سابقه بیمه ناشی از بازرسی چیست

سابقه بیمه ناشی از بازرسی چیست؟

سابقه بیمه ناشی از بازرسی زمانی ثبت می‌‌شود که بازرس تامین اجتماعی به‌صورت سرزده، شرکت، کارگاه یا کارفرمایی را مورد بازرسی قرار می‌دهد.

سابقه بیمه ناشی از بازرسی زمانی ثبت می‌‌شود که بازرس تامین اجتماعی به‌صورت سرزده، شرکت، کارگاه یا کارفرمایی را مورد بازرسی قرار می‌دهد که حق بیمه کارگر را برای مدت محدود یا به‌صورت کلی پرداخت نکند. در این صورت، کارفرما مجبور به پرداخت حق بیمه می‌شود و البته سابقه‌ منفی هم در پرونده تامین اجتماعی وی ایجاد می‌شود. در این مقاله، نگاهی کلی خواهیم داشت به این موضوع سابقه بیمه ناشی از بازرسی و قوانین، شرایط و مزایایی که برای کارگران و کارفرمایان دارد. با ما همراه باشید.

سابقه بیمه ناشی از بازرسی چیست و چه انواعی دارد؟

بازرسی تامین اجتماعی بخش مهمی از این سازمان است که بررسی اولیه کارگاه‌ها و شرکت‌ها را برای امور ثبت‌نام و اعطای کد پیگری انجام می‌دهد و بر ادامه فعالیت آنها به شکل‌های گوناگون نظارت و بازرسی دارد. این بررسی‌ها به‌صورت گزارش‌ در سازمانی تامین اجتماعی فهرست می‌شود و اگر مغایرت یا تخلفی از سوی کارگاه صورت گرفته باشد، با استناد به این گزارش‌ها، به آن رسیدگی می‌شود.

شکایت از کارفرما بابت بیمه و نحوه‌ محاسبه‌ حق بیمه‌ پرداخت نشده

بازرسی تامین اجتماعی بررسی اولیه کارگاه‌ها و شرکت‌ها را برای امور ثبت‌نام و اعطای کد پیگری انجام می‌دهد و بر ادامه فعالیت آنها نظارت دارد.

به طور کلی بازرسی بیمه به ۳ شکل زیر انجام می‌شود:

  • بازرسی‌های بدون اطلاع قبلی (سرزده)

بازرسی بیمه در برخی موارد، بدون اطلاع و هماهنگی اقدام به بررسی کارگاه‌ها می‌کند. در این بررسی که با مراجعه به کارگاه انجام می‌شود، بازرسان گزارش کاملی از فعالیت شرکت، تعداد کارکنان و مشخصات آنها تهیه می‌کنند.

  • بازرسی تحقیقی

این مورد در صورتی است که شکایتی از سوی کارکنان یک کارگاه ثبت شود و یا کارفرما یا اداره کار درخواست انجام بازرسی تامین اجتماعی را به این سازمان ارائه کند. در چنین شرایطی، بازرسان واحد بازرسی تامین اجتماعی بدون هماهنگی قبلی به کارگاه مراجعه می‌کنند. هدف از این بازرسی هم تهیه گزارش بر اساس نوع درخواست است.

  • بازرسی کشفی

این شکل از بازرسی در رابطه با کارگاه‌ها و شرکت‌هایی است که هنوز اقدام به ارائه مدارک و تشکیل پرونده در سازمان اجتماعی نکرده‌‌اند. بازرسان بدون اطلاع قبلی و سرزده به واحدها مراجعه می‌کنند. در چنین شرایطی، اگر واحد مورد بازرسی هنوز کارکنان خود را بیمه نکرده باشد، با جریمه مواجه می‌شود و باید فهرست بیمه ماهانه کارکنان خود را ارائه کند.

آیا کارفرما می‌تواند کارگر را بیمه نکند؟ | محاسبه هزینه بیمه کارگری و پاسخ ۵ سوال مهم

نکته: تمامی کارگاه موظف به همکاری کامل با بازرسان هستند و در صورت عدم همکاری، ممکن است با جریمه‌های بیشتر یا حتی در مواردی تعطیلی کارگاه روبه‌رو شوند.

این بازرسی به نفع کارگر است یا کارفرما؟

بازرسی‌ها در بهبود عملکرد کلی سازمان، جلوگیری از تخلف‌های کوچک و بزرگ مالی و پیدا کردن دیدی درست نسبت به وضعیت کارکنان کارگاه مفید خواهد بود.

اگر بازرسی صورت‌گرفته از طرف سازمان تامین اجتماعی، تخلفات کارگاه را آشکار کند، کارگاه با جریمه‌های مختلف روبه‌رو می‌شود. معمولاً این تخلفات در رابطه با ارائه‌ ندادن فهرست کارگران و کارمندان است و یا مواردی که بیمه آنها را رد نکرده باشند. در این صورت، بی‌شک کارگر منتفع می‌شود.

