موتور جدید TU5 P ایران خودرو معرفی شد

موتور جدید TU5 P ایران خودرو معرفی شد

موتور TU5 P نسل جدید موتور TU5، ارتقایافته از نظر قدرتی همراه با کاهش مصرف سوخت و منطبق بر آخرین استانداردهاي زیست‌محیطی است. این موتور نسبت به موتور TU5 از بهبود عملکرد ۵ تا ۷ درصد بیشتر در توان و گشتاور برخوردار می‌باشد. 

موتور TU5 P همان پیشرانه‌ای است که زیر کاپوت محصولات جدید ایران‌خودرو یعنی تارا و رانا پلاس قرار خواهد گرفت. به‌تازگی ایران خودرو این قوای محرکه را معرفی کرده است. باتوجه‌به مشخصات آن می‌توان نتیجه گرفت که نسل جدید موتور TU5، همان EC5 است و اکنون با تغییر نام به جمع پیشرانه‌های داخلی‌سازی شده این خودروساز پیوسته است.

موتور TU5 P نسل جدید موتور TU5، ارتقایافته از نظر قدرتی همراه با کاهش مصرف سوخت و منطبق بر آخرین استانداردهای زیست‌محیطی است. این موتور نسبت به موتور TU5 از بهبود عملکرد ۵ تا ۷ درصد بیشتر در توان و گشتاور برخوردار می‌باشد.

در حال حاضر، محصولات تارا با گیربکس دستی، تارا اتوماتیک ۶ سرعته و رانا پلاس سقف شیشه‌ای با گیربکس ۶ سرعته دستی مجهز به موتور TU5 P می‌باشد. به‌زودی محصولات پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۶ سرعته و پژو ۲۰۷ دستی ۶ سرعته نیز به این موتور مجهز می‌شود.

با افتتاح خط تولید تارا مشخص شد که TU5 پلاس همان EC5 است که در کشورمان تغییر نام داده و تغییرات اندکی را تجربه کرده است. حداکثر قدرت ۱۱۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۱۵۰ نیوتن‌متر از مشخصات این پیشرانه است.

این موتور ۱۵۹۸ سی‌سی حجم دارد و ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ در آن دیده می‌شود. این پیشرانه به سامانه زمان‌بندی متغییر سوپاپ‌ها یا همان CVVT مجهز و پمپ روغن متغیر بر روی آن نصب شده است. به‌گفته مهندسان ایران‌خودرو، این تغییرات صورت‌گرفته بر روی TU5، باعث شده تا سطح دوام این موتور ارتقا پیدا کند؛ از سویی در هنگام استفاده در نسخه‌های دنده‌ای خودروهای B و C، مصرف سوخت متوسط نزدیک به ۷ لیتر به‌ازای هر ۱۰۰ کیلومتر را داشته باشد.

‏CVVT به معنی زمان‌بندی مداوم متغیر سوپاپ‌ها است. این سیستم می‌تواند در تمام دورهای موتور زمان‌بندی سوپاپ‌ها را بدون توجه به موقعیت پیستون در اختیار بگیرد و به این ترتیب سوپاپ‌ها می‌توانند به‌صورت مستقل باز و بسته شوند. سیستم زمان‌بندی متغیر پروسه‌ای از تغییر زمان رفت و آمد سوپاپ‌ها و بیشتر برای بهترشدن راندمان و کارایی، صرفه‌جویی در سوخت و خروج بهینه دود طراحی شده است.

با اقدامات تعریف‌شده در پروژه صنعتی‌سازی موتور TU5 P ، در حال حاضر ماشین‌ کاری سرسیلندر، بلوک سیلندر و مونتاژ هر ۲ نوع موتور TU5 و TU5 P با حدود ۱۴ واریانت مختلف در خطوط تولید فعلی صورت می‌گیرد.

مزایای موتور TU5 P

  • ارتقای تکنولوژی موتور (اضافه‌شدن CVVT یا زمان‌بندی مداوم متغیر سوپاپ‌ها)
  • کاهش مصرف سوخت
  • کاهش اصطکاک‌های داخل موتور (پیستون‌های ضدسایش)
  • ارتقای استاندارد آلایندگی به یورو ۵
  • ارتقای عملکردی موتور به لحاظ توان و گشتاور (بهبود شتاب‌گیری خودرو)

آگهی‌های خرید و فروش خودرو

***

شما می‌توانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search