بدون شک یکی از جذابترین کلاسهای خودرو، کراساوورها هستند و طبیعتاً مقایسه بین خودروهای موجود در این کلاس، لذتبخش خواهد بود. کراساوورهای مختلفی در سالهای اخیر به بازار ایران راه یافتهاند ولی در میان آنها تنها تعداد اندکی توانستند فروش بالایی را تجربه کنند که بدون شک هیوندای توسان و کیا اسپورتیج در صدر فهرست قرار میگیرند.
با گذشت زمان و ورود خودروهای جدید، تعداد گزینههای وسوسهانگیز برای علاقهمندان این کلاس افزایش چشمگیری داشته است. یکی از همین خودروها امجی جیاس است که بهعنوان یک کراساوور دورگه پا به بازار ایران گذاشته است و برای دستیابی به سهم بیشتری از بازار باید با رقبای قدرتمندش مبارزه کند. در این مطلب به مقایسه امجی GS با هیوندای توسان و کیا اسپورتیج میپردازیم تا میزان توانایی امجی جی اس را در برابر رقبایش اندازه بگیریم.
مقایسه امجی GS مقایسه با هیوندای توسان
در ابتدا به سراغ مقایسه امجی GS با هیوندای توسان میرویم. هیوندای توسان یکی از محبوبترین شاسیبلندهای بازار ایران است. نسل اول توسان در سال ۲۰۰۴ معرفی شد و تاکنون در سه نسل به بازار عرضه شده است. نسل سوم این خودرو به لطف زبان طراحی جدید هیوندای از چهره زیباتری نسبت به نسلهای گذشته برخوردار است.
در نمای جلو، جلوپنجره ۶ ضلعی با لوگوی درشت هیوندای دیده میشود که امروز نه تنها در توسان، بلکه در اکثر محصولات هیوندای مانند سانتافه و النترا شاهد آن هستیم. چراغهای کشیده زیبا و خطوط حجمدهنده مناسب موجب شدهاند هیوندای توسان چهرهای تهاجمی و اسپرت به خود بگیرد. در نقطه مقابل، امجی جیاس نیز از طراحی زیبا و اسپرتی بهره میبرد و انتخاب بین آن و توسان کاملاً سلیقهای خواهد بود.
کابین هیوندای توسان نیز از طراحی خوبی برخوردار است و کیفت متریال بهکار رفته در آن همانند جیاس مناسب است. کابین این خودر در مقایسه با نسلهای گذشته فضای بیشتری دارد و با وجود اینکه ابعاد آن اندکی از امجی GS کوچکتر است، تفاوت خاصی میان آنها احساس نمی شود. البته کابین هیوندای توسان ارگونومی بهتری دارد و فرمان آن نیز خوشدستتر است.
از نظر سطح امکانات امجی جیاس خودروی نسبتاً کاملی است و هیوندای توسان نیز طبق روال رایج کرهایها از آپشنهای متعددی بهره میبرد. شاید آپشنی که بیش از همه برای خریداران جذاب باشد سقف پانورامیک توسان است، درحالیکه در نقطه مقابل GS به یک سانروف برقی اکتفا کرده است. هر دو خودر از نظر ایمنی نیز در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
با مقایسه امجی GS با هیوندای توسان درمییابیم که هیوندای توسان به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۲ لیتری مجهز است که میتواند ۱۶۴ اسب بخار قدرت و ۲۰۴ نیوتن متر گشتاور تولید کند، درحالیکه امجی GS پیشرانه قدرتمندتری دارد. GS از یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ بهره میبرد که توان تولید ۲۱۷ اسب بخار قدرت و ۳۵۰ نیوتنمتر گشتاور را دارد.
شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر توسان ۱۱.۸ ثانیه است درحالیکه در ام جی GS این عدد ۸.۵ ثانیه خواهد بود. مصرف سوخت ترکیبی هر دو خودرو نیز ۸.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. کیفیت سواری هر دو خودرو نیز رضایتبخش است و بهراحتی نمیتوان از آنها ایراد گرفت.
در مجموع هیوندای توسان به دلیل طراحی زیباتر، بازار خرید و فروش و خدمات پس از فروش بهتر، گزینه مناسبتری بهنظر میرسد. ولی از طرفی نمیتوان بهراحتی از کنار پیشرانه قدرتمند امجی جیاس و کیفیت ساخت بالاتر آن گذشت.
مقایسه امجی GS با کیا اسپورتیج
کیا اسپورتیج نیز در فهرست شاسیبلندهایی قرار میگیرد که در بازار ایران بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. این خودرو در ۴ نسل تولید شده که نسل اخیر آن در مقایسه با نسل سوم جهش بزرگی را در طراحی تجربه کرده است.
با مقایسه امجی GS با کیا اسپورتیج از نظر طراحی باید گفت که اسپورتیج و GS ویژگیهای خاص خودشان را دارند و نمیتوان یکی را بر دیگری برتر دانست. کابین اسپورتیج طراحی زیبایی دارد و جنس متریال آن نیز بسیار خوب است و از این نظر در جایگاه بالاتری نسبت جیاس قرار میگیرد. از نظر ابعاد و فضای کابین، دو خودرو کاملاً شبیه به هم هستند و تفاوت خاصی بین آنها وجود ندارد، اگرچه با وجود سانروف پانارومیک کابین اسپورتیج دلبازتر است. کیا اسپورتیج به امکانات و آپشنهای متعددی مجهز است ولی در مقایسه با امجی جیاس در سطح پایینتری قرار دارد.
پیشرانه مورد استفاده در کیا اسپورتیج یک موتور ۲.۴ لیتری ۴ سیلندر است که توان تولید ۱۸۱ اسب بخار قدرت و ۲۳۷ نیوتنمتر گشتاور را دارد و در مقایسه با پیشرانه امجی GS اندکی ضعیفتر است ولی درکل عملکرد مطلوبی را از خود ارائه میدهد.
هر دو خودرو از بهترین کراساوورهای حال حاضر هستند. اگرچه امجی GS پیشرانه قدرتمندتری دارد، کیا اسپورتیج نیز همانند هیوندای توسان از بازار خرید و فروش بهتری برخوردار است.