رانا پلاس با دریافت تغییراتی ظاهری در داخل و خارج از کابین و همچنین دریافت برخی امکانات بیشتر، بهعنوان محصولی جدید در سبد محصولات قابلعرضه گروه صنعتی ایرانخودرو قرار گرفته است. رانا پلاس نسخه پایه به پیشرانه TU5 مجهز است و در نمونه پانوراما پیشرانه TU5 پلاس دیده میشود. همچنین، احتمال آن بسیار است که در اواخر سال جاری رانا پلاس اتوماتیک (نیمهاتوماتیک AMT) این سدان ملی به بازار معرفی شود.
تصاویر منتشرشده از خط تولید ایران خودرو در فضای مجازی، حاکی از آن است که تولید نمونههای اولیه رانا پلاس اتوماتیک شروع شده است و احتمالاً در آینده نزدیک تستهای جادهای آن هم آغاز میشود. رانا پلاس اتوماتیک در اصل به جعبهدنده نیمهاتوماتیک AMT مجهز است. همچنین، تصاویر منتشر شده تأیید میکند که ایرانخودرو برنامه نصب جعبهدنده AMT را بر روی این خودرو دارد.
این سدان کلاس B به پیشرانه TU5 پلاس مجهز است که با حجم ۱٫۶ لیتر توان تولید ۱۱۳ اسب بخار با گشتاور ۱۴۴ نیوتنمتر را دارد. در پیشرانه این خودرو که با تارا مشترک است، فناوریهایی مانند زمانبندی متغییر سوپاپهای ورودی هوا و سوخت (CVVT)، پمپ روغن متغیر، استاندارد آلایندگی یورو ۵ و … دیده میشود.
تیپ جدید رانا پلاس اتوماتیک به جعبهدنده ۶ سرعته نیمهاتوماتیک AMT مجهز است. این جعبهدنده که ساختاری مشابه به سیستمهای انتقال قدرت دستی دارد، فرایند کلاچگیری را بهصورت هوشمند انجام میدهد و تعویض دندهها در آن بر عهده جعبهدنده است. با این حال، همیشه در جعبهدندههای AMT پیشنهاد میشود که تعویض دنده در ترافیکها توسط راننده انجام شود تا فشار کمتری به سیستم انتقال قدرت اعمال شود.
نسخه فیسلیفت رانا در بخش گرافیک چراغهای جلو و عقب، جلو پنجره، رنگ دستگیرهها و زه جانبی، نوع صندلیها، آینههای جانبی، تریم داخلی، غربلیک فرمان و جلو آمپر با نمونه قبلی متفاوت است. در حال حاضر، مجموعه صندلیهای پژو ۲۰۷i بر روی رانا پلاس نصب میشود و این خودرو غربیلک فرمان مشابه به ۲۰۷i را دارد.
رانا پلاس طبق اعلام شرکت سازنده طول کلی ۴۲۹۲ میلیمتر، عرض ۱۶۸۴ میلیمتر، ارتفاع ۱۴۵۳ میلیمتر و فاصله بین دو محور ۲۴۴۵ میلیمتر را دارد که با تمامی تجهیزات خود به وزن خشکی حدود ۱۱۰۹ کیلوگرمی رسیده است.
گویا قرار است رانا پلاس اتوماتیک ۶AMT امکاناتی مشابه به رانا پلاس پانوراما داشته باشد. به همین دلیل میتوان گفت که تیپ جدید رانا پلاس به سقف شیشهای ثابت با سایهبان دستی، فرمان کمکی برقی، شیشهها و آینههای جدید، کامپیوتر سفر، کروز کنترل، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، صندلیهای تاشوی عقب، راهنمای تعویض لاین، دنده پشت فرمان، سنسور پارک عقب، ۲ کیسه هوا، ترمزهای دیسکی و کاسه عقب، سامانه ترمز ABS، EBD و … مجهز خواهد بود. همچنین گفته میشود که رانا پلاس اتوماتیک با رینگ آلومینیومی ۱۴ اینچی به بازار میآید.
در آخرین اعلام قیمت ایران خودرو برای محصولاتش، قیمت مصوب رانا پلاس اتوماتیک با پیشرانه TU5 پلاس و جعبهدنده ۶ سرعته دستی ۱۹۳ میلیون و ۴۲۲ هزار تومان است. باتوجهبه برخی شنیدهها این احتمال زیاد است که درصورت ثبات شرایط اقتصادی، رانا پلاس 6AMT با سقف پانوراما و برخی امکانات اضافه در محدوده ۲۳۵ تا ۲۷۰ میلیون تومان قیمتگذاری شود.
گفتی است شرکت ایران خودرو بهتازگی رانا برقی را نیز معرفی کرد که این خودرو دارای حداکثر سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت است و با یکبار شارژ میتواند حدود ۲۲۰ کیلومتر را بپیماید. رانا برقی از باتری ۳۰ کیلووات ساعتی برخوردار است و حدود ۸ ساعت زمان میبرد تا بهصورت کامل شارژ شود. البته این خودرو از فناوری شارژ سریع نیز پشتیبانی میکند. این خودرو الکتریکی از قدرتی برابر با ۱۲۲ اسب بخار و گشتاور ۲۲۰ نیوتنمتر بهره میبرد.
***
شما میتوانید اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.