بحث خودرو ملی و تکیه بر توان داخلی موضوع دلخواه غولهای خودروسازی ایران است. سایپا بعد از چند سال از رونمایی رهام، نام این محصول را به شاهین تغییر داد و پیشفروش کرد. حالا نوبت ایرانخودرو است تا ضمن معرفی تارا، حدود ۲ دهه بعد از معرفی سمند، برای تولید خودرو با طراحی و مهندسی ایرانی تبلیغ کند.
برخلاف سایپا که برای شاهین از پلتفرم ایرانی و مستقل استفاده کرده، تارا ساخت ایرانخودرو با پلتفرم پژو ۳۰۱ تولید شده است. این موضوع به آسودگیِ خیال برای مخاطب ایرانی منجر میشود و داستان خودرو ملی با پلتفرم داخلی را تداوم نمیدهد؛ اما ادعای مدیران ایرانخودرو مبنی بر ساخت ۹۳ درصد از قطعات تارا در ایران، سؤالات تازهای در ذهن به وجود میآورد. البته ایرانخودرو برای تولید سمند هم از شاسی پژو ۴۰۵ استفاده نمود و امیدواری برای تولید خودرو ملی را به یأس تبدیل کرد.
بهگفته مدیرعامل شرکت ایپکو، بهزودی محصول اولیه تارا با جعبهدنده دستی، موتور TU۵ پلاس با حجم ۱۶۰۰ سیسی و برخورداری از استاندارد آلایندگی یورو ۵ که آخرین استاندارد حال حاضر کشور است، به بازار عرضه میشود.
مهدی رجبعلی، با اعلام این خبر عنوان کرد: «در نسلهای بعدی تارا، بهبودهای بیشتری در حوزه قوای محرکه حاصل میشود. بهرهمندی از جعبهدنده خودکار و موتورهای جدید با قابلیتهای بیشتر و مصرف سوخت کمتر، بخشی از این بهبودها است که به ترتیب درحال انجام است و بهزودی به مراحل اخذ استاندارد و تولید انبوه میرسد.
مدیرعامل شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایرانخودرو (ایپکو)، با اشاره به بهبودهای حاصلشده در قوای محرکه تارا، اظهار کرد: «اولویت مشتریان برای خرید خودرو، ازجمله مصرف سوخت مناسب و قابلیت بالای رانندگی، به خوبی در خودروی تارا اعمال شده است. پیشبینی میشود که این محصول بهمحض عرضه مورداستقبال بازار قرار گیرد.
وی در ادامه، مهمترین مزیت خودروی تارا و وجه تمایز آن با سایر محصولاتی را که ایرانخودرو در چند سال اخیر روانه بازار کرده است، برخورداری از پلتفرم جدید دانست و گفت: «تارا اولین محصول از پلتفرم جدید ایرانخودرو است، اما در آینده محصولات بیشتری از این پلتفرم تولید و عرضه خواهد شد.» رجبعلی افزود: «یکی از دلایل عمده تغییر پلتفرم علاوه بر محدودیتهای استانداردی، ایجاد امکانات جدید برای مشتری اعم از رفاهی، کاهش هزینهای، مصرف سوخت و بهخصوص ایمنی است.»
وی با بیان اینکه علاوه بر ارتقای ایمنی راننده و سرنشینان باتوجهبه بدنه مستحکم خودروی تارا، ایمنی عابر پیاده نیز تأمین شده است، خاطرنشان کرد: «این محصول با برخورداری از تأییدیه رسمی و ایمارک بین المللی استاندارد ایمنی عابر پیاده که برای اولینبار در کشور دریافت شده است، میتواند تا حد بسیار زیادی از صدمات جدی ناشی از تصادف خودرو با عابر پیاده جلوگیری کند.»
ایرانخودرو تارا در نسخه استاندارد از فرمان برقی، کروز کنترل، محدودکننده سرعت، نمایشگر لمسی ۷ اینچ، تهویه مطبوع دستی، شیشهها و آینههای برقی، چراغ LED روشنایی روز، کامپیوتر سفر، حسگر پارک و دوربین عقب، ۲ کیسه هوا برای سرنشینان جلو، ترمز دیسکی جلو و عقب و سیستم کنترل پایداری الکتریکی بهره خواهد برد. در نسخههای بعدی تارا، احتمالاً پوشش چرم، سانروف، کیسه هوای جانبی، حسگر نور و باران، حالت رانندگی اسپرت و برفی نیز نصب خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ایپکو در ادامه یادآور شد: «بازار خودروی کشور خودروهای جدید با امکانات بیشتر را بهسرعت پذیرفته است و از آن استقبال میکند. تارا نیز باتوجهبه مشخصات ظاهری و استایل بهروزی که دارد، برای بسیاری از مصرفکنندگان جذاب است و جایگاه بسیار خوبی را در میان مشتریان کسب خواهد کرد.»
براساس اخباری که تازه منتشر شده است، تحویل نسخههای دندهدستی تارا در طی چند روز آینده آغاز خواهد شد و نسخههای اتوماتیک نیز در شهریورماه به مشتریان این محصول تحویل داده خواهد شد. ایرانخودرو پیش از این اعلام کرده بود که از مهرماه نسخه اتوماتیک تارا را تحویل خریداران آن خواهد داد. به این ترتیب به نظر میرسد که این گروه صنعتی از برنامه تولید خود پیشی گرفته است و یک ماه زودتر تارا اتوماتیک را در بازار عرضه خواهد کرد.
***
شما میتوانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.
3 پاسخ
ای بابا این همه پول بدی جلو پنجره ماشین شبعه پیکان ۴۸ ده موتورشم که واسه ۲۰ سال پیشه یه اسم پلاس گذاشتن روش هزاران لهنت قیمت هم فضایی
دولت ما پول نداریم از جیب بده
خیلی راحت با شکست جلو پنجره ی پلاستیکی کاپوت باز شده و ECU به سرقت میره قیمتش بالای ده تومنه