سرایداری یکی از شغلهای پرطرفدار در زمانه کنونی است. در این شغل، فرد مسئولیت محافظت و نظافت یک ساختمان را بر عهده میگیرد. البته که نوع اداری یا مسکونی بودن ساختمان، بر شرایط کار سرایدار مؤثر است، اما وظایف سرایداری تقریباً ثابت هستند. در ادامه، به بررسی شغل و مهارت های سرایدار از جنبههای مختلف میپردازیم.
وظایف سرایدار
یک سرایدار خوب باید بتواند مسئولیتهای زیر را درست و کامل انجام دهد:
- بهطور دائم در ساختمان حضور داشته باشد و از امنیت آن مراقبت کند.
- در دورههای مشخص به تمام تأسیسات و شبکههای روشنایی، حرارت، آب و گازرسانی سرکشی کرده و عملکرد آنها را چک کند.
- از ورود و خروج افراد غیرمجاز جلوگیری کند.
- هنگامی که اتفاق غیرمترقبهای رخ میدهد، مراجع قانونی مثل پلیس و آتشنشانی را خبر کند.
- از تمام وسایل ساختمان به خوبی مراقبت کند و از امنیت ساختمان بهطور کامل مطمئن باشد.
- نامهها و بستههای پستی را به ساکنان برساند.
- لابی، راهرو و راهپلهها را بهخوبی تمیز کند.
- به باغچهها رسیدگی کرده و فضای سبز را آبیاری و نگهداری کند.
البته باید توجه داشت که وظایف هر سرایدار بسته به نیازهای ساختمان و افراد ساکن در آن متفاوت است و پیش از استخدام سرایدار، کارفرمایان باید مجموعه از وظایف را به او اطلاع دهند.
۷ سوال مهم که باید پیش از انتخاب شغل سرایداری از خود بپرسید
با مهارت های نگهبان آشنا شوید
مدارک موردنیاز برای شغل سرایداری
سرایداری یک مجموعه، در حالت معمول، نیاز به مدرک خاصی ندارد و همین که فرد به خواندن و نوشتن مسلط باشد، کافی است. هرچند بسته به نوع ساختمانی که در آن استخدام میشود، ممکن است آشنایی با برخی از مهارتهای فنی برایش لازم باشد. در نظر داشته باشید از آن جایی که در استخدام سرایدار، معمولا به قابلاعتماد بودن فرد توجه میشود، بهتر است متقاضی در رزومه خود گواهی «عدم سوءپیشینه» را داشته باشد.
مهارت های سرایدار
یک سرایدار حرفهای، انواع مواد شوینده و ابزارهای شستوشو و لوازم باغبانی را بهخوبی میشناسد. او دانش باغبانی را در حد اصول کلی میداند و با تجهیزات فنی ساختمان هم آشنایی دارد. همچنین سرایدار باید بداند چهطور آتش را خاموش کند و ایمنی ساختمان را تضمین کند. به علاوه، او باید بتواند با افراد ساکن در ساختمان و همسایهها ارتباطی دوستانه و محترمانه شکل دهد. بهطور کلی، مهارت های اصلی سرایدار را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- مهارتهای باغبانی و باغچهآرایی
- مهارت اطفای حریق
- مهارتهای ارتباطی با افراد مختلف
- مهارت تمیز کردن درست سطوح و راهروها
راههای تقویت مهارت ها سرایدار
برای تقویت مهارت های سرایدار میتوان شرکت در دورههای حفظ سلامت و ایمنی ساختمان را توصیه کرد؛ همچنین سرایدار تازهکار میتواند از افراد دارای این شغل درباره مسائل مختلف پرسوجو کند با استفاده از تجربههای دیگران مهارتهای خود را بهبود ببخشد.
مسیر پیشرفت شغلی سرایدار
بازار کار سرایداری
همانطور که میدانید تعداد شرکتهای تازهتأسیس هرروز بیشتر میشود و نیاز به سرایدار برای مجتمعهای مسکونی هم بهصورت مداوم حس میشود. بنابراین بازار کار سرایداری در ایران و حتی جهان پررونق است.
استخدام سرایدار
شاید بخواهید بهعنوان سرایدار استخدام شوید ولی ندانید که باید از کجا شروع کنید. شما میتوانید بهصورت سنتی و محلی از شرکتها و خانهها بپرسید که آیا نیاز به سرایدار دارند یا نه؟ اما میتوانید به جای این پرسوجوی وقتگیر، در سایت دیوار آگهیها را بررسی و شرایط خود را بهعنوان سرایدار اعلام کنید. همچنین میتوانید با اعمال فیلترهای خاص مثل شهر مدنظرتان، بهترین موقعیت شغلی سرایداری را انتخاب کنید. درنگ نکنید و به دیوار سری بزنید.
بهترین فرصتهای شغلی برای سرایدار را ببینید