خیابان دولت (کلاهدوز)

مشکل کسری زمین برای مسکن دولتی پابرجا است

در حالی که وزیر راه و شهرسازی هفته قبل اعلام کرد که به برخی از خانوارها زمین رایگان داده می‌شود، اما این وزارتخانه کسری زمین برای اجرای برنامه ساخت یک میلیون مسکن را به صورت رسمی تایید کرد. به نقل از دنیای اقتصاد، وزارت راه و شهرسازی در حال حاضر اجرای بزرگترین طرح دولت سیزدهم را بر عهده دارد. قرار است تا پایان دولت ابراهیم رئیسی چهار میلیون واحد مسکونی ساخته شود.

از مهم‌ترین مشکلات این طرح که از ابتدا مطرح بوده، کسری زمین برای ساخت است. در قانون جهش تولید و تامین مسکن، دولت کلیه وزارتخانه‌ها، مؤسسات و دستگاه‌های دولتی و همچنین شرکت‌هایی که ۱۰۰ درصد سرمایه و سهام آنها متعلق به دولت است را مکلف کرد که اراضی در اختیار خود را ظرف مدت دو ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون، به صورت رایگان به وزارت راه و شهرسازی واگذار کنند. اما این ارگان‌های دولتی نیز به این قانون عمل نکردند.

حالا کسری زمین دولتی به صورت رسمی تایید شده است. چند روز پیش، وزارت راه و شهرسازی با انتشار مصاحبه‌‌ای به نقل از عضو هیات‌‌ مدیره سازمان ملی زمین و مسکن اعلام کرد: در برخی شهرها و استان‌های کشور با وجود ثبت‌نام متقاضیان و واریز وجه، کسری زمین وجود دارد.

فردین شاکری به موضوع کسری زمین برای ساخت واحدهای مسکن ملی اشاره کرده است. به گفته او، زمین در برخی شهرها از جمله سنندج، همدان و برخی شهرهای دیگر با وجود واریز وجه تامین نشده است. در واقع دولت برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد با مشکل تامین زمین مواجه شده است اما تصمیم دارد زمین ساخت چهار میلیون واحد را تامین کند.

برخلاف مشکلی که برای ساخت این واحدهای مسکونی وجود دارد، وزیر راه و شهرسازی یک وعده جدید برای اعطای زمین رایگان داده است. رستم قاسمی در هفته قبل گفت: به خانوارهای دارای سه تا چهار فرزند، زمین مجانی برای ساخت مسکن در قالب نهضت ملی مسکن داده می‌شود. 

طرح نهضت ملی مسکن در حالی قرار است اجرا شود که از همان آغاز برخی از استان ها از جمله استان قم در تامین زمین به مشکل خوردند. از همان زمان مشخص بود که دولت زمین لازم برای اجرای این طرح را ندارد اما وعده ها ادامه پیدا کرد و دولت همچنان مصر است که ۴ میلیون مسکن بسازد، به خانوارهای دارای چند فرزند زمین رایگان بدهد و این خانه ها را با قیمت متری ۵ میلیون به جامعه هدف واگذار کند. 

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search