معرفی خطرناک‌ترین جاده‌های جهان برای رانندگی

معرفی خطرناک‌ترین جاده‌های جهان برای رانندگی

خطرناک‌ترین جاده‌های جهان برای رانندگی کدام هستند؟ در این مطلب از وبلاگ دیوار نگاهی داریم به صعب‌العبورترین و خطرناک‌ترین جاده‌های جهان که هر ساله هزاران نفر را به کام مرگ می‌کشانند.

رانندگی برای بسیاری از افراد تنها یک مهارت نیست، عشق است. اگر شما هم از این دسته افراد باشید احتمالا رانندگی در انواع مختلفی از جاده‌ها را تجربه کرده‌اید. جاده‌های مسطح و کویری یا مسیرهای پرپیچ و خم کوهستانی. هر یک از این جاده‌ها جذابیت‌ها و حس‌وحال خودش را دارد.

جاده‌ها می‌توانند به قدری زیبا باشند که به یکی از جذابیتهای هر سفر تبدیل شوند، اما بعضی از این جاده‌ها که تکه‌هایی از پازل یک منظره بی‌نظیر هستند، گاهی در زمره خطرناک‌ترین جاده‌های جهان قرار می گیرند. جاده‌هایی که رانندگی در آن‌ها سخت و طاقت‌فرسا و حتی در برخی مواقع، منجر به از دست دادن زندگی برخی افراد می‌شود.

در ادامه بر اساس آخرین فهرستی که در سال ۲۰۲۰ منتشر شده است، به معرفی ۱۲ مورد از مخوف‌ترین و خطرناک‌ترین جاده‌های جهان می‌پردازیم تا ببینیم چه ویژگی‌هایی است که این جاده‌ها را خطرناک می‌کند.

جاده اسکیپرز کنیون - معرفی خطرناک‌ترین جاده‌های جهان برای رانندگی

۱۲ – جاده اسکیپرز کنیون (Skippers Canyon) در نیوزلند

  • طول جاده: ۲۶.۵ کیلومتر
  • خطرات: آسفالت نشده (خاکی)، کوهستانی و بدون حفاظ، باریک و شیبدار

اولین موردی که در فهرست خطرناک‌ترین جاده‌های جهان به معرفی آن می‌پردازیم، جاده اسکیپر کنیون (Skippers Canyon) است. وجود معادن ارزشمند طلا در تنگه اسکیپرز، از ده‌ها سال پیش این منطقه را به مقصد بسیاری از افراد تبدیل کرده است. کارگران معادن طلا برای رفت‌و‌آمد و رسیدن به این منطقه پرزرق‌و‌برق ناچار به گذر از مسیرهای صعب العبور کوهستانی بودند و بسیاری از آن‌ها در این راه جان خودشان را از دست می‌دادند.

تا اینکه در سال ۱۸۸۳ کارگران مشغول در معادن این منطقه تصمیم گرفتند جاده‌ای در دل کوه ایجاد کنند. تراشیدن صخره‌های طلایی ۷ سال به طول انجامید و در نهایت، این جاده در سال ۱۸۹۰ میلادی تکمیل شد. جاده‌ای که امروز هم بخش‌های بسیاری از آن بدون هیچ تغییری نسبت به گذشته باقی مانده است.

جاده اسکیپرز کنیون به قدری باریک است که امکان عبور دو خودرو از کنار یکدیگر در آن وجود ندارد. اما بزرگترین خطر این جاده را باید دره‌های عمیقی دانست که در کنار این راه باریک و بی‌حفاظ قرار دارند. این موارد اسکیپرز کنیون را به یکی از جاده‌های خطرناک جهان تبدیل کرده است.

امروزه در این جاده بیشتر اتوبوس‌هایی که اغلب مربوط شرکت‌های گردشگری و ماجراجویی هستند، تردد می‌کنند.

