[vc_row][vc_column][vc_column_text]مجیدیه یکی از محلههای شرق تهران است که به دو بخش مجیدیه شمالی و جنوبی تقسیم میشود. بزرگراه شهید سلیمانی در شمال مجیدیه جنوبی، بزرگراه امام علی (ع) در شرق، بزرگراه صیاد شیرازی در غرب این محله و بزرگراه جانبازان غربی و شهدای خضری در جنوب آن قرار دارند. همچنین محله مجیدیه با محلهٔ لشگر از جنوب، محله دبستان از غرب، محله کرمان از شرق و محله، مجیدیه شمالی، شمسآباد و کاظمآباد از شمال همسایه است. مجیدیه یکی از محلههای خوب شهر تهران از نظر امکانات رفاهی، درمانی، خدماتی و تفریحی است. ایستگاه مترو خواجه عبدالله انصاری، صیاد شیرازی و گلبرگ به این محله دسترسی دارند. از جمله خیابانهای مهم محله مجیدیه؛ خیابان استاد حسن بنا، خیابان گلبرگ و خیابان کمالی است.
مجیدیه کجاست؟
مجیدیه یکی از محلههای شرق تهران است که به دو بخش مجیدیه شمالی و جنوبی تقسیم میشود. بزرگراه شهید قاسم سلیمانی (رسالت) این محله را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کرده و بدین ترتیب، مجیدیه جنوبی در منطقهٔ ۸ شهرداری تهران و مجیدیه شمالی در منطقه ۴ واقع شدهاند.
بزرگراه شهید سلیمانی در شمال مجیدیه جنوبی، بزرگراه امام علی (ع) در شرق این محله، بزرگراه صیاد شیرازی در غرب و بزرگراه جانبازان غربی و شهدای خضری در جنوب این محدوده واقع هستند. همچنین محله مجیدیه با محلهٔ لشگر از جنوب، محله دبستان از غرب، محله کرمان از شرق و محله مجیدیه شمالی، شمس آباد و کاظم آباد از شمال همسایه است.
بزرگراه همت در سمت شمال محلهٔ مجیدیه جنوبی، بزرگراه صیاد شیرازی در غرب آن، بزرگراه امام علی (ع) در غرب آن و بزرگراه شهید قاسم سلیمانی (رسالت) در جنوب قرار گرفتهاند. محله های حسینآباد و مبارکآباد در شمال محلهٔ مجیدیه شمالی، محله کاظمآباد در غرب، محله کوهک در شرق و محلهٔ مجیدیه جنوبی و کرمان در جنوب این محله واقع شدهاند.
تصویر محله روی نقشه
در تصویر زیر، مرزبندی محله را در کنار دسترسیها و مکانهای مهم مشاهده میکنید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row]
تاریخچه محله مجیدیه
در گذشتههای دور، روی تپههای ماسهای ماهورهای شرق تهران، روستایی شکل گرفت که بعد از مدتها به مجیدیه معروف شد. روستایی که شاهزاده امینالسلطنه اولین مالک آن بود و سالها بعد، آن را به عبدالمجید میرزا عینالدوله فروخت. عین الدوله یکی از افراد قدرتمند و جاهطلب دوران قاجار بود. فردی که املاک زیادی در اطراف تهران تصاحب کرد. مجیدیه مانند همسایه شمالیاش، یعنی شمسآباد، به دست عین الدوله آباد شد. جایی که تا پیش از آن، زمینی خشک و بیآب و علف بود و از آنجایی که برای کشاورزی مناسب نبود، ساکنان کمی داشت.
در آن زمان، آب مصرفی مجیدیه از روستای شمسآباد تامین میشد و این محدوده تا اواخر سال ۱۳۳۲ شمسی، برق هم نداشت. انتخاب مجیدیه برای زندگی از زمانی رونق گرفت که شازده عبدالمجید باغی زیبا در این مکان ساخت. باغی که به باغ شازده معروف است و اولین ساکنان این محله، باغبانهای همین باغ بودند. بعد از سالها ارامنه نیز به این محله مهاجرت کردند و حدود سال ۱۳۲۸، جمعیت این محله به ۲۰۰۰ نفر رسید که نیمی از آنها جزو ارامنه بودند.
این محله تا سال ۱۳۵۵ جمعیت کمی داشت و محل سکونت افراد کم درآمد و مهاجران بود. با ساخته شدن بزرگراه رسالت، محله مجیدیه به دو بخش تقسیم شد: مجیدیه شمالی و مجیدیه جنوبی. آبادانی بخش شمالی مجیدیه به دهه ۴۰ شمسی بر میگردد. یعنی زمانی که جنوب محله سر و شکلی به خود گرفته بود و محل رفت و آمد شده بود. اما توسعه این محله تنها محدود به این دهه نشد و تا بعد از انقلاب نیز ادامه پیدا کرد و در این زمان مرز محله بارها جابهجا شد. اکنون مجیدیه تبدیل شده به محلهای بزرگ که در محاصره بزرگراههای مختلف است.
