محصولات سایپا با فرمول قبلی قیمت گذاری می‌شوند

محصولات سایپا با فرمول قبلی قیمت گذاری می‌شوند

خودروسازان بزرگ می‌گویند به‌ دلیل قیمت‌گذاری شورای رقابت در اکثر خودروهای تولیدی حتی بدون هزینه‌های نامتعارف نیز زیان می‌دهند، بحث‌های زیادی شد که وقتی خودروساز زیانده است، نباید این زیان با افزایش قیمت جبران شود و یکی از روش‌های متعارف برای رفع این مشکل توجه به «صرفه به مقیاس» است؛ به این معنا که به هر میزان تیراژ تولید افزایش یابد، هزینه‌ها کاهش یافته و خودروسازان از زیان خارج می‌شوند.

رئیس شورای رقابت در مورد نحوه قیمت‌گذاری محصولات جدید سایپا گفت: «همه خودروهای جدید این خودروساز با فرمول قبلی شورای رقابت قیمت گذاری می‌شوند».

وی در واکنش به انتقادات مسئولان سازمان بازرسی کل کشور نسبت به دستورالعمل جدید قیمت گذاری خودرو، با بیان اینکه شورای رقابت از خودروسازان دفاع نمی‌کند، اظهار کرد: «افرادی که به فرمول شورا ایراد می‌گیرند، آن را نفهیمده‌اند. فرمول ما ضریبی دارد که بحث تولید را در بر می‌گیرد».

بیشتر بخوانید: ثبت نام اینترنتی محصولات سایپا

او ادامه داد: «طبق دستورالعمل‌شورای رقابت، قیمت خودروها باید هر سه ماه یکبار براساس تورم بخشی بانک مرکزی افزایش یابد، اما دیدیم که تولیدکننده علاقه‌ای به تولید بیشتر ندارد، در نتیجه تنها راه چاره برای رفع انحصار و رانت، افزایش تولید و ترغیب خودروسازان به این کار با فرمول جدید بود».

مجلس و دولت بر گلوگاه فعلی صنعت خودرو یعنی قیمت گذاری تمرکز کرده‌اند، به این ترتیب با حذف قیمت‌گذاری دستوری کنونی، فضا برای هضم رانت تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی دلالان در بازار خودرو به نفع چرخه تولید و مصرف فراهم می‌شود.

رئیس شورای رقابت اعلام کرد: «سه ماه پیش براساس تورم بخشی صنعت خودرو مجوز افزایش قیمت ۲۵ درصدی را برای خودروسازان صادر کردیم، چرا آن زمان به این مصوبه ایراد نگرفتند اما حالا به فرمول جدید ما ایراد می‌گیرند؟ با این فرمول حداقل تولید افزایش می‌یابد».

شیوا درادامه افزود: «منظور ما از افزایش تولید در فرمول جدید، تولیدی است که به عرضه ختم شود در عین حال، همه خودروهای جدید سایپا نیز از فرمول قدیمی شورای رقابت تبعیت می‌کنند».

بیشتر بخوانید: تاریخچه شرکت سایپا؛ فرازها و فرودها

هدف شورای رقابت تولید، رفع مشکلات اقتصادی و قیمت گذاری محصولات شرکت‌های خودروساز، افزایش تیراژ تولید و تولید بدون ضرر و ایجاد آرامش در بازار خودرو و حذف واسطه گری در آن است.

رئیس شورای رقابت در مورد شائبه حضور شورای رقابت در قیمت‌گذاری خودروهایی که از نظر این شورا دارای بازار رقابتی هستند نیز گفت: اگر بازار خودرویی، رقابتی باشد ما از قیمت گذاری آن خودرو خارج می‌شویم. در شورای رقابت بر سر رقابتی بودن خودروها موافقت نشد، اگر این اتفاق می‌افتاد از قیمت‌‌گذاری کنار می‌رفتیم. اگر خودروسازان افزایش تولید نداشته باشند هیچ افزایش قیمتی مشمول تولیداتشان نخواهد شد.

هم اینک به رغم وجود ظرفیت تولید دو میلیون دستگاه خودرو در سال در کشور، پیش‌ بینی‌ها نشان می‌دهد تا پایان امسال، تنها ۹۰۰ هزار خودرو تولید خواهد شد. دلیل اصلی این مسئله به بی‌انگیزگی خودروسازان برمی‌گردد زیرا تولید در قیمت‌های تعیین شده کنونی، برای آنها زیان آور است.

تلاش شورای رقابت آن است که متقاضیان واقعی وارد بازار خودرو شوند. با وجود این، عرضه خودرو مطابق با دستورالعمل جدید نیز قرعه‌ کشی خواهد بود و تا زمانی که عرضه و تقاضا برابر شود، این روند ادامه خواهد یافت.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search