برای خودروهایی مانند آسترا که اصولاً برای از صحنه خارجکردن رقیب توسط کمپانی مادر ساخته میشود، معمولاً رقبای زیادی وجود دارد. برای اپل آسترا حتی رقیبان زیادی در بین برادران خودش در واکسهال و شورولت هم وجود دارد. اما آسترا هرگز در ایران با همخانوادههای خودش به رقابت نپرداخت. در کشور ما از گذشته تا امروز، عمدتاً محصولات چشمبادامیها خودروهای همسطح اپل را تشکیل میداد؛ دووها، هیوندایها و کیاها. در این مقاله، ما به مقایسه اپل آسترا با میتسوبیشی گالانت و کیا اپتیما میپردازیم.
مقایسه اپل آسترا با میتسوبیشی گالانت
اولین خودرویی که ما در مقایسه اپل آسترا به آن میپردازیم، میتسوبیشی گالانت است. نسل ششم و هفتم میتسوبیشی گالانت نیز از محصولات رویایی دهه ۹۰ میلادی است که در دهه ۷۰ شمسی در ایران توجهات بسیاری را به خود جلب کرده بود و جزو خودروهای پُرطرفدار محسوب میشد.
گالانت که نوعی سدان لوکس به شمار میرفت، در آن سالها به خودروی قشر مرفه معروف بود و در خیابانهای ایران فخرفروشی میکرد. نسل هفتم میتسوبیشی که موردنظر این رقابت است، با طراحی کاملاً متفاوت از دیگر خودروهای موجود در بازار وارد کشور شد و بهدلیل طراحی خاص چراغهایش به خودروی چشمبادامی یا عینکی معروف شد.
طراحی و شکل و شمایل میتسوبیشی در آن سالها یک سر و گردن از باقی محصولات موجود در بازار بالاتر بود، اما در حال حاضر مانند اپل آسترای نسلِ اول، بیشتر جنبه نوستالژی برای اهالی دهه ۷۰ را دارد. در بخش فنی نیز برتری بیقید و شرط با میتسوبیشی است. موتور ۲ لیتری ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ این خودرو، توان تولید ۱۳۵ اسب بخار را دارد و میتواند در فاصله ۹٫۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. حداکثر سرعت این خودروی متولد سال ۹۳ میلادی ۲۰۵ کیلومتر بر ساعت است.
در مقابل اپل آسترای سال ۱۹۹۴ موتوری ۱٫۴ لیتری ۴ سیلندر ۸ سوپاپ دارد که حداکثر توان تولیدیش ۸۳ اسب بخار است و میتواند به سقف سرعت ۱۷۵ کیلومتر بر ساعت برسد. صفر تا صد این خودرو ۱۲٫۵ ثانیه است. در بخش مصرف سوخت موتورِ قویتر میتسوبیشی بنزین بیشتری را میسوزاند و مصرف سوخت ترکیبی آن در هر ۱۰۰ کیلومتر ۸٫۳ لیتر است. مصرف سوخت ترکیبی اپل آسترا موردنظر ۷٫۸ لیتر است.
با مقایسه ابعاد دو خودرو متوجه کوچکتربودن اپل آسترا میشویم که البته قابلانتظار است، زیرا اپل بهعنوان یک سدان کوچک شناخته میشود. اما آیا این ابعاد کوچکتر در فضای داخلی کابین نیز تأثیر دارد؟ اختلاف ۳۰ سانتیمتری فاصله دو محور خودرو نشان از جادارتربودن کابین خودروی بزرگتر، یعنی میتسوبیشی دارد. صندوقبار نیز در میتسوبیشی جادارتر است. همچنین حجم باک میتسوبیشی در مقایسه اپل آسترا بیشتر طراحی شده است.
