان پلاس CS35 به کار میرود که در ادامه به معرفی و بررسی هر دو خودرو میپردازیم.
CS35 و یونی تی: دو نام جدید بازار ایران
چانگان با نام UNI-T به فارسی یونی-تی است که به هر دو صورت یونیتی و یونیت تلفظ میشود. صورت درست آن همان یونی-تی است. این خودرو در تیرماه ۱۴۰۱ یونی تی برای اولینبار در محوطه سایپا دیده شد و حدود یک ماه بعد در نمایشگاه خودروی مشهد به طور رسمی توسط مدیرعامل سایپا خبر مذاکره برای عرضه آن مطرح شد و علاوه بر آن احتمال بازگشت مدل ارزان تر این برند یعنی CS35 پلاس هم قوت گرفت.
طراحی چانگان یونی تی
- سقف پانورامای یونی تی در عقب تبدیل به بالهای V شکل میشود که با نوارهای سیاهرنگ آراسته شدهاند.
- در کنار بالههای تیغی شکل، ۴ اگزوز ظاهری اسپرت به عقب خودرو میدهد.
- جلوپنجره با بدنه و سپر یکپارچه طراحی شده که جذابیت ظاهری خاص و لوکسی به آن میدهد.
- این خودرو طراحی جسورانه و اسپرت دارد. سقف آن از ستون B با شیب زیادی به پایین میل پیدا میکند که ظاهری آیرودینامیک و جوانپسند به آن میدهد؛ از این زاویه کمی شبیه به آلفارومئو استلویو است.
- در جلوی خودرو چراغهای خطی و بسیار نازکش بیش، از همه چیز به چشم میآیند.
- البته مثل خیلی دیگر از برندها، چانگان تنها به مدرن کردن جلوپنجره و چراغها قانع نشده است و خطوط مورب و هماهنگ روی کاپوت طراحی UNI-T را شبیه به آئودی R8 سوپر اسپرت کرده است.
- طراحی به سبک اروپایی در این خودرو شاید بیشتر از سایر رقبای چینی باشد.
مشخصات فنی یونی تی
چانگان جدید، یک کراساورهای جمعوجور (کامپکت) است و تقریباً ۱.۵ تن وزن دارد. این محصول با پیشرانه ۱.۵ لیتری به بازار چین عرضه میشود و احتمال دارد همین موتور برای بازار ایران انتخاب شوند.
- پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو شارژ ۱۸۰ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور دارد. گیربکس آن از نوع ۷ دنده دو کلاچه (DCT) است.
- این پیشرانه مصرف سوختی کمتر از ۷ لیتر در یکصد کیلومتر دارد و این خودرو را با شتاب ۷.۵ ثانیهای بهسرعت یکصد کیلومتر بر ساعت میرساند.
- طول این خودرو ۴.۵ متر و عرض و ارتفاع آن به ترتیب ۱۸۷ و ۱۵۶ سانتیمتر است. چرخهای جلو محرک هستند و با ترمز دیسکی خنک شونده کنترل میشوند. در چرخهای عقب ترمزها دیسکی هستند.
- نهایتاً اینکه این خودرو استاندارد یورو ۶ آلایندگی را دارد.
امکانات پیشرفته برای یونی تی
داشبورد این خودرو با مانیتوری بزرگ، باکیفیت و هوشمند آراسته شده و امکان دریافت فرمان صوتی را برای راننده فراهم میکند. دستگیره درها مخفی و با اثر بیومتریک قابلدسترسی هستند. در کنار فضای شارژ بیسیم اهرم گیربکس قرار دارد که بیشتر شبیه به فرمان سفینههای فیلم میان ستارهای است تا اهرم دنده کلاسیک.
- سیستم کروز کنترل تطبیقی هوشمند در سطح ۲ فعالیت میکند.
- امکان رانندگی خودکار با ترکیب سیستمهای FCW، AEB، LDW، LAS، TJA، AEB و LCDA فراهم میشود.
- سیستم پارک هوشمند نسخه ۵.۰ میتواند تا فاصله بیست متری به دنبال جای پارک بگردد و خودران پارک کند.
- ۴ دوربین اولترا واید همواره مشغول گرفتن فیلم ۳۶۰ درجه و نمایش برای راننده هستند که هیچ نقطه کوری باقی نمیگذارند.
- قیمت چانگان یونی تی بین ۱۷ تا ۲۲ هزار دلار است و اگر سایپا موفق به تولید آن شود باید انتظار قیمت بیش از یک میلیارد تومان را در بازار داخلی داشته باشیم.
بیشتر بدانید: یونیوی؛ خودروی زیبای چانگان معرفی شد
چانگان CS35 پلاس؛ احتمالاً در راه بازار!
نسخه قدیمیتر این خودرو را میشناسیم یا حداقل آن را در جادههای ایران دیدهایم. وقتی سایپا اعلام کرد که دوباره احتمال ورود این محصول به کشور وجود دارد بخشی از ماشینبازها از جمله نگارنده این مطلب را خوشحال کرد. مدل جدید که موضوع بحث ماست، در سال گذشته ۸۰ هزار دستگاه در چین فروخت و در رتبه ۸۳ پرفروشهای کشور خودش است.
