رانا پلاس اتوماتیک به خط تولید رسید

رانا پلاس اتوماتیک به خط تولید رسید

شرکت ایران‌خودرو برای عرضه انبوه رانا پلاس پانوراما آماده می‌شود؛ خودرویی که به نخستین گیربکس ۶ دنده داخلی مجهز است و به‌دلیل استفاده از دنده ششم دور موتور پایین‌تر نگه داشته می‌شود، مصرف سوخت کمتر می‌شود و درنهایت راندمان موتور در سرعت‌های زیاد بهبود می‌یابد. آن‌طور که مشخص است، تولید نمونه‌های اولیه رانا پلاس اتوماتیک در گروه صنعتی ایران‌خودرو آغاز شده و در ماه‌های آتی قرار است تا این خودروساز تولید جعبه‌دنده این سدان کلاس B را در کارخانه نیرو محرکه آغاز کند.

دیگر عادت کرده‌ایم که خودروهای ایرانی را بعد از مدت طولانی با تغییراتی در ظاهر چراغ، سپر و جلوپنجره ببینیم. رانا نیز برای اینکه از رقبایش عقب نماند از همین الگو تبعیت کرده است تا با نونوارشدن بتواند یک‌دهه دیگر هم در بازار خودرویی ایران حضور داشته باشد.

رانا پلاس اتوماتیک به خط تولید رسید

در حال حاضر دو تیپ معمولی و پانوراما رانا پلاس به بازار معرفی شده است و ایران‌خودرو می‌گوید که به‌زودی فروش نسخه پانوراما هم آغاز می‌شود. رانا پلاس نسخه پایه به پیشرانه TU5 مجهز است و در نمونه پانوراما پیشرانه TU5 پلاس دیده می‌شود. همچنین احتمال آن بسیار است که در اواخر سال جاری، نسخه اتوماتیک (نیمه‌اتوماتیک AMT) این سدان ملی به بازار معرفی شود.

رانا پلاس اتوماتیک در اصل به پیشرانه نیمه‌اتوماتیک AMT مجهز است. همچنین تصاویر منتشرشده تأیید می‌کند که ایران‌خودرو برنامه نصب جعبه‌دنده AMT را بر روی این خودرو دارد. این سدان کلاس B به پیشرانه TU5 پلاس مجهز است که با حجم ۱٫۶ لیتر، توان ۱۱۳ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۴ نیوتن‌متر تولید می‌کند. در پیشرانه این خودرو که با تارا مشترک است، فناوری‌هایی مانند زمان‌بندی متغییر سوپاپ‌های ورودی هوا و سوخت (CVVT)، پمپ روغن متغییر، استاندارد آلایندگی یورو ۵ و … دیده می‌شود.

تیپ جدید رانا پلاس به جعبه‌دنده ۶ سرعته نیمه‌اتوماتیک AMT مجهز است. این جعبه‌دنده که ساختاری مشابه به سیستم‌های انتقال قدرت دستی دارد، فرایند کلاچ گیری را به‌صورت هوشمند انجام می‌دهد و تعویض دنده‌ها در آن برعهده جعبه‌دنده است. اما همیشه در جعبه‌دنده‌های AMT پیشنهاد می‌شود که تعویض دنده در ترافیک‌ها توسط راننده انجام شود تا فشار کمتری به سیستم انتقال قدرت اعمال گردد.

باتوجه‌به مجموعه دسته‌دنده و نمونه اولیه رانا پلاس اتوماتیک می‌بینیم که ایران‌خودرو از سبک جدید دسته‌دنده‌ها در خودروهای AMT استفاده کرده است. باتوجه‌به سبک مجموعه پنل دسته‌دنده بدیهی است که در حالت M (تعویض دسته‌دنده) دنده‌های مثبت و منفی توسط دکمه‌های پشت فرمان اعمال خواهد شد.

همان گونه که پیشتر عنوان شد خودروسازان ایرانی به‌دنبال یک راه ساده برای حضور بیشتر در بازار غیررقابتی خودرو ایران هستند. درمورد رانا ایران‌خودرو آسان‌ترین راه را انتخاب کرده و حتی سپرها را نیز تغییر نداده است. در عوض چراغ‌های جلو و عقب و شبکه جلوپنجره دگرگون شده‌ است. افزودن چراغ‌های LED روزتاب، باعث به‌روزشدن نمای جلو شده‌ است. همچنین چراغ‌های عقب برجسته و متورم شده‌ و گرافیک آنها نیز تغییر نموده است.

رانا پلاس اتوماتیک به خط تولید رسیددیگر تغییر ظاهری به آینه‌های جانبی بر می‌گردد که شامل چراغ‌های راهنما است. زه و دستگیره درب‌ها هم رنگ بدنه شده‌ است. تغییر خاصی در چرخ‌ها صورت نگرفته و تنها طراحی قالپاق‌ها کمی تغییر کرده است. گویا قرار است تا رانا پلاس اتوماتیک ۶AMT امکاناتی مشابه به رانا پلاس پانوراما داشته باشد.

برای همین می‌توان گفت که تیپ جدید رانا پلاس به سقف شیشه‌ای ثابت با سایه‌بان دستی، فرمان کمکی برقی، شیشه‌ها آینه‌های جدید، کامپیوتر سفر، کروز کنترل، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، صندلی‌های تاشو عقب، راهنمای تعویض لاین، دنده پشت فرمان، سنسور پارک عقب، دو کیسه هوا، ترمزهای دیسکی و کاسه عقب، سامانه ترمز ABS، EBD و … مجهز خواهد بود. همچنین گفته می‌شود که رانا پلاس اتوماتیک با رینگ آلومینیومی ۱۴ اینچی به بازار می‌آید. کیفیت پلاستیک مورد استفاده برای تولید داشبورد رانا پلاس نیز بهبود یافته و بر روی فرمان امکاناتی نظیر کروز کنترل اضافه شده است.

***

شما می‌توانید اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search