جاده تاروکو گورج - خطرناک‌ترین جاده‌های جهان برای رانندگی

۱۱ – جاده تاروکو گورج (Taroko Gorge) در تایوان

  • طول جاده: ۱۹ کیلومتر
  • خطرات: پیچ‌های باریک با نقاط دید کور، خطر زلزله، رانش زمین، ریزش کوه و جاری شدن سیل

تاروکو گورج یکی دیگر از خطرناک‌ترین جاده‌های جهان است؛ جاده‌ای که در میان کوه‌ها تراشیده شده و به دلیل پیچ‌هایی کور و بسیار باریک، عبور از آن می‌تواند به قیمت از دست رفتن جان تمام شود.

به غیر از شرایط خود جاده تاروکو گورج، شرایط جوی و محیطی منطقه قرارگیری آن یکی دیگر از مخاطرات این جاده محسوب می‌شود. باران‌های سیل آسا، خطر زلزله و رانش زمین، بارها باعث ریزش کوه و انسداد این جاده شده است.

با این وجود، این جاده از آن مکان‌های خوفناکی است که زیبایی بکر و چشمگیرش باعث می‌شود بسیاری از گردشگران ریسک گذر از آن را به جان بخرند.

در این بین بسیاری از کسانی که عبور از این جاده را تجربه کرده‌اند، معتقدند این تجربه متفاوت ارزش گذر از یکی از جاده‌های خطرناک جهان را دارد البته در صورتی که قلب ضعیفی نداشته باشید!

جاده کاروکام - خطرناک‌ترین جاده‌های جهان برای رانندگی

۱۰ – بزرگراه کاراکورام (Karakoram) جاده‌ای از پاکستان به چین

  • طول: ۱۳۰۰ کیلومتر
  • خطرات: سیل، بهمن، رانش زمین، ریزش سنگ و شکستن صخره‌ها و …

بزرگراه کاراکورام در دل کوهستانی‌ترین منطقه جهان قرار دارد و یکی از جاده‌های خطرناک جهان محسوب می‌شود. جاده کاراکورام که در برخی نقاط جاده تاریخی ابریشم را دنبال می‌کند، بعضا از آن به عنوان هشتمین عجایب جهان یاد می‌شود.

ساخت این جاده عجیب و خطرناک در سال ۱۹۶۶ و تحت شرایطی بسیار سخت آغاز شد و در سال ۱۹۷۹ به پایان رسید. عبور از این جاده که در معرض انواع و اقسام بلایای طبیعی نظیر سیل، بهمن و طوفان‌های وحشتناک است، تا سال ۱۹۸۶ برای عموم آزاد نبود.

هم‌اکنون یکی دیگر از خطرات این جاده وجود رانندگان بی‌پروایی است که با بی‌دقتی از آن می‌گذرند. همین موارد باعث شده تا کاراکورام به یکی از خطرناک‌ترین جاده‌های جهان تبدیل شود.

جاده ۹۹ پیچ تا بهشت در چین

۹ – جاده ۹۹ پیچ تا بهشت (۹۹-Bend Road to Heaven) در چین

  • طول: ۱۱ کیلومتر
  • خطرات: واقع شده در ارتفاع زیاد، خم‌های کاملا برگردان، شرایط جوی نامناسب 

خم‌هایی که به گیره مو تشبیه می‌شوند، جاده‌ای می‌سازند تا نزدیکی‌های آسمان! جای تعجب ندارد که جاده‌ای از کشور چین سهمی در لیست جاده‌های خطرناک جهان داشته باشد.

جاده ۹۹-Bend Road در پارک ملی کوه تیانمن در مرکز چین قرار دارد. جاده ۹۹ پیچ تا رسیدن به بهشت، هرچند نامی رویایی و دل‌انگیز است، اما در شرایط بد جوی و بلایای طبیعی رفتار بسیار خصمانه‌ای با مسافرانش خواهد داشت. همانطور در هنگام ساختش، تعداد بسیاری را به کام مرگ کشانده و به بهشت فرستاده است!

