شغل یک برنامهنویس کامپیوتر در اقتصاد امروز که بر دنیای دیجیتال متمرکز است، اهمیت بسیار زیادی دارد؛ به همین دلیل، تعداد فرصتهای شغلی در این زمینه همچنان در حال افزایش است. برنامهنویسان برای برنامههای کامپیوتری و اپلیکیشنهای موبایل کد مینویسند و آنها را توسعه میدهند. آنها همچنین در نگهداری، اشکالزدایی و عیبیابی سیستمها و نرمافزارها نقش دارند تا اطمینان حاصل کنند که همهچیز بهخوبی کار میکند. برای آشنایی با وظایف و مهارت های برنامه نویس موفق با ما همراه باشید.
برنامهنویس چه وظایفی دارد؟
برنامهنویس بهصورت روزانه وظایف متعددی دارد که باید آنها را انجام دهد. مهمترین این وظایف عبارتاند از:
- نوشتن و تست کد برای برنامههای جدید
- بهروزرسانی برنامههای موجود. بهروزرسانی ممکن است شامل رفع اشکال یا عملکرد بهبودیافته برای بهبود تجربه کاربر باشد.
- شناسایی و تصحیح خطاهای کدنویسی بهصورت روزانه
- بازنویسی برنامهها برای سیستمعاملهای مختلف
- توسعه برنامههای ایمن در برابر تهدیدات امنیت سایبری
- و…
زبانهای برنامهنویسی
تسلط بر مهارت های مختلفی تضمینکننده موفقیت یک برنامه نویس است اما از میان همه آنها، بیشترین سهم به زبان برنامهنویسی اختصاص دارد. اصلیترین مهارت ک برنامهنویس دانش او در مورد زبانهای برنامهنویسی است. مهمترین زبانهای زنده دنیا در حوزه برنامهنویسی عبارتاند از:
- لینوکس
- جاوا
- جاوا اسکریپت
- ++ C
- ASP.NET
- سی شارپ
- SQL
- HTML
- PHP
- ویژوال بیسیک
- پایتون
- و…
بسته به حوزهای که در آن فعالیت میکنید، به تسلط بر یک یا چند زبان نیاز خواهید داشت. تعداد زبانهای برنامهنویسی از آنچه گفتیم بسیار بیشتر است و امکان دارد در یک پروژه برنامهنویسی بزرگ، یک یا چند زبان سهیم باشند.
۵ سوال مهم که باید پیش از انتخاب شغل برنامه نویسی از خود بپرسید
پردرآمدترین مهارت ها در بازار کار ایران کدامند؟
مهارت کلیدی یک برنامهنویس
مهارت های یک برنامهنویس با تمرین و تکرار به وجود میآیند و او را به سمتی میبرد که بهطور مؤثر و کارآمد با همکاران ارتباط بگیرد، مشکلات را حل کند یا کدها را توسعه دهد. برنامهنویسان باید از مهارتهای ارتباطی نوشتاری و کلامی، خلاقیت و کنجکاوی و توانایی کار بهصورت مستقل و گروهی بهره ببرند.
- مهارتهای ارتباطی: برنامهنویسان کامپیوتر باید بتوانند مفاهیم فنی پیچیده را برای همکاران خود و افراد کماطلاع در این زمینه توضیح دهند.
- چندوظیفهای بودن: برنامهنویسان کامپیوتر اغلب روی چندین کار بهطور همزمان کار میکنند یا مسئولیت بخشهایی از یک پروژه بزرگتر را بر عهده دارند. برنامهنویسان باید بتوانند اولویتهای خود را سازماندهی کنند، مشکلات را حل کنند و وظایف متعددی را بهطور همزمان انجام دهند.
- مهارتهای سازمانی: مهارت های سازمانی برنامه نویس شامل توانایی تمرکز، تخصیص انرژی ذهنی و فیزیکی به چند کار و مدیریت کارآمد زمان است.
- توجه به جزئیات: توجه به جزئیات، کارایی و کیفیت کار را بالا میبرد و از بروز خطاها جلوگیری میکند.
- مهارت حل مسئله: اصل برنامهنویسی، حل مسئله است و برنامهنویس باید این توانایی را در خود داشته باشد.
- و…
مدرک دانشگاهی مطلوب برای شغل برنامهنویسی
فارغالتحصیلان رشتههای کامپیوتر و فنآوری اطلاعات معمولاً درزمینهٔ برنامهنویسی فعالیت میکنند؛ اما این به معنی این نیست که نداشتن مدرک دانشگاهی یا فارغالتحصیل نشدن از رشتههای مرتبط، سدی برزگ در مسیر کسانی است که به این حوزه علاقه دارند. در شغل برنامهنویسی، مهمترین مساله، رزومهای است که فرد دارد. اگر با گذراندن یک دوره خودآموز بتوانید کد بزنید و کاری موثر در یک پروژه انجام دهید، نداشتن مدرک تحصیلی مانع پیشرفت شما نخواهد شد.
آینده شغلی برنامهنویسی
بدون شک برنامهنویسی یکی از شغلهایی است که روشنترین آینده را دارد. پیشرفت روزافزون تکنولوژی و در کنار آن، نیاز مبرم به متخصصان برنامهنویسی، نوید این را میدهد که آینده برنامهنویسی همچنان روشن خواهد بود. شما با متخصص شدن در یک یا چند زبان برنامهنویسی هیچوقت بیکار نخواهید ماند.
تقاضا برای استخدام برنامهنویسها در کشورهای مختلف دنیا با سطح درآمد بالا روزبهروز افزایش مییابد و با توجه به اینکه در چند سال آینده تمام جنبههای زندگی اجتماعی انسان به سمت ماشینی شدن پیش میرود، میتوان گفت که در آینده مسلط بودن به یکی از زبانهای برنامهنویسی از لزومیترین مهارت های هر فرد است.
بهترین فرصتهای شغلی برای برنامهنویس را ببینید