برای این که قانون مالیات بر خانههای خالی اجرا شود باید مردم به صورت خوداظهاری اطلاعات ملک خود را ثبت کنند، اما این اتفاق رخ نداده است. به گفته مدیر کل دفتر اقتصاد مسکن اطلاعات خانههای خالی به سازمان امور مالیاتی ارسال شده، اما چون بر اساس خود اظهاری نیست نمیتوان از آن استفاده کرد.
به نقل از تسنیم، قانون مالیات بر خانههای خالی در آذر ماه پارسال در مجلس تصویب شد و سپس به تایید شورای نگهبان رسید. طبق این قانون اگر واحد مسکونی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۱۲۰ روز خالی بماند مشمول مالیات میشود. بدین صورت که به ازای هر ماه که بیشتر خالی بماند باید مالیات بیشتری پرداخت کند.
مالکان از ابتدای سال تا پایان ماه قبل فرصت داشتند که اطلاعات املاک خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند. با پایان زمان ثبت اطلاعات ملکی، همچنان خبری از اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی نیست.
چرا از خانههای خالی مالیات گرفته نمیشود؟
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی درباره اجرایی نشدن قانون جدید اخذ مالیات بر خانههای خالی میگوید: «در قوانین گذشته اساس خوداظهاری مالکین نبوده، اما مبنا در قانون جدید خوداظهاری است، به همین دلیل این قانون اجرا نمیشوند چرا که مردم اطلاعات ملک خود را ثبت نکردهاند و زمان خوداظهاری به پایان رسیده است».
پروانه اصلانی با بیان این که بر اساس قانون قبلی پیامکهایی به مالکان خانههای خالی فرستاده شد، توضیح داد: سازمان امور مالیاتی به دلایلی از اطلاعاتی که سامانه املاک و اسکان احصاء کرده نمیتواند استفاده و خانههای خالی واقعی را شناسایی کند.
بیشتر بخوانید: هر آنچه باید درباره قانون مالیات خانههای خالی بدانید
او در پایان میگوید: دادههای یک میلیون و ۱۷۰ هزار خانه خالی را به سازمان مالیاتی فرستادیم. مشکلی که به وجود آمده این است که دادههای ارسالی بر اساس خود اظهاری مالکین نیست.
مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و نظارت سازمان امور مالیاتی نیز تعداد خانههای خالی معرفی شده را سه هزار و ۷۰۰ واحد اعلام کرده اما قرار است وزارت راه و شهرسازی آمار خود را راستی آزمایی کند. به گفته علی رستمپور، علت این که قانون مالیات بر خانههای خالی اجرا نمیشوند، تعدد قوانین درباره مالیات بر خانههای خالی است.