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

جاده پن آمریکن آلاسکا

۸ – بزرگراه پن آمریکن (Pan American) جاده آلاسکا به شیلی

  • طول: ۴۸۰۰۰ کیلومتر
  • خطرات: هوای نامناسب، حیوانات وحشی، مسیرهای صعب العبور و زمین‌های ناهموار

جاده پن آمریکن از آمریکای جنوبی، مرکزی و شمالی می‌گذرد و یکی از خطرناک‌ترین جاده‌های جهان محسوب می‌شود. گرچه شاید این جاده از نظر شرایط آب و هوایی و شرایط فیزیکی خود جاده چندان خطرناک به نظر نرسد، اما گذر از آن دل شیر می‌خواهد.

بخش قابل توجهی از این جاده از مکزیک و آمریکای مرکزی می‌گذرد، جایی که قاچاقچیان مواد مخدر همیشه در آن پرسه می‌زنند. اگر مسافر این قسمت از جاده هم نباشید باز هم از خطر در امان نیستید. در بخشی از جاده پاناما به کلمبیا ممکن است با شورشیان FARK روبرو شوید. امکان ندارد بتوان از جاده تحت سلطه این گروه گذشت! این گروه معمولاً افراد را برای باج‌خواهی به اسارت می‌گیرد و این اسارت گاهاً ممکن است سال‌ها به طول بیانجامد.

جاده سیچوان به تبت - خطرناک‌ترین جاده‌های جهان برای رانندگی

۷ – جاده سیچوان-تبت (Schuan-Tibet) در چین

  • طول: ۲۱۴۰ کیلومتر
  • خطرات: رانش زمین، ریزش سنگ‌ها و صخره‌ها، بهمن، خم‌های با برگشت کامل

این جاده طولانی که بین سال‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۵۴ ساخته شده است، چنگدو در سیچوان و لهاسا در تبت را در منطقه‌ای با نام خام به یکدیگر متصل می‌کند و در فهرست خطرناک‌ترین جاده‌های جهان در جایگاه هفتم قرار دارد.

این جاده مرتفع از میان قله‌های سر به فلک کشیده منطقه گذر می‌کند و به طور دائم در معرض خطر ریزش سنگ و رانش زمین است. در طول این مسیر صومعه‌ها و قرمزپوشان متعدد بودایی را خواهید دید.

بزرگراه سیچوان تبت هم مانند دیگر جاده‌های کوهستانی این فهرست، بستر وقوع مرگ‌های بسیاری بوده است. آماری وجود دارد که نشان میدهد از هر صد هزار راننده‌ای که در این جاده رانندگی کرده‌اند، ۷۵۰۰ نفر از آن‌ها بر اثر حادثه‌های مختلف جان خود را از دست داده‌اند.

جاده جیمز دالتون در آلاسکا

۶ – جاده جیمز دالتون (James Dalton) در آلاسکا

  • طول: ۶۶۶ کیلومتر
  • خطرات: شرایط جوی بسیار شدید، مه و دید بسیار کم، حیات وحش منطقه، زمین‌های صعب العبور و …

کافیست اسم آلاسکا بیاید تا برف و بوران و مه در ذهن‌مان مجسم شود. جاده جیمز دالتون به جاده شمالی شیب هال نیز معروف است و یکی جاده‌های خطرناک جهان به شمار می آید.

این جاده به دلیل وجود میادین نفتی خلیج پرودو در دامنه شمالی آلاسکا، اغلب مسیر رفت‌وآمد کامیون‌داران است. آنجه که این جاده را خطرناک کرده در کنار شرایط جوی بسیار نامساعد، کمبود شدید امکانات درمانی و رفاهی است.

در طول این ۶۶۶ کیلومتر تنها سه شهر قرار دارد. به همین علت برای سفر از این جاده باید حتما تجهیزات و امکانات کاملی به همراه داشت.