رویدادهای تاریخی محله مجیدیه
- مستقر شدن قشون روس در باغ شازده/ ۱۳۲۰
- تاسیس کارخانه آبجو سازی/ ۱۳۲۸
- فروخته شدن زمینهای حاجی خزروی/ ۱۳۳۰
- ساکن شدن ۸۰ خانوار ارمنی در مجیدیه/ ۱۳۳۰
- تاسیس اولین نیروگاه برق محله مجیدیه/ ۱۳۳۲
- حفر شدن اولین چاه عمیق در شانزده متری اول توسط خیرین محله/ ۱۳۳۴
- تاسیس اولین مدرسه در محله مجیدیه/ ۱۳۳۵
- ساخته شدن حمام عمومی در محله توسط خیرین/ ۱۳۳۵
- تشکیل تیم فوتبال هزاردان به همت طوان کوچاریان/ ۱۳۳۵
- تغییر نام مدرسه محله به آرارات و انتقال آن به کوچه اطمیشی/ ۱۳۳۶
- خریده شدن زمین فعلی مدرسه آرارات توسط شورای خلیفهگری ارامنه/ ۱۳۳۸
- وارد شدن خسارت سنگین به دلیل سیل/ ۱۳۵۰
- ساخته شدن کلیسای گریگور لوساووریچ/ ۱۳۶۱
- تقدیس شدن کلیسای گریگور لوساووریچ توسط اسقف اعظم مانوکیان/ ۱۳۶۳
- بازسازی مسجد قمر بنی هاشم/ ۱۳۷۸
- افتتاح ورزشگاه آرش میراسماعیلی/ ۱۳۸۴
امکانات محله مجیدیه
مجیدیه یکی از محلههای خوب شهر تهران از نظر امکانات رفاهی، درمانی، خدماتی و تفریحی به نظر میرسد. از جمله امکانات این محله، وجود مرکز خرید بزرگ دنیای نور است. مرکز خریدی که در بزرگراه سلیمانی واقع شده است.
همچنین بوستان مجیدیه، بوستان تمدن و باغ موزه مینیاتور جزو مکانهای تفریحی این محله محسوب میشوند. این محله بیش از ۱۰ مسجد دارد و ۹ درمانگاه در آن مشغول فعالیت هستند.
همچنین در این محله امکانات دیگری از قبیل داروخانه، آزمایشگاه، پست، کتابخانه، مراکز ورزشی، بانک پمپ بنزین و چند میدان میوه و ترهبار برای رفاه حال ساکنان فراهم شده و جالب است بدانید از جمله مشاغل معروف این محله، تعمیرات خودرو است.
خدمات کارگاهی و به خصوص خدمات تعمیرات خودرو در واقع جزو فعالیتهای اقتصادی غالب اهالی محله به شمار میرود. هر چند در ابتدا اولین کارگاههای آن توسط ارامنه تاسیس شد، اما امروز تعمیرگاههای زیادی در این محله مشاهده میشود که صاحب آنها ارمنی نیست و رفتوآمد قدیم را هم ندارد.
ساختمانها، بناها و نقاط مهم محله
- مرکز خرید دنیای نور، بزرگراه سلیمانی، بین بزرگراه امام علی (ع) و صیاد شیرازی
- خیابان استاد حسن بنا
- مسجد جامع محمدیه، خیابان حسن بنا
- مسجد ولیعصر، حوالی خیابان جانبازان غربی
- کلیسای گریگور لوساووریچ مقدس، خیابان شانزده متری اول
- بوستان مجیدیه، خیابان ابن علی
- باغ موزه مینیاتور، خیابان کرمان
- بوستان تمدن مجیدیه، خیابان کرمان
- فروشگاه زنجیرهای شهروند، مجیدیه شمالی
آشنایی با محلههای دیگر تهران:
قیمت خانه در مجیدیه
قیمت خانه در مجیدیه همانند بسیاری از محلههای شرق و مرکز تهران، قیمتی معقول و مناسب است. با نگاهی به آگهیهای فروش مسکونی این محله در دیوار متوجه میشویم که میتوان میانگین قیمت هر متر خانه در مجیدیه را در سطح محلههای مرکز و شرق تهران دانست.
[horizontal_slider url=’tehran/buy-apartment/majidiyeh?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای فروش آپارتمان مجیدیه” class=”real-estate-click-desktop”]
حملونقل عمومی محله مجیدیه
برای دسترسی به محله مجیدیه از طریق مترو، نزدیکترین ایستگاه، متروی صیاد شیرازی است. این ایستگاه در جهت غربی محله مجیدیه قرار دارد و در بزرگراه صیاد شیرازی واقع شده است. دیگر ایستگاه مترو نزدیک به این محل نیز، متروی گلبرگ است که در جهت شرقی محله و در نزدیکی بزرگراه امام علی (ع) قرار دارد.
دیگر ایستگاه مترو نزدیک به محله مجیدیه در جهت شمالی نیز مترو خواجه عبدالله انصاری است. از جمله ایستگاههای اتوبوس نزدیک به محله مجیدیه نیز میتوان به ایستگاه اتوبوس میدان ملت، فرجام غربی، سه راه پیاله، استاد حسن بنا، و ایستگاه اتوبوس اثنی عشر اشاره کرد.
خیابانهای مهم محله مجیدیه
یکی از مهمترین خیابانهای محله مجیدیه، خیابان استاد حسن بنا نام دارد. خیابانی که یکی از جاهای دیدنی مجیدیه تهران محسوب میشود. این خیابان جهتی شمال به جنوب دارد و بسیاری از امکانات رفاهی محله در اطراف آن قرار گرفته است.
از دیگر خیابانهای مهم محله مجیدیه، خیابان جانبازان (گلبرگ) است. جهت این خیابان از غرب به شرق بوده و در مجیدیه جنوبی قرار دارد. تقاطع این خیابان با بخش جنوبی خیابان استاد حسن بنا به راحتی دیده میشود. خیابان کمالی نیز، دیگر خیابان مهم محله مجیدیه است که در بخش شمالی آن قرار دارد و موازی با خیابان استاد حسن بنا است. در بخش جنوبی این خیابان، مسجد قمر بنی هاشم قرار دارد.