انتخاب شغل برنامه نویسی به دلیل پیچیدگیهای خاصی که دارد، برای متقاضیان سؤالبرانگیز است. در این مقاله میخواهیم درباره سؤالاتی صحبت کنیم که پیش از انتخاب شغل برنامه نویسی به ذهن میرسند.
۱- آیا برای انتخاب شغل برنامه نویسی به مدرک دانشگاهی نیاز دارید؟
بسیاری از افرادی که میخواهند وارد این حوزه شوند، میپرسند که آیا به مدرک دانشگاهی نیاز دارند یا خیر. اگرچه بیشتر فعالین حوزه برنامهنویسی دارای مدرک دانشگاهی هستند اما نمیتوان گفت کسی که مثلاً مدرک دیپلم دارد نمیتواند برنامهنویس شود. شما برای برنامهنویس شدن باید مهارت حل مسئله داشته باشید و به یک یا چند زبان برنامهنویسی مسلط باشید. بدون شک وارد شدن به این حوزه با مدرک دانشگاهی مرتبط بسیار آسانتر است اما گذراندن دوره در آموزشگاهها یا حتی استفاده از منابع خودآموز به همراه تکرار و تمرین، مانع نداشتن تحصیلات آکادمیک را از پیش رویتان برمیدارد.
با مهارت های برنامه نویس بیشتر آشنا شوید
۲- درآمد یک برنامهنویس چقدر است؟
یکی از سؤالات مهم دیگر، میزان درآمد برنامهنویسی است. برنامهنویسی شغل پرطرفدار و پولسازی است اما پاسخ این سؤال، کاملاً به مهارت و شرکتی که در آن مشغول فعالیت هستید بستگی دارد. درآمد برنامهنویس به میزان تخصص و مهارتش بستگی دارد. هرچقدر رزومه کاری بهتری داشته باشید، درآمد بهتری خواهید داشت.
۳- یادگرفتن کدام زبان برنامهنویسی بهتر است؟
زبانهای مختلف و متنوعی در طول سالیان متعدد به وجود آمدهاند و هرکدام از این زبانها، کاربرد مختص خودشان را دارند. بسته به اینکه میخواهید در چه زمینهای از برنامهنویسی کارکنید، انتخابتان متفاوت خواهد بود. برای مثال، به چند زبان برنامهنویسی و کاربردهای آنها اشاره خواهیم کرد تا اصل مسئله در رابطه با این سؤال روشن شود:
- پایتون: برای هوش مصنوعی، علم داده (دیتا)، بازیسازی، توسعه وب و..
- جاوا اسکریپت: برای توسعه وب و اپلیکیشن
- PHP: برای توسعه وب
- سی شارپ: توسعه برنامههای دسکتاپ
- و…
۴- آیا دانستن زبان انگلیسی برای برنامهنویس شدن لازم است؟
با توجه به اینکه سینتکس زبانهای برنامهنویسی همه به انگلیسی هستند، آشنایی در حد متوسط با زبان انگلیسی قطعاً موردنیاز است. از طرف دیگر، بیشتر منابع معتبر درزمینهٔ برنامهنویسی به زبان انگلیسی هستند. همچنین اغلب انجمنهای برنامهنویسی معتبر به زبان انگلیسی هستند و شما برای رفع اشکالهایی که ممکن است برایتان پیش بیاید، باید به آنها مراجعه کنید. با توجه به نکات گفتهشده، اگرچه یادگیری کامل زبان انگلیسی از الزامات برنامهنویس شدن نیست، ولی آشنایی با آن در حد معمول، بسیاری از کارهایتان را تسهیل میکند.
۵- چه فرصتهای استخدامی برای یک برنامهنویس وجود دارد؟
شرکتها یا سازمانهایی که یک برنامهنویس در آنها میتواند مشغول به فعالیت شود، بسیار زیاد هستند و روزبهروز بر تعداد آنها افزوده میشود. از فروشگاهها تا بانکها، کارخانهها، ادارات دولتی و… همگی به سمت ماشینی شدن میروند و بدون شک به برنامهنویس نیاز دارند. ازاینرو، میتوانید در جاهای مختلفی مشغول فعالیت برنامهنویسی شوید و حقوق خوبی بگیرید.
از طرف دیگر، میتوانید بدون اینکه در جایی استخدام باشید، بهصورت مستقل کار کنید. امروزه بسیاری از برنامهنویسها بهصورت فریلنسری کار میکنند؛ آنها در خانه خودشان پروژهها را دریافت میکنید و آنها را بهصورت دستمزدی یا پروژهای انجام میدهید. حتی ممکن است به استخدام یک شرکت داخلی یا خارجی دربیاید و بازهم بهصورت دورکاری کار کنید. همچنین میتوانید دوره آموزشی برنامهنویسی ارائه دهید و از آن هم کسب درآمد کنید.
بهترین فرصتهای شغلی برای برنامهنویس را ببینید