کافی است بین آگهیهای دیوار بگردید تا کاربران جوانی را پیدا کنید که در همین سالهای کوتاه زندگیشان توانستهاند مهارت و تخصصی را یاد بگیرند و حالا توی دیوار همان مهارت را به دیگران آموزش میدهند و درآمدزایی میکنند. این داستان کاربران درباره یکی از همین جوانهای نسل زدی است. خانم شمسایی از شهر بندرعباس که در ۲۰ سالگی برای خودش استاد فرشبافی و گلیمبافی است.
«از کودکی به هنر علاقه داشتم. برای همین توی هر کلاسی که فکرش را بکنید ثبتنام کرد. از نقاشی و منبتکاری تا خطاطی و قلاببافی. لابهلای همین دورههایی که میگذراندم، یک دوره فرشبافی هم ثبتنام کردم. اولین باری که پای دار قالی نشستم، آنقدر خوشم آمد و حس آدمبزرگها را گرفتم که عاشق فرشبافی شدم. بعد هم دوره تابلوفرش و گلیمبافی را رفتم.»
خانم شمسایی از ۱۳ سالگی پای دار قالی و رج زدن نشسته و حالا در اوایل جوانی برای خودش استادی شده که توی آموزشگاهی در شهر بندرعباس و البته روی سایت دیوار آموزش قالیبافی و گلیمبافی میدهد.
«اول گلیمبافی را شروع کردم. بعد رفتم سراغ فرشبافی با طرحهای سادهتر. چندتایی تابلوفرش هم بافتهام. الان هم تابلوفرش میبافم و از این طریق درآمد دارم، هم در یک آموزشگاه فرشبافی به بچهها آموزش میدهم و هم از طریق دیوار شاگرد میگیرم یا تابلوفرشهایی که میبافم را برای فروش میگذارم.»
جوانهای امروزی معمولاً به دنبال تنوع در مهارتها و تجربههای جدید هستند؛ یعنی هیچوقت به یک مهارت و حرفه رضایت نمیدهند. شاید قدیمیترها وقتی یک مهارت بهدست میآوردند تا آخر عمر از همان استفاده میکردند، اما نسل جدید همیشه دنبال تجربه جدیدی میگردد:
«ما نسل زدیها برخلاف نسلهای قبل از خودمان، به شکل روتین کلاس و دوره آموزشی توی زندگیمان هست و هنوز هم اگر دوره آنلاین خوبی درباره فرشبافی ببینم، برایش وقت میگذارم. تا الان روی دیوار نمونهکارهای جواهردوزی، خیاطی، فرشبافیام را گذاشتهام. یکبار یک مشتری از شمالیترین جای ایران تماس گرفت و گفت میدانم خیلی از هم فاصله داریم، اما آگهی و عکس جواهردوزیات را دیدم و به خاطر همین میخواهم بخرمش. برایم جالب بود که از این فاصله جغرافیایی توانستم با یک مشتری ارتباط بگیرم و کارم را به او فروختم.»
خانم شمسایی این روزها در دانشگاه بندرعباس مشغول خواندن صنایعدستی است اما آرزوهای بزرگ و بلندی توی سرش دارد و میگوید که آرزو دارم یک برند ایرانی معروف ثبت کنم. بعد از لباسهای جواهردوزی شده تا لباسهای طراحی شده، فرشهای دستباف و تابلوفرش را بهعنوان محصولات زیرمجموعه برندم تولید کنم. الان همه کارهای خیاطی و جواهردوزی و فرش را توی خانه و اتاق خودم انجام میدهم، اما آرزویم روزی است که توی دفترم نشستهام و مشغول طراحی برای محصولات هنریام هستم.
خانم شمسایی در ۲۰ سالگی جای درستی از زندگی ایستاده است. تخصص فرشبافی، بافتن چند تابلوفرش، استقلال مالی و داشتن رویایی برای بیشتر یاد گرفتن و جلو رفتن. انگار این خاصیت جوانهای امروزی است. بخشی از جامعه که شاید تا دیروز خیلی به چشم نمیآمدند، اما حالا خانم شمسایی و باقی همنسلهایش آماده تحویل گرفتن کار از نسلهای قبلیشان هستند. امروز آگهیهای دیوار برای آنهاست و فردا شغلها و صندلیهای زیادی در اختیار آنها خواهد بود.
4 پاسخ
چقدر خوب و چقدر باعث افتخار افرین فقط ببخشید هزینه اموزش به صورت انلاین چطوریه من واقعا هیچی بلد نیستم نه گلیم ن قالی اما دوست دارم یاد بگیرم
سلام خانم شمسایی اراده ات قوی است . اما من ۵ ساله بودم که پشت قالی نشستم بدون اینکه کسی بمن قالی بافتن را یاد بدهد ،به طرز گره ها با دقت نگاه کردم فرا گرفتم .خودم ۶ ساله بودم نقشه زنی می کردم بعداً خودم طراحی نقشه قالی را نیز انجام دادم .
الان میتوانم تمام کار قالی بافی را از رنگرزی ،چله دونی،نقشه کشی ،بافت قالی دو طرفه راهم انجام بدهم که هر طرف فرش ،پرز دار باشه
حتی لیوان،صندوق،و هر چیزی را میتوانم با قالی بافی انجام بدم
خلاصه تولید کننده باید مواظب باشه هنگام فروختن سرش کلاه نرود.
آفرین خانم شمسایی .
هر کسی خواست آموزش قالی بافی را بصورت کامل و حرفه ای یاد بگیره من در خدمتش هستم .
تمامی آموزشها کاملا رایگان و مجانی است.