رشد چشمگیر صادرات خودرو از چین

رشد چشمگیر صادرات خودرو از چین

براساس داده‌های گرد‌آوری‌ شده توسط انجمن تولیدکنندگان خودرو چین، این کشور با صادرات ۴۱۰ هزار خودرو در ۲ ماه اول سال ۲۰۲۲ که نشانگر رشد ۷۵ درصد است، در آستانه تبدیل به یکی از مهم‌ترین کشورهای صادر کننده خودرو در جهان قرار دارد.

بعد از عمری دوچرخه و درشکه سواری، ملت چین به جمعیتی پویا و متحرک تبدیل شده است. فروش خودرو هر سال ۲ برابر شده و بدین ترتیب عرصه رقابت خودروسازان برای تصاحب این بازار بزرگ گشته است.

براساس داده‌های گرد‌آوری‌ شده توسط انجمن تولیدکنندگان خودرو چین، این کشور با صادرات ۴۱۰ هزار خودرو در ۲ ماه اول سال ۲۰۲۲ که نشانگر رشد ۷۵ درصد است، در آستانه تبدیل به یکی از مهم‌ترین کشورهای صادر کننده خودرو در جهان قرار دارد.

شاید صنعت خودروسازی چین در این عالم مکانیکی قدیمی‌ترین نباشد، اما بدون شک بزرگ‌ترین و تأثیرگذارترین است؛ تا جایی که حتی تصور نبود چینی‌ها در صنعت خودروسازی هم سخت است.

طبق آمار و ارقام منتشر شده، بخش بسیار زیادی از خودروهای چینی به کشورهایی با بازار نو ظهور مانند ایران، افغانستان، برزیل، شیلی، کلمبیا، اکوادور، مصر، فیلیپین، کره شمالی، ترکیه، الجزایر کاستا ریکا، عراق، لیبی، مکزیک، پرو، آفریقا جنوبی، عربستان سعودی و روسیه وارد می‌شود. همان طور که می‌بینید، اکثر مشتریان خودروهای چینی صادراتی از دل خاورمیانه بر می‌خیزند.

محصولات چینی تنها مختص کشورهای در حال توسعه یا کشورهایی با صنعت خودروسازی ضعیف نیست. طبق گزارش‌ها و اخبار، اکنون بازار اروپا نیز یکی از مشتریان پر و پا قرص خودروهای چینی به حساب می‌آید. در سال ۲۰۲۰، اروپا با کنار زدن آمریکای جنوبی به دومین بازاری تبدیل شد که با آغوشی باز و گرم به استقبال این خودروها می‌رفت.

در سال ۲۰۲۱ صادرات خودرو چین با رشد بیش از ۲ برابری به بیش از ۲ میلیون دستگاه رسید که آن را به سومین کشور صادرکننده خودرو پس از ژاپن با ۳٫۸۲ میلیون دستگاه و آلمان با ۲٫۳ میلیون دستگاه تبدیل کرد.

خودروسازان چینی پس از ۳ سال افت فروش داخلی بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰، روی فرصت‌های پیشرفت در خارج از کشور متمرکز شده‌اند. پیش از این، آنها تلاش می‌کردند تا فقط پاسخگوی رشد تقاضای بازار داخلی طی ۲ دهه گذشته از زمان پیوستن چین به سازمان تجارت جهانی در سال ۲۰۰۱ باشند، درحالی‌که فروش داخلی در سال ۲۰۱۷ به ۲۹ میلیون دستگاه رسید.

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

در حال حاضر، تعداد کمپانی‌های سازنده محصولات بدون آلایندگی در صنعت خودروسازی چین از مجموع خودروسازان الکتریکی همه کشورهای جهان بیشتر است. این کشور که خانه و کاشانه میلیاردها شهروند است، در حال حاضر بیش از ۸۰ برند خودروسازی دارد که مشغول به ساخت محصولاتی پاک هستند.

