برای انتخاب شغل گویندگی و موفقیت در آن، علاقه و صدای دلنشین کافی نیست؛ باید شرایط پرورش استعداد و علاقهتان هم فراهم باشد. از خود بپرسید که بهعنوان یک فرد مشتاق گویندگی، چقدر توانایی دارید که دیگران را به صحبتهای خود جذب کنید و آنها را سر ذوق بیاورید؟ آیا میتوانید بهسادگی و با بیان درست، مطالب نوشتهشده را بخوانید و واکنش لازم را از شنونده دریافت کنید؟ سؤالات زیر را از خود بپرسید تا احتمال موفقیت خود پس از انتخاب شغل گویندگی را محک بزنید.
۱- آیا به صحبت کردن برای دیگران علاقه دارید؟
افراد درونگرا که خیلی اهل گفتوگو نیستند، نمیتوانند در این حرفه موفقیت چندانی داشته باشند. کسب موفقیت در این حرفه نیازمند آن است که مشتاق به صحبت کردن درباره مطالب جذاب باشید و بتوانید توجه مخاطب را به کلام خود جلب کنید؛ آیا آنقدر علاقهمند هستید که یک متن بلند را بهگونهای جذاب و مخاطبپسند بخوانید؟
با داشتن صدای خوب، به تبحر کافی در گویندگی نمیرسید، باید اعتمادبهنفس لازم برای انجام این کار را داشته باشید.
صدای شما بهعنوان یک گوینده دیگر تعلقی به خودتان ندارد و این بیان گیرا طرفداران خاص خودش را دارد که دوست ندارند شما را ساکت ببینند.
بهترین آگهیهای استخدام گوینده را ببینید
۲- آیا به ادبیات و قواعد دستوری تسلط دارید؟
شما بهعنوان یک گوینده باید از قواعد و اصول نگارش آگاه باشید و زمان مکث و زمان ادامه دادن مطالب را تشخیص دهید؛ وقتی در خلوت خودتان با خوانش یک متن مشکل داشته باشید، قطعاً در بیان آن برای عموم هم توفیق چندانی نخواهید داشت.
برای انتخاب شغل گویندگی لازم است که با شیوه و فن بیان و ادبیات فارسی آشنایی داشته باشید و اگر توانایی تسلط بر زبانهای دیگری را هم داشته باشید، بر قدرت و توانایی کاری خود میافزایید و دایرهی کاریتان را گسترش میدهد.
همه اینها درنتیجه مطالعات پیدرپی بهدست میآید و اینکه حتماً به داستانهای صوتی گیرا و حرفهای گوش دهید تا شیوه بیان و تسلط بر تلفظ درست کلمات و جملات دستتان بیاید.
۳- آیا به یادگیری فنون گفتاری علاقهمند هستید؟
شما باید تمامی قواعد فن بیان را بدانید؛ مثل یک خواننده که اصول و قواعد ریتم را یاد میگیرد و برایش مهم هستند. بیان یکنواخت اصلاً حالت خوبی در گوش شنونده شما ایجاد نمیکند و باید بتوانید به بیان خود ریتم دهید تا مخاطب همانطور که در یک قطعه موسیقی دلنشین غرق میشود، همراه شما شود و از گفتههایتان لذت ببرد. با شرکت درکلاسهای آموزشی میتوانید این فنون را بشناسید.
با مهارت های گوینده بیشتر آشنا شوید
۴- آیا اهل مطالعه هستید؟
داشتن مطالعه و آگاهی از جهان اطراف و بالا بردن اطلاعات عمومی، دایره لغات و واژگان را افزایش میدهد. کتاب خواندن ذهن شما را پذیرای فرهنگهای مختلف میکند و این باعث میشود کمتر تپق بزنید، بداهه پردازتر بشوید و بر اجرایتان تسلط بیشتری داشته باشید؛ همچنین در فنون گفتار و اجرای لحنهای مختلف مسلطتر باشید.
۵- اهل سبک زندگی سالم و تغذیه سالم هستید؟
شاید برایتان عجیب باشد اما وقتی سرمایه شما صدایتان است، باید زندگی سالم و تغذیه سالمی داشته باشید. سیگار، قلیان، مواد مخدر و بعضی نوشیدنیها برای صدای شما سم هستند و باید این پشتکار را داشته باشید که پس از انتخاب شغل گویندگی، سبک زندگی خود را اصلاح کنید و متناسب با فعالیتتان تغییر دهید.
[horizontal_slider url=’tehran/art-media-jobs?has-photo=true&q=%DA%AF%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87′ title=”آگهیهای استخدام گوینده”]