شغل نقشهبرداری از ظرافت و حساسیتهای خاصی برخوردار است و بهتر است پیش از ورود به بازار کار با زوایای مختلف آن بهخوبی آشنا شوید. در ادامه، به مهمترین سؤالهایی میپردازیم که ممکن است پیش از انتخاب شغل نقشه برداری برایتان پیش بیاید. با ما همراه باشید.
۱- برای انتخاب شغل نقشه بردار چه مهارتهایی لازم است؟
مهارتهای لازم برای انتخاب شغل نقشه برداری به نوع کاری که انجام میدهید بستگی دارد. اگر در زمینههای جغرافیا یا GIS هستید، معمولاً به مدرک کاردانی یا لیسانس در یک موضوع مرتبط مانند GIS یا جغرافیا یا گواهی GIS به همراه سایر دروس نیاز دارید. در نقشهبرداری دادهها، کارفرمایان معمولاً به مدرک لیسانس در معماری پایگاه داده، علوم کامپیوتر یا فناوری اطلاعات نیاز دارند. الزامات دیگر برای مشاغل نقشه برداری شامل مهارتهای تحلیلی قوی در حل مسئله، توجه به جزئیات و توانایی سفرهای مداوم و متعدد برای دسترسی به سایتهای دوردست است. اگر میخواهید وارد حوزه تخصصیتری از این صنعت شوید و بعداً برای توسعه شغلی اقدام نمایید، مدرک تحصیلات تکمیلی میتواند مفید باشد. دورههای تحصیلات تکمیلی در زمینههایی مانند:
- سیستمهای اطلاعات جغرافیایی (GIS)
- فناوری اطلاعات جغرافیایی و نقشه برداری
- علوم زمین فضایی و نقشهبرداری
- فتوگرامتری
- سنجش از دور
- نقشهبرداری
با مهارت های نقشه بردار بیشتر آشنا شوید
۲- آیا مشاغل در حوزه نقشهبرداری تنوع کافی دارند؟
مشاغل نقشهبرداری در طیف گستردهای از صنایع در دسترس هستند. در نقشهبرداری جغرافیایی، مشاغل شامل نقشهکش، جغرافیدان، تکنسین GIS، نقشهبردار یا تکنسین نقشهبرداری است. مسئولیتهای شما بسته به شغل نقشهبرداری بهطور قابلتوجهی متفاوت است؛ بهعنوان مثال، بهعنوان نقشهبردار، وظایف شما سفر به سایتها، اندازهگیری و جمعآوری سایر دادههای مبتنی بر مکان است که سپس در پایگاههای اطلاعاتی برای تکنسینهای نقشهبرداری جمعآوری میشوند تا به نقشهها دسترسی داشته باشند و به نقشههایی تبدیل شوند که دیگران استفاده میکنند.
۳- پس از انتخاب شغل نقشه برداری چه مسئولیتهایی متوجه شما خواهد بود؟
بهعنوان نقشهبردار، شما باید:
- تحقیق و سپس تصمیمگیری برای آنچه باید روی نقشه ظاهر شود
- طراحی نقشهها، گرافیکها، تصاویر و طرح بندیها
- انتقال اطلاعات از طریق استفاده از رنگ، نمادها و سبک
- گردآوری و تولید نمودارها برای کاربران متخصص و عمومی
- تحقیق، انتخاب و ارزیابی دادههای منبع نقشه برای استفاده در تهیه یا بازنگری نقشهها و نمودارها در مقیاسهای مختلف
- تجزیه و تحلیل و ارزیابی اطلاعات قابل نقشهبرداری
- ارتباط با مشتریان در مورد نیازهای آنها و ارتباط با مخاطبین خارجی، مانند نقشه برداران و طراحان در مورد تامین اطلاعات
- جمع آوری دادههای ارائهشده توسط تکنیکهای سنجش از دور
- استفاده از ابزار رسم فتوگرامتری یا یک ایستگاه کاری فتوگرامتری دیجیتال (DPW)، که عکسها را بهصورت استریوسکوپی یا در قالب سهبعدی مشاهده میکند
- طراحی، نگهداری و بهبود پایگاههای اطلاعات جغرافیایی (GI).