بااین‌حال در درازمدت، این موضوع به نفع کارفرما خواهد بود؛ نتیجه این بازرسی‌ها در بهبود عملکرد کلی سازمان، جلوگیری از تخلف‌های کوچک و بزرگ مالی و پیدا کردن دیدی درست نسبت به وضعیت کارکنان کارگاه مفید خواهد بود. همچنین از آنجایی که این گزارش مستقل است و توسط سازمان تامین اجتماعی تهیه شده، می تواند به عنوان مدرکی معتبر در محافل حقوقی (دادگاه، شورای حل اختلاف و …) مورد استناد قرار بگیرد.

سابقه بیمه ناشی از بازرسی چه تأثیری در وضعیت کارفرما دارد؟

در صورتی که بازرسی از کارگاه منجر به کشف تخلفی از سوی کارگاه شود، محل مربوطه باید نسبت به پرداخت جریمه و رفع تخلف اقدام کند. همان‌طور که اشاره شد، این تخلفات عموماً در رابطه با عدم ارائه فهرست کارگران و بیمه نکردن آنهاست. اگر این تخلفات بیش از حد معمول باشد، جریمه‌ها بیشتر شده و حتی می‌تواند باعث تعطیلی کارگاه شود.

آیا می‌توان نسبت به سابقه بیمه ناشی از بازرسی اعتراض کرد؟

اعتراض به بازرسی و انجام دوباره آن، یکی از حقوق کارفرمایان است.

اعتراض به بازرسی و انجام دوباره آن، یکی از حقوق کارفرمایان است. اگر کارگاه به هر دلیلی نسبت به گزارش تهیه‌شده از طرف بازرسان رضایت نداشته باشد، می‌تواند نسبت به آن اعتراض کند؛ چراکه سابقه بیمه ناشی از بازرسی در پرونده کارگاه ثبت می‌شود و فعالیت‌های آینده آن را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

در وب‌سایت سازمان تامین اجتماعی به آدرس Erequest.tamin.ir می‌توان ضمن ثبت شکایت، نسبت به بازرسی نیز اعتراض کرد.

قوانین مرتبط با سابقه بیمه ناشی از بازرسی

از آنجایی که بخش بازرسی سازمان تامین اجتماعی یکی از بازوهای اجرایی اصلی این سازمان است، قوانین خاصی را برای این موضوع از سوی تامین اجتماعی و قانون کار پیش‌بینی شده است. در ادامه به بررسی این قوانین می‌پردازیم.

  • ماده ۴۰ قانون تامین اجتماعی

بر اساس این قانون، بخش بازرسی سازمان تامین اجتماعی وظیفه دارد آن دسته از کارگرانی را که مشمول بیمه هستند، اما از این خدمات بهره‌مند نشده‌اند، شناسایی و به سازمان معرفی کند. این قانون در ادامه قانون ۳۹ سازمان تامین اجتماعی که بر برخوردای همه مشمولان از خدمات تامین اجتماعی تاکید دارد، وضع شده است.

  • ماده ۴۷ قانون تامین اجتماعی

این قانون بیان می‌دارد که کارفرما موظف است تمامی صورت‌های پرداخت حقوق و دستمزد کارگزاران را به انضمام اسناد، مدارک و دفاتر مرتبط با بیمه را در اختیار بازرسان سازمان قرار دهد. بازرسان می‌توانند از تمامی این مدارک یا هر بخشی که نیاز دارند، کپی تهیه کنند و به هر مرجع که لازم می‌بینند، ارائه دهند.
همچنین بر اساس این قانون، کارفرما می‌تواند حداکثر ۱ ماه انتظار دریافت گزارش از سوی سازمان را داشته باشد و در صورت افزایش مدت‌زمان، اعتراض خود را اعلام کند.

آیا بیمه به کارگر روزمزد تعلق می‌گیرد؟ | ۴ نکته مهم درباره وظایف کارفرما در قبال کارگر روزمزد

این قانون بیان می‌دارد که کارفرما موظف است تمامی صورت‌های پرداخت حقوق و دستمزد کارگزاران را به انضمام اسناد، مدارک و دفاتر مرتبط با بیمه را در اختیار بازرسان سازمان قرار دهد.

  • ماده ۱۰۲ قانون تامین اجتماعی

به موجب این قانون در صورتی که کارفرما صورت‌ها و مدارک لازم را که در ماده ۳۹ قانون تامین اجتماعی ذکر شده، ارسال نکند، صندوق حق بیمه را رأساً تعیین و نسبت به مطالبه و وصول حق بیمه اقدام می‌کند.

جمع‌بندی

سابقه بیمه ناشی از بازرسی تامین اجتماعی یک امتیاز منفی برای کارفرما به حساب می‌آید و به این معناست که کارگاه نسبت به پرداخت حق بیمه و مزایای کارگران خود تخلف کرده است. بازرسی تامین اجتماعی وظیفه بررسی کارگاه‌ها و شناسایی کارگرانی را به عهده دارد که مشمول خدمات تامین اجتماعی می‌شوند، اما به دلایل مختلف از این امکانات بهره‌مند نشده‌اند. درصورتی‌که کارگاه فهرست کارکنان خود را برای تامین اجتماعی ارسال نکرده باشد، مشمول جریمه خواهد شد.

جدیدترین آگهی‌های استخدام با بیمه را ببینید

شما به عنوان کارگر یا کارفرما، با بازرسی تامین اجتماعی مواجه شده‌اید؟ دیدگاه خود را در این مورد در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.


 

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search