ساعت کاری کارگران در سال ۱۴۰۱

اعلام جزئیات ساعت کاری کارگران در سال ۱۴۰۱

طبق ماده ۵۱ قانون کار، ساعت کاری کارگران در سال ۱۴۰۱ برای هر هفته ۴۴ ساعت تعیین شده است. برای اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

به نقل از مرکز خدمات قانون کار، ساعت کاری کارگران در سال ۱۴۰۱ طبق ماده ۵۱ قانون کار، برای هر هفته ۴۴ ساعت تعیین شده است. در ماده ۶۳ قانون کار، روزهای جمعه و سایر تعطیلات رسمی کشور و روز ۲۲ اردیبهشت (روز کارگر) تعطیلی با مزد تعریف شده‌اند؛ یعنی کارگر بدون حضور سر کار، باید مزد و مزایا و بیمه آن را دریافت کند.

در مواردی که ساعت کاری کارگران مطابق با ساعت کاری اداره کار نباشد، چه باید کرد؟
اگر ساعت کار کارگر و کارکنان کمتر از ساعت کار موظفی سال ۱۴۰۱ باشد، طبق ماده ۳۹ قانون کار، مزد و مزایا و بیمه به نسبت کارکرد پرداخت می‌شود. اگر ساعت کار کارگر از ساعات کار موظفی ۱۴۰۱ بیشتر باشد، باید اضافه کاری پرداخت شود. با استفاده از جدول ساعت کار سال ۱۴۰۱، موظفی کارگران قانون کار به‌صورت روزانه، هفتگی و ماهانه مشخص شده است و نیاز کارفرماها و کارگران را از محاسبه دستی ساعات کار موظفی بی‌نیاز می‌کند.

جدول ساعت کاری کارگران در سال ۱۴۰۱ طبق قانون کار

[table id=330 /]

در جدول ساعات کاری ۱۴۰۱ که مطابق تعریف ساعت کار در قانون کار است، ساعت کاری روزانه، هفتگی و ماهانه کارگران مشخص شده است. با توجه به اینکه تعداد روزهای کاری و تعطیلات رسمی و تعداد روزهای هر ماه متفاوت است، ساعت کاری ماهانه و هفتگی کارگران هم رقم و عدد ثابتی نیست و هر هفته و هر ماه باید به‌صورت مجزا محاسبه شود.
ساعت کاری اداره کار برای تمام کارگران شاغل در کشور، بدون در نظر گرفتن شرایط کار و هر قید و شرط دیگر و نوع کارگاه و نوع کار یکسان است. توجه داشته باشید که هیچ استثنایی وجود ندارد.

ساعت کاری پنج شنبه‌ها طبق قانون کار چقدر است؟

همان طور که می‌دانید، ساعت کار برای افراد از شنبه تا چهارشنبه تعریف شده است و طبق آن، افراد موظفند که ۴۴ ساعت در هفته را مشغول به کار باشند. طبق قانون، روزانه ساعات کار باید ۸ ساعت باشد و بیشتر شدن این ساعت کاری قوانین و شرایط مخصوص به خودش را داشته و به موارد استثنا بستگی دارد.
در مجموعه‌هایی که ساعت کاری از شنبه تا چهارشنبه برای کارکنان تعریف شده است، ساعات کار باید ۴۴ ساعت باشد. با این وجود، مجموعه‌هایی هستند که ساعت کاری خود را در شش روز هفته تقسیم کرده و پنجشنبه‌ها نیز مشغول به کار هستند. اگر ساعت کاری در شش روز هفته تقسیم شود، باز هم نباید از ۴۴ ساعت تجاوز کند و لازم به ذکر است که جمعه روز کاری به حساب نمی‌آید.
ملاک کار در یک مجموعه ساعات کار است و نه روز کاری، برای همین ۴۴ ساعت ممکن است در تعداد روزهای متفاوتی به اتمام برسد. اما اگر از شنبه تا چهارشنبه، این ساعت‌ها تکمیل شدند، پنجشنبه به عنوان اضافه کاری برای افراد محاسبه می‌شود.
در ماده ۵۱ قانون کار و تبصره آن گفته شده که برخی روزها ممکن است ساعت کاری کمتر و برخی روزها بیشتر باشد، به هر حال، اگر ساعت کار از ۴۴ ساعت تجاوز نکند، تعداد روزهای کاری معنا ندارد و پنجشنبه‌ها هم مثل سایر روزها به حساب می‌آید. با این حساب، اگر کارکنان از شنبه تا چهارشنبه، ۸ ساعت کار کنند، برای تکمیل ۴۴ ساعت خود، باید پنجشنبه به مدت ۴ ساعت کار کنند.