جاده کولیما معروف به جاده استخوان ها

۵. بزرگراه کولیما (Kolyma) و لنا (Lena) (جاده استخوان‌ها) در روسیه

  • طول: ۳۰۸۰ کیلومتر
  • خطرات: جاده‌های آسفالت نشده، شرایط آب و هوایی بسیار نامساعد، گل و لای، دید کم

سفر در منطقه سیبری همواره چالش‌برانگیز بوده است. این جاده در سیبری که به «جاده استخوان‌ها» معروف شده، از دو بزرگراه Kolyma و Lena تشکیل شده است. هر دوی این جاده‌ها خطرات مشابهی دارند. این بزرگراه‌ها در جاده یخی رودخانه لنا با یکدیگر تلاقی می‌کنند.

همانطور که مشخص است این جاده رودخانه‌ای تنها در ماه‌های دسامبر تا آوریل، زمانی که یخ روی آن به اندازه کافی ضخیم باشد و توان تحمل وزن وسیله نقلیه را داشته باشد، قابل بهره‌برداری است. متاسفانه بسیاری از افراد با شکسته شدن یخ و سقوط خودروی‌شان در رودخانه جان خود را از دست می‌دهند.

برخلاف اکثر جاده‌ها بهترین زمان سفر از این جاده با وجود مه و بوران و دید کم و یخ زدن زمین و آب، زمستان است. در ماه‌های ژوئیه و آگوست که زمان بارش باران‌های شدید است، گل و لای مانند باتلاقی زمین این جاده را به یک هیولای وحشتناک تبدیل می‌کند که برای گذر آن تنها می‌توان اندکی به خودروهای AWD امید داشت.

جاده تونل گولیانگ در چین

۴ – جاده/تونل گولیانگ (Guoliang) در چین

  • طول: ۱.۲ کیلومتر
  • خطرات: مه شدید، گل و لای، ریزش سنگ، نداشتن حفاظ، وجود صخره‌های بزرگ

زمانی که دولت چین اعلام کرد ساخت جاده تنها برای تردد ۳۰۰ نفر سکنه روستا کوهستانی Taihang در استان هنان، ارزش صرف وقت و هزینه را ندارد، ۱۳ تن از این روستاییان دست به کار شدند تا در دل کوه راهی برای خود باز کنند. همین شد که یکی از خطرناک‌ترین جاده‌های جهان ساخته شد.

ساخت جاده/تونل گولیانگ پنج سال طول کشید. برای درک میزان خطر این جاده تنها کافیست این را بدانید که این افراد فاقد هر گونه دانش راهسازی بوده‌اند و با استفاده از مواد منفجره مسیر خود را در دل صخره بزرگ می‌شکافتند.

عرض کم این جاده و تونل‌های آن باعث تصادفات و تلفات جانی بسیاری از این روستاییان شده است. از سال ۱۹۷۷ عبور از این جاده برای عموم آزاد است، البته قطعا کمتر شخصی پیدا می‌شود که تمایل داشته باشد این خطر محض را تجربه کند!

جاده زوجی لا در هند

۳ – جاده زوجی‌لا (Zoji La) در هند

  • طول: ۹ کیلومتر
  • خطرات: آسفالت نشده، نداشتن محافظ در کنار دره‌های عمیق، شرایط بد جوی، عرض کم، شیب زیاد

هر جاده‌ای که در میان قله‌ها و دره‌های بلندترین رشته کوه جهان قرار داشته باشد، قطعا بی‌خطر نخواهد بود. جاده زوجی‌لا یا Zoji Pass شهرهای سریناگر و له را در رشته کوه غربی هیمالیا (منطقه کشمیر هند) به یکدیگر متصل می‌کند.

این جاده در سال ۱۹۴۷ ساخته شد و اولین بار برای مقاصد نظامی مورد استفاده قرار گرفت. جاده زوجی‌لا خاکی است و هیچگونه محافظ و یا علائم راهنمایی و رانندگی ندارد. از طرفی این مسیر زیگزاگ و پرپیچ‌وخم که حدود یازده هزار پا از سطح دریا ارتفاع دارد، در معرض رانش مداوم زمین و ریزش کوه قرار دارد.

در زمستان هم بارش شدید برف که ارتفاع آن تا ۵۰ فوت هم می‌رسد، مانع استفاده از این جاده می‌شود. به هر حال چه تابستان و چه زمستان، این جاده بسیار پرخطر است و جای شکر دارد که تنها ۹ کیلومتر طول دارد!

جاده یونگاس در بولیوی

۲ – جاده یونگاس (Yungas) معروف به جاده مرگ در بولیوی

  • طول: ۸۰ کیلومتر
  • خطرات: باریک، بدون حفاظ، وجود دره‌ها، ریزش سنگ، رانش زمین، مه شدید و دید کم

از منطقه لاپاز به کوریکو جاده‌ای به طول ۸۰ کیلومتر وجود دارد که در ارتفاع ۳۰۰۰ فوت بالاتر از جنگل‌های بارانی آمازون، قرار دارد. این جاده که به «جاده مرگ» معروف شده است، بیش از ۲۰۰ پیچ کامل دارد که باعث شده آن را به یکی از صعب‌العبورترین و خطرناک‌ترین جاده‌های جهان تبدیل کند.

این جاده از سال ۱۹۹۴، هر ساله تقریبا ۳۰۰ نفر را به کام مرگ می‌کشد. در نقاط مختلفی از این جاده، یادبودهایی برای افرادی که در آن مکان و با سقوط به دره جان خود را از دست داده‌اند، نصب شده است. جالب اینجاست با تمام این تفاسیر هنوز هم این جاده خطرناک مکانی است تا دوچرخه سواران ماجراجو توانایی‌های خود را به چالش بکشند، هرچند بسیاری از آن‌ها متاسفانه جان خود را از دست می‌دهند!

جاده کیلار به پنگی کشتاور هند

۱ – جاده کیلار به پنگی (Killar to Pangi Road) در هند

  • طول: ۱۱۴ کیلومتر
  • خطرات: متروکه، بدون حفاظ، آسفالت نشده، گل و لای، سطوح سنگی شیبدار

جاده کیلار به پنگی در رتبه نخست خطرناک‌ترین جاده‌های جهان قرار دارد. این جاده خاکی و کوهستانی صدها سال پیش توسط روستاییان محلی احداث شده و طی ده‌ها سال ترمیم نشده است. تنها یک حرکت اشتباه از جانب راننده کافی است تا خودرو آن را از ۲۰۰۰ فوت صخره به پایین بکشد.

در بالای سر این جاده، صخره‌های بزرگ و ناپایداری وجود دارد که گمان می‌کنید هر لحظه امکان دارد، سقوط کنند. سطح جاده خاکی و ماسه‌ای به شدت ناپایدار است. این جاده به قدری خطرناک است که تماشای فیلم‌های ضبط شده توسط افرادی که از آن عبور کرده‌اند هم بسیار ترسناک است!

این بود فهرست خطرناک‌ترین جاده‌های جهان …

اگر از آن دسته افراد و پردل و جرات و عاشق ماجراجو باشید، احتمالا با خواندن این مطلب وسوسه شده‌اید تا سفر به برخی از این جاده‌های خطرناک جهان را تجربه کنید. در ایران خودمان هم جاده‌های کم‌خطر و صعب‌العبور کم نداریم. اگر از این مطلب خوشتان آمده پیشنهاد می‌کنیم مطلب زیباترین جاده‌های جهان را نیز مطالعه کنید:

نظر شما درباره این مطلب چیست؟ آیا تجربه سفر در جاده‌های بالا را داشته‌اید؟ دوست دارید در کدام یک از این جاده‌ها رانندگی کنید؟ نظرات و پیشنهادات خودتان را از طریق بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search