مددجویان بهزیستی صاحب‌خانه می‌شوند

مددجویان بهزیستی صاحب‌خانه می‌شوند

سازمان بهزیستی کشور قصد دارد تا کمک هزینه خرید و احداث مسکن را به مددجویان پرداخت نماید. برای اطلاع از جزئیات بیشتر با ما همراه باشید.

براساس قانون اساسی، یکی از نیازهای اساسی هر خانواده‌ و فردی در جوامع مختلف، مسکن است و داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده است. نیازی که در جامعه هدف سازمان بهزیستی و برای افرادی چون زنان سرپرست خانوار، معمولان سرپرست خانوار و خانوارهای دارای ایتام نقش پررنگی‌تری دارد. چرا که این بخش از جامعه جزو اقشار ناتوان و نیازمند محسوب می‌شوند و نیاز به حمایت بیشتری در زمینه تامین مسکن دارند.

به همین دلیل سازمان بهزیستی کشور اقدام به مشارکت‌های مردمی در حوزه مسکن برای تامین نیاز اساسی مسکن این بخش از قشر ناتوان جامعه کرده است.

سازمان بهزیستی در نظر دارد تا کمک هزینه خرید و احداث مسکن را به مددجویان دارای پروانه ساختمانی یا مددجویان دارای سند مالکیت،‌ پرداخت نماید. اقدامی که کمکی موثر به تامین نیاز مسکن مددجویان در شهرها و روستاهای کشور می‌کند.

طرح مسکن مددجویی ویژه کدام دسته از مددجویان است؟

براساس گفته رئیس سازمان بهزیستی، این طرح برای تامین مسکن مددجویان معلول با شدت معلولیت بالا، زنان سرپرست خانواری که جزو سه دهک آخر درآمدی هستند و همچنین خانوارهایی که حداقل دو عضو خانواده آنها معلولیت دارند، قابل اجرا است.

بر این اساس با مشارکت بنیاد مستضعفان، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء، بنیاد مسکن، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام این همکاری صورت می‌گیرد.

سقف تسهیلات طرح مسکن مددجویی

  • خانوارهای دارای دو عضو معلول و بیشتر برای مسکن حدود ۲۰۰ میلیون تومان کمک هزینه مسکن بلاعوض دریافت می‌کنند.
  • در مسکن روستایی حدود ۱۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض دریافت می‌کنند.
  • کمک هزینه تامین مسکن به مبلغ ۵۰ میلیون تومان برای خانوار عادی تحت پوشش سازمان نیز از سوی سازمان پرداخت می‌شود.
  • در این طرح بهره تسهیلات بانکی از ۱۸ درصد به ۵ درصد کاهش یافته است.

شرایط متقاضیان طرح مسکن مددجویی

متقاضیان طرح مسکن مددجویی براساس ماده ۱ آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن باید دارای شرایط زیر باشند:

  • متقاضی و افراد تحت تکفل او نباید زمین یا واحد مسکونی داشته باشند. همچنین از تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ از هیچ یک از امکانات حوزه مسکن نهادهای عمومی غیردولتی استفاده نکرده باشند. امکاناتی از قبیل زمین، واحد مسکونی، تسهیلات یارانه‌ای خرید یا ساخت واحد مسکونی.
  • متقاضی متاهل یا سرپرست خانوار باشد.
  • زنان خودسرپرست باید حداقل ۳۵ سال سن داشته باشند.
  • مردان مجرد با حداقل ۴۵ سال سن.
  • نخبگان علمی و معلولین جسمی بالای ۲۰ سال می‌توانند بدون شرط تاهل و سرپرست خانوار بودن در زمره متقاضیان طرح مسکن مددجویی قرار بگیرند.
  • متقاضیان وام باید حداقل ۵ سال در شهر مورد تقاضا سابقه سکونت داشته باشند. سابقه سکونت از کلان‌شهر به دیگر شهرهای کشور یک سال کمتر است.
  • عدم دریافت تسهیلات ساخت یا خرید مسکن از سیستم‌های بانکی از سال ۱۳۸۴ تاکنون.
  • نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی.
  • داشتن توانایی تامین هزینه ساخت مسکن مازاد بر تسهیلات بانکی براساس قیمت تمام‌شده طی مراحل ساخت

نکات مهم در طرح مسکن مددجویی

سازمان بهزیستی در طرح مسکن مددجویی کمک هزینه تعمیر مسکن اجاره و خرید آن را برعهده دارد، اما هدف آن اعطای مسکن رایگان به مددجویان نیست. همچنین این سازمان موظف است تا مددجویان تحت پوشش خود را برای یک مرتبه از پرداخت هزینه انشعاب آب، فاضلاب، برق و گاز معاف نماید.

از طرفی این سازمان بخشی از هزینه‌های صدور پروانه ساختمانی را برای مددجویان خود پرداخت می‌کند. براساس این طرح در هفته دولت حدود ۴۹۲۰ واحد مسکونی کلنگ‌زنی یا افتتاح شد.

این طرح در دو پلتفرم روستایی و شهری به اجرا درآمد که از این تعداد ۵۹۰ واحد مسکونی ویژه مددجویان شهری است و ۴۳۳۰ واحد متعلق به مددجویان روستایی است. نکته مهم در این طرح توجه ویژه به مناطق محروم روستایی است. زیرا در این مناطق مشکل تامین مسکن به دلیل کمبود امکانات مسئله جدی‌تری است.


***

اخبار و مطالب بازار املاک را اینجا بخوانید

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

2 پاسخ

  1. باسلام مایه کدام مسئول…بگیم آقا دیگه نفسهای اخرمونه میکشیم…..نه خانه ای برای سکونت داریم نه پولی برای مخارج زندگی داریم چیکار کنیم……. ازمسیولین محترم بهزیستی خواهشمندم که بدادمون برسند…. اینقدر نامه نوشتم که خسته شدم… ممنون

  2. باسلام مایه کدام مسئول…بگیم آقا دیگه نفسهای اخرمنه میکشیم…..نه خانه ای برای سکونت داریم نه پولی برای مخارج زندگی داریم چیکار کنیم……. ازمسیولین محترم بهزیستی خواهشمندم که بدادمون برسند…دیگه وقت اجاره نشینی ماهم تموم شده باید کنار خیابان بمونیم ابرومون می‌ره خواهشاً کمک کنید.. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search