باتوجهبه سابقه خوبی که این مدل در ایران دارد بسیار محتمل است که بهصورت CKD به بازار بیاید؛ تنها مسئله بر سر جزئیات قرارداد است. قیمت این خودرو با موتور توربو شارژ و گیربکس اتوماتیک از ۱۴.۵ تا ۱۶ هزار دلار است و انتظار میرود در محدوده ۸۰۰ میلیون تومان قرار بگیرد.
طراحی CS35 پلاس؛ شیک و بیآلایش
چانگان CS35 پلاس، کمی کوچکتر و مقداری هم ارزانتر از برادرهای بزرگترش در سری یونی تی و یونی کی است. از لحاظ طراحی این خودرو هم به نظر زیبا میآید؛ ولی طراحی آن کمی خشکتر با لبههایی تیزتر و کمی شبیه به یک گربه وحشی عضلانی است با سر تمساح و دم نهنگ! البته این تشبیهات بیشتر به تست رورشاخ شبیه است تا اظهار نظری قطعی و حتی نزدیک به واقعیت.
خطوط قرمز از زیر جلوپنجره تا رکاب درها حالتی اسپرت به این خودرو داده است؛ ولی تم شخصیتی آن بیشتر عصبی و بیآلایش است. البته همه خطوط و انحناها بهخوبی طراحی شدهاند و با دیدن آن متوجه کیفیت بالای ساخت میشویم.
در عقب خودرو هم دو خط صاف چراغ ترمز به مرکز و جایی که لوگوی چانگان قرار دارد کشیده میشوند. سانروف در میان باربند قرار گرفته است و کمی کوچکتر از مدلهای گرانتر چانگان است.
بیشتر بدانید: همکاری پژو در تولید پیکاپ چانگان هانتر ۲۰۲۲
مشخصات CS35 پلاس
این خودرو هم در کلاس شاسیبلند جمعوجور قرار میگیرد و با دو پیشرانه مختلف به بازار عرضه میشود. یک مدل ۱.۴ لیتری توربو شارژ و یک مدل ۱.۶ لیتری با تنفس طبیعی. پیشرانه ۱.۶ لیتری قدرت ۱۲۸ اسب بخاری با گیربکس دستی دارد و امیدواریم این مدل به ایران نیاید. به همین امید و بهخاطر پرهیز از زیادهگویی در اینجا تنها مدل ۱.۴ توربو شارژ را معرفی میکنیم.
- پیشرانه ۱.۴ لیتری (Blue Core) با کمک توربو شارژ ۱۵۸ اسب بخار قدرت به ما میدهد.
- گشتاور آن در دور موتور ۱۵۰۰ تا ۴۰۰۰ به ۲۶۰ نیوتن متر میرسد.
- متوسط مصرف سوختش ۶.۴ لیتر در یکصد کیلومتر است.
- گیربکس این خودرو ۷ دنده اتوماتیک دوکلاچه است و قدرت را تنها به چرخهای جلو منتقل میکند.
- حداکثر سرعتش ۲۰۰ کیلومتر در ساعت و استاندارد آلایندگی آن سطح یورو ۶ است.
آگهیهای چانگان را در دیوار ببینید
امکانات و ایمنی CS35 پلاس؛ کافی
- نمایشگری که در خودروهای چینی به یک استاندارد تبدیل شده در این مدل هم حضور دارد.
- با امکان مشاهده اطلاعات مکانیکی و قابلیت پخش ویدئو و مسیریابی. ۴ ایربگ در حالت استاندارد وجود دارد و صندلیهای جلو قابلیت تنظیم برقی دارند.
- سنسور باران، بلوتوث، مسیریابی، چراغ دی لایت و تهویه هوای دستی در کنار سیستم ضد سرقت از دیگر امکانات این خودرو است.
- سیستمهای کمکراننده شامل رادار پارک، کنترل لغزندگی، ESP، ABS، EBD، ESP، کنترل خودرو در سرازیری و حرکت در سربالایی میشوند.
- سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESP) این خودرو نسخه ۹.۳ از شرکت بوش است. رادار نقطه کور نیز امنیت رانندگی را بالاتر میبرد.
حرف آخر
چانگان جدید، در هر دو مدل یونی تی و CS35 پلاس خودروهایی موفق و خوشقیمت هستند. طراحی این خودروها در کنار پیشرانه کممصرف و گیربکس پیشرفته احتمالاً در بازار ایران با استقبال مواجه شوند. چانگان دومین برند پرفروش و موفق چینی است و در بازار ایران هم سابقه خوبی از خود به جا گذاشته است. حالا باید منتظر ماند و دید که آیا مذاکرات تولید هیچکدام از این دو خودرو با سایپا به سرانجام میرسد یا خیر.
اخبار خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.
***
[horizontal_slider url=’tehran/car/changan?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو چانگان”]