انتخاب شغل صندوقداری مسئولیتهای فراوانی به همراه دارد و از حساسیت بالایی برخوردار است. قبل از ورود به این شغل، لازم است با ذهنی پرسشگر، جوانب مختلف آن را بسنجید تا از انتخابتان مطمئن شوید.
۱- آیا با وظایف و مسئولیتهای صندوقدار آشنا هستید؟
وظایف و مسئولیتهای صندوقدار بر اساس فروشگاه یا مرکزی که در آن مشغول به فعالیت است متفاوت خواهد بود، اما معمولاً شامل ثبت تراکنشهای مالی حاصل از خرید است. صندوقدارها همچنین به سؤالات مشتریان درباره محصولات پاسخ میدهند، محصولات را پیشنهاد میکنند و به آنها در بستهبندی خرید کمک میکنند. بهصورت کلی، یک صندوقدار حرفهای به جزئیات توجه کامل دارد، مشتریمدار است و در مورد محصولات موجود در فروشگاه اطلاعات کافی دارد.
بهعنوان یک صندوقدار خوب، باید محصولات و خدماتی را که میفروشید، پیگیری کنید. بهروز ماندن درباره اطلاعات محصول به شما این امکان را میدهد که وقتی مشتریان در مورد یک محصول خاص سؤال میکنند، جزئیات را با آنها به اشتراک بگذارید. یک صندوقدار آگاه، دارایی بزرگی برای یک سازمان است، زیرا آنها به منبعی از اطلاعات هم برای مشتریان و هم برای سایر کارمندان تبدیل میشوند.
به صورت کلی و تیتروار، وظایف یک صندوق دار از قرار زیر است:
- تکمیل فرآیند معاملات فروش
- محاسبه هزینه محصولات و صدور فاکتور
- پاسخگویی به سؤالات مشتریان
- تطبیق کشوهای صندوق با رسیدهای فروش
- گزارش مشکلات مربوط به تجهیزات
با مهارت های صندوقدار بیشتر آشنا شوید
۲- آیا انتخاب شغل صندوقداری به مدرک دانشگاهی نیاز دارد؟
انتخاب شغل صندوقداری به مدرک دانشگاهی وابسته نیست و شما با دانستن ریاضیات پایه میتوانید کارهای مرتبط با آن را انجام دهید. ممکن است برای استخدام شدن در برخی از مجموعهها بهعنوان صندوقدار، به مدرک دانشگاهی هم نیاز داشته باشید. معمولاً برای شغل صندوقداری مدرک دیپلم کفایت میکند و البته گاهی دارندگان مدرک رشتههای حسابداری هم برای شغل صندوقداری مورد تقاضا هستند. اکثر صندوقداران برای اطلاع از خطمشیها، رویهها و سیستمهای فروش مجموعه، تحت آموزشهای حین کار قرار میگیرند.
۳- مهارتهای ویژه یک صندوقدار کدامند؟
یک صندوقدار موفق مهارتها و صلاحیتهای مختلفی برای انجام وظایف موردنیاز خواهد داشت. نمونههایی از مهارتها و صلاحیتهای صندوقدار عبارتند از:
- امکان محاسبه
- مسئولیتپذیری و دقت در تطبیق رسیدهای فروش
- مهارتهای خدمات مشتری
- توانایی ایستادن برای مدت طولانی
- ارتباط کلامی عالی
- توانایی کار در محیط شلوغ و پر استرس
- توجه به جزئیات
- آشنایی با سیستمهای ثبت فروش و صندوقهای هوشمند
نکته مهم: در شغل صندوقداری، اعتماد حرف اول را میزند و کارفرمایان با صندوقداران قابلاعتماد تا سالیان سال کار میکنند. بهعنوان یک صندوقدار، میتوانید با حضور بهموقع سرکار، سازگاری، حفظ اسرار مجموعه و… قابلاعتماد بودن خود را نشان دهید.
۴- آیا برای انتخاب شغل صندوقداری داشتن سابقه کار و تجربه لازم است؟
صندوقدارهای تازهکار نیازی به تجربه قبلی ندارند زیرا آنها معمولاً آموزشهای حین کار را میگذرانند. صندوقدارانی که در فروشگاههای بزرگ کار میکنند ممکن است به حداقل یک سال تجربه در موقعیت خدمات مشتری نیاز داشته باشند. رئیس صندوقدار یا کسانی که در سمت نظارت هستند، باید دو تا سه سال تجربه داشته باشند و داشتن تجربه مدیریت تیم برایشان مفید است.
بیش از ۴۰۰ آگهی استخدام صندوقدار را ببینید
۵- آیا داشتن تیپ شخصیتی خاصی برای صندوقداری حرفهای مهم است؟
یک صندوقدار خوب چندین ویژگی شخصیتی کلیدی دارد که به او کمک میکنند هم در خدمات مشتری و هم در جنبههای معاملاتی موقعیت خود، برتر باشند. آنها باید شخصیتی گرم، برونگرا و پذیرا داشته باشند تا بتوانند نیازهای خریداران را پیشبینی کنند و به آنها در خرید کمک کنند. همچنین صندوقدارهای خوب، صبور و متعهد هستند و میتوانند خطمشیهای فروشگاه را منصفانه اجرا کنند. آنها توجه بسیار خوبی به جزئیات دارند که به آنها کمک میکند از اشتباه واردکردن دادهها یا اشتباهات اداری که میتواند منجر به دریافت مبلغ اشتباه از مشتری یا ارائه تغییر نادرست شود، جلوگیری کنند.
۶- آیا تفاوتی بین صندوقدار و کارمند فروشگاهی وجود دارد؟
هم صندوقداران و هم همکاران فروشگاه، در یک محیط خردهفروشی کار میکنند، اما صندوقداران بر اجرای پایانه فروش فروشگاه تمرکز میکنند در حالی که همکاران فروشگاه میتوانند طیف وسیعی از وظایف از جمله کمک به مشتریان در طبقه فروش، انبار کردن اقلام، انجام بررسی موجودی و موارد دیگر را پوشش دهند. . برخی از همکاران فروشگاه میتوانند بهعنوان صندوقدار هم مشغول کار شوند.
[horizontal_slider url=’tehran/service-jobs?has-photo=true&q=%D8%B5%D9%86%D8%AF%D9%88%D9%82%D8%AF%D8%A7%D8%B1′ title=”جدیدترین آگهیهای استخدام صندوقدار”]