قبل از انتخاب شغل حسابداری باید بهاندازه کافی تحقیق کنید و ابهامهای احتمالی را برطرف نمایید. در این مقاله به بررسی سؤالات مهمی میپردازیم که با پاسخ آنها دیدی روشن نسبت به شغل حسابداری پیدا خواهید کرد.
۱- آیا به کار با اعداد و ارقام علاقه دارید؟
حسابداری شغلی است که با اعداد و ارقام، آمار و مسائل ریاضی سروکار دارد. شما بهعنوان حسابدار باید به بررسی و تحلیل دادههای آماری علاقهمند باشید. اگر به این فعالیتها علاقه نداشته باشید ممکن است این شغل، دیر یا زود، برایتان خستهکننده شود و انگیزه لازم برای ادامه دادن آن را از دست بدهید.
با انتخاب شغل حسابداری هرروزه با دادهها و اعداد و ارقام پیچیده سروکار خواهید داشت و با چالشهای جدی در این مسیر روبهرو خواهید شد؛ بنابراین باید انگیزه کافی برای ادامه این کار و رویارویی با این چالشها را داشته باشید.
با مهارت های حسابدار بیشتر آشنا شوید
۲- آیا انتخاب شغل حسابداری به مدرک دانشگاهی نیاز دارد؟
حسابداری یک شغل تخصصی با پیچیدگیهای خاص خودش است و بدون مدرک دانشگاهی و کسب تخصص، موفقیت در آن سخت خواهد بود. همچنین بسیاری از شرکتها هنگام استخدام از شما مدرک دانشگاهی میخواهند و احتمالاً آزمون ورودی داشته باشند. معمولاً مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و بالاتر برای فعالیت بهعنوان یک حسابدار حرفهای لازم است.
ممکن است یک شرکت یا یک سازمان کوچک به مدرک دانشگاهی اهمیت زیادی ندهد اما برای کار کردن بهصورت حرفهای در شرکتهای بزرگ بهتر است از طریق دانشگاه اقدام کنید و مسیر شغلی حسابدار شدن را طی نمایید.
۳- درآمد حسابدار چقدر است؟
این سؤال، پاسخ مشخص و قطعی ندارد و درآمد حسابدار با توجه به شرکت یا سازمانی که در آن کار میکند کاملاً متفاوت خواهد بود. میزان تخصص و جایگاه شغلی حسابدار هم در میزان درآمدش تاثیرگذار است؛ مثلاً کسی که بهعنوان حسابدار ارشد فعالیت دارد در مقایسه باکسی که بهعنوان حسابدار معمولی کار میکند، حقوق بیشتری خواهد گرفت.
در بازار کار ایران حسابدارها معمولاً در بازه ۶-۵ میلیون تومان حقوق میگیرند که این رقم تا ۱۵ میلیون تومان بهعنوان حقوق ثابت بالا میرود و با فعالیتهایی مثل مشاوره مالی، حسابرسی و اضافهکاری بر آن افزوده میشود.
۴- آیا برای انتخاب شغل حسابداری به مهارتهای کامپیوتری نیاز دارید؟
همه میدانیم که کامپیوترها نقش غیرقابلانکاری در امور روزانه همه مشاغل ایجاد کردهاند؛ در کارهای حسابداری هم به همین منوال است. امروزه سیستمهای حسابداری بر پایه نرمافزارهای کامپیوتری هستند و یک حسابدار حرفهای باید به این نرمافزارها تسلط داشته باشد.
همچنین بیشتر کارهای حسابداری از حالت سنتی خودکار و کاغذی خارج شدهاند و هماکنون سازمانها و شرکتها از اپلیکیشنهای سیستمی استفاده میکنند؛ بنابراین لازم است که در حد یک کاربر عادی با کامپیوتر آشنا باشید و در نرمافزارهای حسابداری به یک تسلط نسبی برسید.
۵- با تخصص حسابداری از چه راههایی میتوان به درآمد رسید؟
شما با گرفتن مدرک حسابداری میتوانید از راههای مختلفی کسب درآمد کنید؛ به شرطی که تخصص کافی در این زمینه داشته باشید. برخی از این راهها عبارتند از:
- استخدام در یک شرکت و فعالیت بهعنوان حسابدار شرکت بهصورت ثابت
- مشاوره به حسابدارها و شرکتهای حسابداری
- تدریس بهعنوان استاد حسابداری در دانشگاه و مدارس
- آموزش نرمافزارهای حسابداری و برگزاری دورههای آموزشی
- انجام امور حسابرسی و مشاوره مالیاتی
بهترین فرصتهای شغلی برای حسابدار را ببینید