- کار با سیستمهای اطلاعات جغرافیایی (GIS) برای دیدن، مدلسازی و تجزیهوتحلیل ویژگیهای چشمانداز
- نگهداری و خروجی دادههای جغرافیایی دیجیتال
- تعمیم دادههای نقشه برای کاهش مقیاس (نقشهبرداری مشتقشده)
- بررسی محتوا و صحت نقشهها و نمودارها
۴- پس از انتخاب شغل نقشه برداری چه چشماندازی پیش روی شماست؟
پیشرفت شغلی تا حد زیادی به اندازه، ساختار و ماهیت سازمانی که برای آن کار میکنید و همچنین به کیفیت کار و میزان انگیزه شما بستگی دارد.
اگر در بخش دولتی کار میکنید، بهاحتمال زیاد مسیر ارتقاء ساختاریافتهای خواهید داشت. با کسب تجربه، میتوانید از طریق نمرات تعیینشده پیشرفت کنید و مسئولیت بیشتری برای پروژهها و تصمیمگیریها و همچنین برای کارکنان جوانتر داشته باشید. همچنین ممکن است فرصتهای بیشتری برای انتقال به بخشهای دیگر کسبوکار وجود داشته باشد.
اگر برای یک شرکت کوچک کار میکنید، ممکن است لازم باشد برای پیشرفت، از نظر جغرافیایی انعطافپذیر باشید و مسئولیت سایتهای دورتر با شرایط خاص را قبول کنید. با این حال، ممکن است کار را متنوعتر و جالبتر بیابید. از آنجایی که برخی از شرکتهای کارتوگرافی تجاری بخشی از یک گروه بزرگتر را تشکیل میدهند، ممکن است فرصتهایی را در حوزههای دیگر گروه پیدا کنید. ممکن است فرصتهایی برای متخصص شدن در زمینههایی مانند GIS، فتوگرامتری، تجسم سهبعدی، انیمیشن نقشه یا انتشار دسکتاپ وجود داشته باشد که میتواند فرصتهای بیشتری را ایجاد کند. همچنین فرصتهایی برای کارتوگرافهای باتجربه وجود دارد تا به سمت خوداشتغالی حرکت کنند تا محصول یا خدمات تخصصی را به دیگر شرکتها یا ناشران نقشهکشی ارائه کنند.
۵- مهارتهای عمومی برای انتخاب شغل نقشه برداری کدامند؟
نقشهبرداران باید به طیف گستردهای از مهارتها برای انجام موفقیتآمیز و کارآمد مشاغل خود مسلط باشند؛ با این حال، این مهارتها میتواند بر اساس نوع کارتوگرافی آنها متفاوت باشد. برخی از مهارتهای عمومی که برای نقشهنگاران مفید هستند عبارتند از:
- قدرت تصمیمگیری: برای نقشهنگاران مهم است که تعیین کنند یک نقشه چقدر دقیق است، خطاها را شناسایی کرده و آنها را با استفاده از دادهها و عناصر بصری تصحیح کنند.
- مهارت حل مسئله: نقشهبرداران اغلب با تصاویر متناقض از ماهوارهها، تصاویر هوایی یا بررسیهای زمینی سروکار دارند. ایجاد تصویری دقیق و واحد از این منابع اطلاعاتی، چالشهایی ایجاد میکنند که حل آنها به مهارتی بیش از دانش تخصصی نیاز دارد.
- تفکر انتقادی: نقشهبرداران دقت نقشه را تعیین میکنند و بهروزرسانیهای لازم را برای نقشههای فعلی انجام میدهند. برای انجام این کار، آنها باید بتوانند ذهنی پویا و پرسشگر داشته باشند و با نقشهها درگیر شوند.
- مدیریت زمان و وظایف: نقشهبرداران گاهی روی چندین پروژه بهطور همزمان کار میکنند. به همین دلیل، آنها نیاز به توانایی اولویتبندی وظایف خود برای انجام بهموقع تمام کارها و پروژهها دارند.
بهترین فرصتهای شغلی برای نقشهبرداران را ببینید