خرید و فروش و قیمت میتسوبیشی گالانت
مقایسه اپل آسترا با کیا اپتیما
خودروی دیگری که در مقایسه اپل آسترا قرار میگیرد، کیا اپتیما است. در این مقایسه نسل سوم اپتیما و نسل چهارم اپل آسترا را در کنار هم قرار دادیم تا خودروی موفقتر را بیابیم. کیا شاید سابقه حضور اپل در ایران را نداشته باشد، اما در حضور کوتاهمدت خود طرفداران زیادی برای مدلهای مختلفش دست و پا کرده است. اپتیما نسل سه نیز یکی از خودروهای خوشمشتری این کمپانی در ایران است. اپل نیز پس از غیبتی ۲۰ ساله با آسترای جدیدش خاطراتی دور اما خوش را زنده کرد تا به تازهرسیدگان بازار یادآوری کند که دود از کُنده بلند میشود.
مهمترین بخش مقایسه، قیاس این دو اتومبیل ازنظر فنی است. اپتیما نسل سوم دارای پیشرانه ۲٫۴ لیتری با حجم دقیق ۲۳۵۹ سیسی است و در ۶۰۰۰ دور در دقیقه ۱۸۵ اسب بخار قدرت تولید میکند. همچنین حداکثر گشتاور این پیشرانه ۲۴۱ نیوتنمتر در ۴هزار دور در دقیقه است. اما اپل آسترای نسل چهارم از موتوری با حجم ۱۳۶۴سیسی برخوردار است که میتواند ۱۶۸ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه تولید کند. همین مشخصات کاملاً نشان میدهد که اپل قافیه را از نظر فنی به کیا میبازد.
اپتیما در ۸ ثانیه و آسترا در ۱۰٫۳ ثانیه میتواند از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. حداکثر سرعت اپتیما هم ۵ کیلومتر بر ساعت بیشتر از حداکثر سرعت آستراست. اما حجم موتور بیشتر باعث مصرف سوخت بیشتر هم میشود پس باید گفت که در این زمینه دست برتر با آستراست که به شکل ترکیبی ۵٫۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف میکند و این عدد برای اپتیما ۷٫۸ لیتر خواهد بود.
اگر محیطزیست هم برایتان مهم است باید سراغ اپتیما بروید، چون اپتیما استاندارد یورو ۶ و آسترا استاندارد یورو ۵ دارد. هرچه طراحی ظاهری اپل آسترای نسل چهار جااُفتاده و خارج از هرگونه ساختارشکنی است، طراحی کیا اپتیمای نسل سه خشن و پُر از نوآوری و هیجان به نظر میرسد. در واقع در آسترا طراحی منطقی، ساده و ارگونومیک اروپایی و در کیا طراحی مدرن و خلاقانه کرهای میبینیم؛ این سلیقه شماست که کدام را بپسندید.
با مقایسه ابعاد دو خودرو نیز متوجه بزرگتربودن کیا اپتیما در مقایسه اپل آسترا میشویم که این بزرگی بر فضای بیشتر کابین نیز تأثیر گذاشته است، هرچند این بزرگی دلیل بر راحتی نیست. آسترا با صندلیهای راحت و سیستمِ تعلیق مناسب سواری نرمی را به سرنشینان و راننده هدیه میدهد. اکنون اینکه کیا اپتیما به رانندگی خشک و کوبنده معروف است. علاوهبراین طراحی داخلی کیا،مثل دیگر محصولات کرهای شلوغ و پُرزرق و برق است، اما فضای کابین آسترا سراسر نظم آلمانی را تداعی میکند.
موضوع ایمنی هم چیزی نیست که از کنارش بهراحتی بگذریم. در اپتیما ۱۰ کیسه هوا و در آسترا ۸ کیسه هوا تعبیه شده است. از کیلس و دوربین ۳۶۰ درجه بهعنوان ۲ آپشن مهم اپتیما نسل سوم میتوان نام برد که در آسترا وجود ندارد.
جمعبندی
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده و اطلاعات خوبی در اختیارتان قرار داده باشد. همچنین شما میتوانید با مراجعه به لینک زیر از جدیدترین قیمت خرید و فروش این خودرو در بازار مطلع شوید:
آخرین قیمت خرید و فروش اپل آسترا
نظر شما درباره خودروهای بالا چیست؟ به نظر شما کدام یک از این خودروها ارزش خرید بیشتری دارند؟ نظرات و تجربیات خودتان را از طریق ثبت دیدگاه با ما و سایر خوانندگان بلاگ دیوار در میان بگذارید.