صادرات خودروهای برقی و هیبریدی توسط چین در سال گذشته با رشد ۴ برابری به ۳۱۰ هزار دستگاه رسید؛ یعنی زمانی که خودروسازان این کشور بازارهای توسعه‌ یافته از جمله اروپا را هدف قرار دادند. اگر چه حدود نیمی از این خودروها در کارخانه گیگافکتوری تسلا در شانگهای تولید شدند، اما استارت‌ آپ‌های داخلی مانند نیو، لی آتو و اکسپنگ و خودروسازان معتبرتر از جمله سایک موتور، جیلی، چری و گریت وال هم در حال آغاز رقابت با برندهای جهانی پیش‌رو در بازارهای داخلی خودشان هستند.

رشد چشمگیر صادرات خودرو از چین

سایک موتور بزرگ‌ترین خودروساز چینی و بزرگ‌ترین صادر کننده این کشور است. سال گذشته فروش خارجی آنها با رشد ۷۹ درصد به ۶۹۷ هزار خودرو شامل ۵۹۸ هزار خودروی صادراتی و ۹۹ هزار خودروی تولید شده در کارخانه‌های این شرکت در خارج از کشور رسید. این شرکت در اروپا ۷۳ هزار خودرو با برند MG و مکسوس فروخت که ۴۰ درصد آنها خودروهای برقی و هیبریدی بودند. بریتانیا، فرانسه، آلمان و سوئد بازارهای اصلی این شرکت هستند. سایک موتور قصد دارد در سال ۲۰۲۲ به رکورد فروش ۱۲۰ هزار خودرو در اروپا دست یابد.

چری اتومبیل یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان چین است که صادراتش به بازارهای اروپا، آسیا ـ اقیانوسیه، آفریقا و آمریکای جنوبی در سال گذشته با رشد بیش از ۱۳۶ درصد  به ۲۶۹۱۵۴ دستگاه رسید. فروش جهانی این شرکت با رشد ۳۲ درصد به ۹۶۱۹۲۶ خودرو رسید.

گریت وال موتورز ۱۲۸۰۹۹۳ خودرو را در سال ۲۰۲۱ در سراسر جهان به فروش رساند که ۱۴۲۷۹۳ از آنها به مشتریان خارجی عمدتاً در بازارهای آسیا ـ اقیانوسیه، آفریقا و آمریکای جنوبی تحویل داده شدند. اگرچه این شرکت از ۳ ماهه چهارم ۲۰۲۱ تولید داخلی در تایلند را آغاز کرده‌ است،‌ اما اکثر این محصولات از چین صادر شده‌اند.

جیلی در سال گذشته در مجموع ۱۱۵ هزار خودرو را عمدتاً به بازارهای توسعه‌یافته مثل اروپا که خودروهای برقی و هیبریدی را در آنجا به فروش می‌رساند صادر کرد. این شامل فروش خارجی شرکت‌های تابعه و سرمایه‌‌گذاری‌های مشترک از جمله محصولات ولوو و پروتون نمی‌شود. جیلی با احتساب فروش داخلی در سال گذشته ۱٫۳۳ میلیون خودرو را به فروش رساند.

در حال حاضر یکی از ملموس‌ترین نمونه‌های ممکن، بازار کشور خودمان است که با خودروهای چینی رنگارنگ و متنوع خودی نشان می‌دهد. با اینکه از سال ۹۷ تا همین امروز واردات خودروهای خارجی در کشور ما همچنان ممنوع است، اما همچنان خودروهای چینی زیادی می‌بینیم که به اسم مونتاژ در بازار خودرو خرید و فروش می‌شوند.

صنعت خودروسازی کشور چین نشان از کوشش بی‌وقفه مردمانش دارد. آنها با پیگیری و تلاش مستمر این حوزه را از فرش به عرش رسانده و آن را به یک رقیب خطرناک برای دیگر کشورها تبدیل کردند.

***

شما می‌توانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید

[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’  title=”جدیدترین آگهی‌های خودرو”]

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search