اگر مردد هستید که شغل بازاریاب برایتان مناسب است یا نه، و اینکه میخواهید توانایی خود را برای وارد شدن به شغل و کسب کردن مهارتهای ثانویه بسنجید، پیش از انتخاب شغل بازاریابی این ۷ سؤال را از خود بپرسید!
۱- آیا ذاتاً کنجکاو هستید؟
از کودکی دائم در حال سؤال پرسیدن و یافتن چرایی موضوعات مختلف بودید؟ اگر دوست دارید بفهمید کارهای مختلف چگونه انجام میشوند، ممکن است برای حرفه بازاریابی مناسب باشید.
اریک کارل، مشاور بازاریابی در Surfshark، معتقد است که پذیرفتن ایدههای نوآورانه و داشتن انگیزه برای یادگیری در مورد موضوعات جدید، برای انتخاب شغل بازاریابی ضروری است. لازمه این کار، کنجکاوی است.
کارل میگوید: «یک مدیر بازاریابی باید برای کشف بخشی از بازار که خارج از دانش آنهاست، الهام بگیرد؛ درست همانطور که یک مهندس میتواند فناوری جدید ساخت یک پل را مطالعه کند تا درک بهتری از نحوه عملکرد آن کسب کند. توانایی مشاهده موضوعاتی که در جاهای دیگر جریان دارد و بررسی نحوه کارکرد آنها و سازگار نمودن با موقعیت خود، یک توانایی ارزشمند در بسیاری از نقشهای بازاریابی است؛ و کنجکاوی جرقهای برای تحقق این موضوع است.»
با مهارت های بازاریاب بیشتر آشنا شوید
۲- آیا برای هر موقعیتی نقشه پشتیبان دارید؟
اگر از آن دسته آدمهایی هستید که هنگام شروع یک پروژه جدید باید به تمام مراحل پیش از خود فکر کند، این ویژگی میتواند در بازاریابی مفید باشد. بازاریابی به معنای ارائه ایدههای خلاقانه و عجله برای تحقق آنها نیست؛ برای انجام درست کارها به تفکر جدیتری نیاز است.
دانیل فولی، مدیر ارشد بازاریابی در Scooter Guide، میگوید: «اگر از آن دسته افرادی هستید که برای هر موقعیتی یک برنامه اضطراری دارید، این در بازاریابی یک مزیت برای شماست.»
فولی میگوید: «شاید باور داشته باشید که کسانی که در حوزه بازاریابی کار میکنند، ایدههای خلاقانه را در لحظه ارائه میدهند و برای اجرای آنها عجله میکنند. با این حال، در واقعیت، تدبیر کافی و برنامهریزیشده برای اطمینان از اینکه پیام شما بیشترین تأثیر را دارد، لازم است.»
۳- آیا شخصیت سازگاری هستید؟
بعضی آدمها ثبات را دوست دارند و وجود چالش و تغییر، مضطربشان میکند. این افراد، زمینه مناسبی برای انتخاب شغل بازاریابی ندارند. بازاریابان، بهویژه آنهایی که برای آژانسهایی با مشتریان متعدد کار میکنند، دائماً در یک وضعیت نوسان هستند. این بدان معنی است که باید بهطور منظم با مخاطبان، تاکتیکها و ابزارهای مختلف کار کنند و در عین حال آرامش داشته باشند.
کارولین هوی، مدیر بازاریابی در کنکورد میگوید: «سازگارترین افراد، بهترین عملکرد را در بازاریابی دارند. در هر مرحله از پروژه، یک بازاریاب ماهر میتواند تمرکز خود را تغییر دهد، تطبیق دهد و تنظیم کند. آنها روی یک استراتژی خاص سرمایهگذاری صددرصدی نمیکنند.»
۴- آیا شخصیت تحلیلگری دارید؟
وقتی در کاری شکست میخورید، اگر آن را درستی تجزیهوتحلیل کنید، میتوانید اطلاعات فوقالعاده مفیدی بهدست بیاورید و شکست را جبران کنید. هر نیروی حرفهای حوزه بازاریابی، سهم عادلانه خود را از شکست خواهد داشت، اما بهترینهای بازاریابی میدانند چگونه با تجزیهوتحلیل اشتباهات، آنها را نردبان رشد کنند.
مایکل شیرر، مدیر عملیات بازاریابی در SelectHub میگوید: «قوی بودن در تجزیهوتحلیل و گزارشدهی به شما کمک میکند که تشخیص دهید چه کاری را باید ادامه دهید و چه کاری را متوقف کنید.» به گفته شیرر، با وجود بسیاری از کانالها و تاکتیکهای بازاریابی دیجیتال در حال حاضر، این نوع مهارتهای تحلیلی برای موفقیت ضروری هستند.
۵- آیا خلاق هستید؟
رقابت زیادی برای جلبتوجه مردم وجود دارد. یکی از بهترین راهها برای بازاریابان این است که چیزی را به مردم ارائه دهند که قبلاً ندیدهاند. اینجاست که خلاقیت به کمک بزرگی در بازاریابی تبدیل میشود. اگر همیشه مشتاق طوفان فکری هستید یا دوست دارید درباره ایدههای بزرگ صحبت کنید، انتخاب شغل بازاریابی ممکن است برای شما مناسب باشد.
رایان براون، مدیر بازاریابی در Kenra Professional توضیح میدهد: «شخصیتهای خلاق و منحصربهفرد که واقعاً قادر به تشخیص سریع روندها هستند، در بازاریابی بهخوبی عمل میکنند.»
۶- آیا پیگیر ترندهای روز و اخبار دنیا هستید؟
اگر دوست دارید از آنچه اخیراً همه دربارهاش صحبت میکنند، مطالعه میکنند یا انجام میدهند، آگاه باشید، این علاقه قطعاً برای یک بازاریاب حرفهای مفید است.
آیا میدانید کدام فیلمها در صدر باکس آفیس ایستادهاند؟ کتابهای موجود در لیست پرفروشترین کتابهای نیویورک؟ آهنگهای برتر بیلبورد و گرمی؟ برندگان اسکار؟ حتی اگر سلیقه شما نیست، باید این موارد را بدانید.
۷- آیا داستانسرای خوبی هستید؟
به اشتراک گذاشتن ایدهها و روایت تجربیات مختلف با دیگران برایتان جذاب است؟ آیا متوجه میشوید که وقتی در مهمانیها داستان میگویید، مردم میخندند، لبخند میزنند و سؤالات بعدی را میپرسند؟ اگر چنین است، شما از قبل به یک مهارت کلیدی بازاریابی مجهز شدهاید: داستانسرایی.
کارول نوواکی، مدیر خرید در Tidio میگوید: «داستانگویی تنها به معنای اطلاعرسانی در مورد یک پیشنهاد جدید یا ارائه مزایای یک نام تجاری نیست؛ این کار به بازاریاب نیاز دارد تا احساسات و انگیزههای آدمها را بیشتر درک کند و بتواند با آنها ارتباط مؤثر بگیرد.»
بهترین فرصتهای شغلی برای بازاریابی را ببینید