متوقف شدن طرح خودرویی وزارت صمت

متوقف شدن طرح خودرویی وزارت صمت

با شوک قیمتی رخ‌‌داده در کالای مصرفی مانند خودرو در ایران، اکنون خودرو به یکی از کالاهای لوکس تبدیل شده و جایگاه ویژه‌ای هم در سبد خانوار پیدا کرده است. قیمت این کالای لوکس برای مردم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار و وضعیت به‌گونه‌ای شده است که برخی افراد هر روز قیمت‌های خودرو را رصد می‌کنند؛ حتی زمانی که قصد خرید آن را ندارند.

علی جدی درمورد آخرین وضعیت طرح ساماندهی خودرو و تعدد طرح‌ها در قیمت‌گذاری خوردو، به ایلنا گفت: «دو طرح در کمیسیون صنایع درمورد خودرو در دست بررسی است. یک طرح از شورای نگهبان برگشته که برای مجلس دهم بوده است. قرار شد که این طرح سریع بررسی شود و به صحن برود. یک طرح از قبل داشتیم که در مرحله بررسی است. البته ماده اول و دوم این طرح در کمیسیون صنایع و معادن تصویب شده است.»

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورد وضعیت شورای رقابت در طرح ساماندهی خودرو گفت: «تا زمانی که قانون جدید تصویب نشود، شورای رقابت به منوال گذشته به کار خود در قیمت‌‌گذاری خودرو ادامه خواهد داد. مجلس هم که هنوز قانون اجرایی ندارد، شیوه‌‌نامه وزارت صمت هم فعلا در وزارتخانه متوقف شده است.»

بیشتر بخوانید: تعیین تکلیف طرح ساماندهی بازار خودرو

اگر خودرو در حاشیه بازار به فروش رود و اجازه دهند قیمت خودرو در حاشیه بازار مشخص شود، قیمت این کالا در بازار هم کاهش خواهد یافت. جدی درمورد قیمت‌گذاری شورای رقابت گفت: «در این شیوه، قیمت برخی خودروها را زیاد میشوند و قیمت برخی دیگر به کمتر از قیمت تمام شده می‌رسد. بنابراین این شیوه‌‌نامه هم به جایی نرسید. البته شورای رقابت مانند گذشته به کار خود ادامه می‌دهد، اما در کمیسیون صنایع این اختلاف وجود دارد که قیمت‌‌گذاری توسط شورای رقابت و یا طبق فرمول سازمان حمایت انجام شود.

 

متوقف شدن طرح خودرویی وزارت صمت

جدی با بیان اینکه خودروسازان ایرانی همکاری خود با چینی‌ها را آغاز کرده‌اند، اضافه کرد: «بسیاری از خودروسازان با CKD کار می‌کنند و از ۳۰ تا ۴۰ درصد خودرو در داخل تولید می‌شوند. در این مورد با چین همکاری می‌شود و چند ماهی هم از عرضه خودروهای آنها می‌گذرد. اگر همین شیوه ادامه پیدا کند، یعنی با افزایش عرضه، تولیدات مشترک با خارجی‌ها می‌تواند قیمت خودرو را بشکند.

خبر‌های جدید در این باره: سهم صنعت خودرو از توافق ۲۵ ساله با چین

صنعت خودرو انحصاری است و ممنوعیت واردات بر این انحصار افزوده است. اگر این صنعت انحصاری نبود، قطعاً شورای رقابت در قیمت‌‌گذاری آن ورود نمی‌کرد؛ چراکه قیمت‌ها در بازار به‌صورت رقابتی اداره می‌شد.

وی افزود:‌ «شاهد این هستیم که به‌جز دو خودروساز بزرگ، دیگر خودروسازان که با خارجی‌ها کار می‌کنند عرضه خود را افزایش داده‌اند. این موضوع بازار را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. البته این نکته مثبتی است و می‌تواند تناسبی بین عرضه و تقاضا ایجاد کند. همان‌طورکه با چینی‌ها همکاری می‌شود، می‌توان با دیگر کشورها هم همکاری کرد. البته این موضوع بستگی به عاقبت تحریم‌ها دارد.»

کارشناسان خودرو بر این باور هستند که باید قیمت‌گذاری خودرو و از طرف دیگر واردات خودرو هم آزاد شود؛ این‌گونه اختلاف قیمت بین بازار و کارخانه کاهش پیدا خواهد کرد.

***

شما می‌توانید اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search