ساعت کاری قانون کار | قوانین،‌شرایط و نحوه محاسبه

آیا زمان مسیر کارگاه جزو ساعت کار محسوب می‌شود؟

طبق ماده ۵۱ قانون کار ساعت کاری وقتی محاسبه می‌شود که کارگر، وقت خود را در اختیار کارفرما قرار داده و به منظور انجام کار، فعالیت کند. اگر کارگر برای انجام ماموریت از کارگاه حداقل ۵۰ کیلومتر دور شود یا لازم باشد که شب در محل ماموریت بماند، لازم است دستمزد دریافت کند اما در غیر این صورت حقوقی در ازای رفت و آمد پرداخت نمی‌شود.

آیا ساعت غذا و نماز جزو ساعت کاری محسوب می‌شود؟

با توجه به ماده ۵۱ قانون کار کارگر وقتی که زمان خود را در اختیار کارفرما قرار داده و به کار و فعالیت بپردازد، در ازای آن حقوق دریافت خواهد کرد. در این صورت وقتی که کارگر وقت خود را صرف خوردن ناهار، صبحانه، استراحت و نماز می‌کند، جزو ساعات کاری او به حساب نخواهد آمد.

فرمول محاسبه ساعت کاری

ساعت کاری شما به نوع قراردادی که با کارفرما دارید بستگی دارد. قرارداد می‌تواند تمام وقت، پاره وقت، کارمزد یا شکل‌های دیگر باشد. طبق قانون اداره کار، ساعات کاری در هر هفته ۴۴ ساعت است که معمولاً از شنبه تا چهارشنبه ۴۰ ساعت و پنجشنبه ۴ ساعت فعالیت صورت می‌گیرد. محاسبه آن به همین شکل که گفتیم، بسیار ساده است.
ساعات کار ماهانه برای کارگر به اینشکل محاسبه می‌شود که روزهای کاری در عدد ۷.۳۳ ضرب شده و مجموع ساعت‌ها به دست می‌آید. عدد ۷.۳۳ برابر با ساعاتی است که کارگر در یک روز کار می‌کند، اگر که ۴۴ ساعت را به شش روز هفته تقسیم کنیم.

نرخ ساعت اضافه کاری ۱۴۰۱

اضافه کاری، یعنی وقتی که کارگر بیشتر از وقت تعیین شده و مقرر، به فعالیت می‌پردازد و به ازای آن حق دارد که دستمزد خود را از کارفرما دریافت کند. کارگر باید نسبت به حق خود آگاه بوده و اضافه کار خود را تمام و کمال دریافت کند. مزد یک ساعت اضافه کاری، چهل درصد از شرایط عادی بیشتر است. یعنی کارگر باید برای هر ساعتی که اضافه کاری می‌کند، چهل درصد بیشتر از ساعات کاری حقوق دریافت کند. مقدار اضافه کاری خود را به این ترتیب حساب کنید:
مزد روزانه = ۳۰÷ مزد ماهانه
مزد یک ساعت کار عادی = ۷ ساعت و۲۰دقیقه (۷.۳۳)÷ مزد روزانه
مزد یک ساعت اضافه کاری = ۴۰% مزد یک ساعت کار عادی + مزد یک ساعت کار عادی

حقوق ۸ ساعت قانون کار ۱۴۰۱

تعیین میزان دستمزد کارگران سالانه با توجه به میزان نرخ تورم، سطح زندگی در جامعه و هزینه‌های معیشتی خانوار توسط مجلس صورت می‌گیرد. در سال ۱۴۰۱ میزان حقوق ۸ ساعت کار به شرح زیر است:
حداقل حقوق ماهانه قانون کار در سال ۱۴۰۱ برای کارگران مبلغ ۵۶,۷۹۷,۵۰۰ ریال تعیین شده است. همچنین حداقل دستمزد روزانه ۱,۳۹۳,۲۵۰ ریال، بن کارگری ۰۰۰/۵۰۰/۸ ریال، حق مسکن ۰۰۰/۵۰۰/۶ ریال، حق اولاد ۷۵۰/۱۷۹/۴ ریال و پایه سنوات ۰۰۰/۱۰۰/۲ ریال است.

وزیر کار از روند بررسی و تعیین دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۱ خبر داد

حق ماموریت چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟


 

اخبار مرتبط

هشدار دیوار: آگهی‌های مشکوک استخدام و خطر حساب اجاره‌ای

حق اولاد چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *