مشکلات دریافت وام ودیعه مسکن

بلاتکلیفی متقاضیان وام ودیعه مسکن در اختلاف بین بانک مرکزی و وزارت راه

بسیاری از مستاجرانی که به دنبال گرفتن وام ودیعه مسکن رفته‌اند به مقصد نرسیده‌اند. حالا بین بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی اختلاف هست، بانک مرکزی می‌گوید ظرفیت تکمیل شده اما وزارت راه این موضوع را قبول ندارد.

به نقل از مهر، مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی می‌گوید: به نیمی از متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن، وامی پرداخت نخواهد شد. شهرزاد دانشمندی با اعلام اینکه سامانه ثبت نام تسهیلات ودیعه مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی اداره می‌شود، افزود:

تاکنون حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان، بیش از سهمیه تعیین شده ستاد کرونا، ثبت نام تسهیلات ودیعه مسکن انجام شده است و بانک‌ها هیچ تعهدی برای پرداخت تسهیلات بیش از سهمیه‌های تعیین شده از سوی ستاد کرونا ندارند.

وی علت سخت گیری بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن را پُر شدن سهمیه تعیین شده عنوان کرد و گفت: تعداد افراد در صف مانده، دو برابر سهمیه تعیین شده است و متقاضیانی که موفق به اخذ تسهیلات نشده‌اند ناراضی خواهند شد.

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی افزود: باوجود اینکه سهمیه تسهیلات ۱۲ درصدی ودیعه مسکن تکمیل شده است، همچنان سامانه ثبت نام این وام از سوی وزارت راه و شهرسازی باز است که منجر به اعطای تسهیلات نخواهد شد.

جدیدترین آگهی‌های اجاره آپارتمان در دیوار؛ کلیک کنید

وزارت راه اتمام ظرفیت را قبول ندارد

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی می‌گوید: براساس آخرین آمار یک میلیون و ۶۸۵ هزار نفر تا کنون برای دریافت وام ودیعه ثبت نام کرده‌اند و از این تعداد ۶۴۰ هزار نفر به بانک‌ها معرفی شده‌اند و ۱۴۲ هزار نفر هم تسهیلات دریافت کرده‌اند.

محمود محمود زاده گفت: در ابتدای سال، مکاتبه‌ای با ستاد ملی مقابله با کرونا برای پرداخت وام ودیعه مسکن داشته‌ایم و این ستاد تسهیلاتی برای پرداخت وام ودیعه مسکن به بانک‌ها در نظر گرفته‌اند. حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای وام ودیعه مسکن در نظر گرفتند که از این میزان تنها ۴۵ درصد که معادل چهار هزار میلیارد تومان است پرداخت شده است.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: به هیچ عنوان این موضوع مورد قبول نیست که اعتبار بانکی برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به اتمام رسیده است. ممکن است بین شعب بانک‌ها شعبه‌ای نیاز به تجدید نظر داشته باشد و ما مکاتبه برای تأمین اعتبار کنیم، اما اینکه اعتبار همه شعب بانک‌ها به اتمام رسیده است به هیچ عنوان مورد قبول نیست.

در اواخر خرداد ماه امسال نیز ستاد ملی مقابله با کرونا، سقف بودجه در نظر گرفته شده برای تسهیلات ودیعه مسکن را ۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده و به تصویب رسانده بود.

منشأ سوءتفاهم وزارت راه و بانک مرکزی کجاست؟

به نظر می‌رسد علت تفاوت آمار و محاسباتی که وزارت اقتصاد و بانک مرکزی از اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن با معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی دارند، مدت زمان مورد نظر هر یک از این دستگاه‌ها است.

بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، احتمالاً کل دو سالی که از اعطای تسهیلات ودیعه مسکن می‌گذرد را در نظر دارند و وزارت راه و شهرسازی تسهیلاتی که امسال پرداخت شده را تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته‌اند. بر اساس آماری که وزارت اقتصاد تا پایان نیمه نخست مهر امسال ارائه کرده بود، تعداد دریافت کنندگان وام ودیعه مسکن با آماری که وزارت راه و شهرسازی می‌گوید، تفاوت دارد.

وزارت اقتصاد می‌گوید: تا نیمه اول مهرماه سال جاری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری دولتی و خصوصی حدود شش هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن به ۲۶۷ هزار و ۱۶۷ نفر متقاضی پرداخت کرده‌اند.

ضمن اینکه ۴۷ هزار و ۱۲۳ پرونده به مبلغ نزدیک به یک‌هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان نیز تشکیل و به زودی به متقاضیان پرداخت خواهد شد.

اخبار مرتبط

مدیران دیوار در نشست با کاربران حرفه‌ایِ باکیفیت: «درخشش این شهر با شما کلید خورد»

امکانات جدید دیوار برای تحول در بازار املاک 

یک پاسخ

  1. من خودم یه جوان ۲۵ ساله هستم که از طریق دیوار دوسالی هست دارم امرار معاش میکنم .گوسفندی مالی چیزی میفروشم .دیوار به تنهایی خیلی به من جوان کمک کرده که لااقل یک کسب و کار حلال برای خودم راه بیندازیم و اگر دیوار هم نباشه دیگه من خودم به شخصه نمی‌دونم چیکار کنم .چجوری خرج خونم دربیارم..لطفاً پیگیر مدیر عامل های خودروسازها باشید که چرا من یک جوان با پنج سال کار یه پراید نمیتونم بخرم..و روزانه چقدر هم بخاطر ناامنی پراید جون خودشون از دست میدن..این خودروسازا رو محکوم کنین نه یه کار آفرین بزرگ مثل مدیرعامل دیوار.. من بودم تقدیر نامه هم به مدیرعامل دیوار میدادم بخاطر کارآفرینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *