در اواسط آبان، پرویز شهبخش از قهرمانان و پیشکسوتان اتومبیلرانی رالی ایران هماهنگیهای لازم جهت شرکت در مسابقات رالی گوادار پاکستان را انجام داد و ما عازم شهر گوادا رشدیم.
در ابتدای ورود در مرز مورد استقابل مقامات دولتی و نظامی پاکستان قرار گرفتیم. تعداد شرکتکنندگان حدوداً ۱۰ دستگاه خودرو (از ایران) و ۵۰ دستگاه از پاکستان بود که در قالب تویوتا هایلوکس، تاندار، تاکوما، لندکروز و … در این مسابقه شرکت کردند که پشتیبانی ارتش پاکستان، با نظم و انضباط خاصی برگزار گردید.
اگر میخواهید از کلاسهای شرکتکننده در رالی مطلع شوید باید عرض کنم که خودروها شامل ۱۸۰۰ سی سی و ۴ و ۶ سیلندر و در نهایت ۸ سیلندر و آزاد میشدند. تیم ایران در کلاسهای ۱۸۰۰ (با قهرمانی محمد ابی و کو درایوری (کمکراننده و نقشهخوان) حسن بلوچیان)، در ۴ سیلندر (حاج حسین کوه کن و کو درایوری حاج سلام) به قهرمانی دست یافتند. همچنین، در کلاس ۶ سیلندر رانندگی آرمان پورشهید و کو درایوری اینجانب، مهرداد قزوینیان، دیگر قهرمانی تیم ایران رقم خورد.
مسیر مسابقه به طول ۱۲۵ کیلومتر و عمدتاً از ساحل دریای عمان و بیابانهای گوادار بود که بسیار هموار و زیبایی خاص خود را داشت که سبب میشد خودروها بتوانند با سرعت ۲۰۰ کیلومتر سرعت در آن حرکت کنند و در طول ۲ روز به مسابقهای پرهیجان مشغول باشند. برخی از زمانهای تیم ایران که سبب قهرمانی ما و دوستانمان شد نیز شامل اعداد زیر میشود:
- حاج حسین کوهکن – حاج سلام : ۱ ساعت ۳۲ دقیقه
- آرمان پورشهید – مهردادقزوینیان: ۱ ساعت و ۳۳ دقیقه
- البته رکورد کلاس آزاد در اختیارپ اکستان با ۱ ساعت و ۲۲ دقیقه بود.
شایان توجه است متولی این برنامه فدراسیون اتومبیلرانی کشور پاکستان بود، اما تیمهای ایرانی از سوی فدراسیون کشورمان هیچ حمایتی دریافت نکردند و جالب توجه و قدردانی است که شرکتکنندگان از طرف ایران از سوی تیم زاهدان آفرود به مدیریت «پرویز شهبخش» به این مسابقات دعوت شدند. همچنین، کلیه هزینه مسابقات و اقامتی از سوی کشور پاکستان متقبل شد.
در حاشیه این رویداد نیز روز پیش از مسابقه، یک نمایشگاه از خودروهای آفرود حاضر در رالی برگزار شد که مورد استقبال مسئولین و استاندارد گوادار قرار گرفت. همینطور در انتهای برنامه همهٔ مهمانان به شام در کنار ساحل زیبای گوادار دعوت شدند.
جا دارد اشاره کنم این مسابقات به دلیل وسعت منطقه و شکل برگزاری و از جمله برخی خودروها یک نمونه کوچکتر از رالی پاریس داکار بود. میزان جوایز تعیین شده برای مقامهای اول تا سوم به این ترتیب بود: سکوی نخست ۵۰ میلیون تومان، نفر دوم ۴۰ میلیون تومان و نفر سوم ۳۰ میلیون تومان (به واحد پول پاکستان) که به صورت نقدی به برندگان پرداخت شد.
این موضوع را نیز اضافه کنم که طبق قانون، روز قبل از مسابقه شرکتکنندگان در جهت شناسایی مسیر مسابقه اقدام نمودند که متاسفانه خودروی آقای شه بخش (که در کلاس آزاد شرکت کرده بودند) به دلیل سرعت زیاد دچار واژگونی شدند اما خوشبختانه این حادثه خسارات جانی دربر نداشت.
گفتنی است که آقای شهبخش همان روز خودرو را تعمیر کرد و فردای آن روز به مسابقه پرداخت. با این حال نقشه خوان ایشان به دلیل عدم توجه به مسائل ایمنی از جمله نبستن کمربند و عدم استفاد از کلاه ایمنی از خودرو به بیرون پرتاب شدند که با رسیدگیهای فوری پزشکی و انتقال سریع به بیمارستان ارتش مورد مداوا قرار گرفتند.
با این اوصاف این گونه رویدادها خالی از حوادث نیست و به دلیل سختی و ناهمواری مسیر تعداد زیادی از خودروهای شرکتکنندگان واژگون شدند که خوشبختانه صدمات جانی در بر نداشت.