گاهی ممکن است شرایط بهگونهای باشد که بعد از وقوع تصادفی، خسارتی یا جرحی، شهروندان بهدلیل عدم آگاهی و عملکرد نادرست ناخواسته باعث ایجاد شرایطی شوند که منجر به ترافیک شدید شود و یا حتی ممکن است تصادفی کوچک به تصادفی زنجیرهای وحشتناک تبدیل شود. درحقیقت هنوز خیلی از رانندگان نحوه عملکرد مناسب بعد از وقوع یک تصادف خسارتی یا جرحی را نمیدانند و همین بیاطلاعی ناخواسته آنها را به رانندگان بیقانون تبدیل میکند.
مهدی نامجو سرکلانتر پلیس بزرگراههای تهرانبزرگ درخصوص توقفات ناایمن و حادثهساز گفت: «یکی از چالشهای آمد و شد وسایلنقلیه در محورهای بزرگراهی و آزادراهی و حتی معابر خارج از شهر بحث توقفات ناایمن وسایلنقلیه است.»
وی ادامه داد: «توقفات ناایمن به توقفاتی میگویند که در خطوط حرکتی و در سطح سواره رو معابر و حاشیهراهها خارج از نقاط پهلوگاهی و توقفگاهی بدون نصب تابلوها و علایم هشداردهنده انجام میشود که افزیش تصادفات را نیز در بر دارد.»
هنگام تصادف در جاده و خیابان، خودرو را بهحال خود رها نکنید. بارها اتفاق افتاده است که توقف خودرویی حادثهدیده در سطح جاده، باعث ایجاد تصادف دیگر و چه بسا شدیدتری شده باشد. همچنین ادامه حضور خودرو در سطح جاده باعث ایجاد ترافیک و کندشدن سرعت حرکت سایر خودروها میشود. پس از سانحه خودرو یا خودروهای درگیر در حادثه را از مسیر خارج کرده و گوشه سمت راست خیابان یا بزرگراه متوقف کنید.
وی همچنین افزود: «برابر قانون اگر وسیلهنقلیهای در سطح معابر متوقف شد، راننده وسیلهنقلیه موظف است که تمام سعی و تلاش خود را برای خارجکردن وسیلهنقلیه از خطوط حرکتی انجام دهد و راه سایر وسایلنقلیه را مسدود ننماید. همچنین نباید مزاحمتی را برای سایر وسایلنقلیه و عابرین ایجاد کند و هیچگونه ترافیکی به این دلیل درست نماید.»
بیشتر بخوانید: ۶ ماه تا ۱ سال حبس برای پلاکهای مخدوش
وی گفت: «اگر به هر دلیلی امکان کنارنکشیدن وسیلهنقلیه وجود نداشته باشد، راننده حتماً میبایست تابلو و علایم هشداردهنده مثل مثلث خطر که در بزرگراهها و آزادراهها از فاصله ۱۰۰ یا ۱۵۰ متری یکی در پشت وسیلهنقلیه معیوب و دیگری در پهلوی وسیلهنقلیه حتماً نصب نماید. در سایر جادهها نیز این علایم هشداردهنده میبایست در ۷۰ متری نصب گردد. اگر این خرابی در سر پیچها روی دهد که محدودیت دید کمتری دارد، حتماً باید این علایم در فاصله ۲۰۰ متری نصب گردد که رانندگانی که از پشت سر به این خودرو نزدیک میشوند فرصت عکسالعمل را داشته باشند.»
وی افزود: «این خرابی چه در روز و چه در شب اتفاق بیفتد، رانندگان حتماً میبایست از فلاشر خودروی خود یا همان جبراننما استفاده نمایند که با این کار ما درواقع داریم وجود خطر را به رانندگان اعلام مینماییم و با این اقدام رانندگان این آمادگی را پیدا میکنند که از بروز حوادث جلوگیری نمایند.»
نامجو بیان داشت: «برخی اوقات این توقفات ممکن است باعث بروز حوادث و تصادفات گردد که پلیس با این توقفات بهشدت و طبق قانون برخورد مینماید و مثلاً اگر در آزادراهها باشد، برابر ماده ۴ قانون ایمنی راهها و راه آهن موجب تقصیر در تصادف خواهد بود. در سایر راهها با بررسی جمعی جهات و شرایط موجود توسط کارشناسان راهور حتماً سهم تقصیر لحاظ خواهد شد.»
اگر وسط بزرگراه و خیابان پرتردد تصادف شد، لزومی ندارد دقیقاً هماننقطه بمانید تا پلیس از راه برسد و مقصر را مشخص کند. این تصور اشتباهی است؛ زیرا پلیس میتواند در این حالت هر دو راننده سانحهدیده را بهدلیل سد معبر جریمه کند. وی ادامه داد: «اگر این توقفات موجب تصادف نشود، بهلحاظ خودداری از کنارکشیدن خودور حتی در تصادفات نیز اعمال قانون خواهد شد و در توقفات حاشیهای نیز از طریق تابلوها مطلقاً ممنوع که در حاشیه بزرگراهها و آزادراهها نصبشده نیز به رانندگان اطلاعرسانی شده است.
***
شما میتوانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.