اخیرا بود که در جریان بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت از ایران خودرو، پروژه جدید این شرکت به وزیر معرفی شد. پروژه TF21 ایران خودرو که از مدتها پیش و بر اساس ساخت محصولی جدید بر روی پلتفرم و ساختار پژو ۲۰۶ تعریف شده بود، سرانجام در روز نهم فروردین ماه و تعطیلات نوروز، به تصویب مدیر عامل این شرکت رسیده، و بنابر اعلام ایران خودرو، خودرویی در کلاس ابعادی B و دارای امکانات روز و استانداردهای ۸۵گانه مصوب است.
اما اجازه بدهید اندکی بیشتر از پروژه TF21 بدانیم، پروژه فوق در واقع حفظ بخشهای مهم و اساسی از پلتفرم و زیرساخت پژو ۲۰۶ و طراحی اتاقی جدید «New Upper Body» بر مبنای آن است، در واقع در این پروژه برخلاف تبلیغات و عنوانش، شما با محصولی کاملا جدید و بروز روبهرو نیستید و همانند دیگر پروژههای دو شرکت سایپا و ایران خودرو، این بار نیز از پلتفرمهای قدیمی و موجود شرکت برای توسعه و ساخت محصولی «مثلا جدید» استفاده شده است.
بر اساس تعریف اولیه این پروژه، ابتدا قرار بود تا کلیت بدنه و سازه ۲۰۶ حفظ شده و پوسته بیرونی بدنه تغییر یابد (همانند تارا) اما به نظر میرسد در تعریف جدید و بر اساس طرحهای ایدهای که از این خودرو منتشر شده، تغییرات اعمال شده جدید بر روی بدنه ۲۰۶ عمیقتر از آن است و به عنوان مثال تریم درب عقب، زاویه ستون A و حتی ارتفاع خودرو از سطح زمین نیز دستخوش تغییر شده و به نظر میرسد این بار با یک پژو ۲۰۶ کراس تغییر شکل داده شده روبرو باشیم. هرچند ایران خودرو به رسم معمول و همانند پروژههای قبلی خود نظیر دنا، دنا پلاس و تارا سعی دارد تا محصول جدیدش را کاملا جدید و متفاوت و البته ایمنتر از خودروهای دیگرش معرفی کند، اما واقعیت قضیه این است که پروژه TF21 در واقع خودرویی کاملاً جدید نبوده و نیست.
[horizontal_slider url=’tehran/car?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای خودرو”]
بر اساس ادعای سازنده، برنامه زمانبندی ۱۸ ماهه توسعه و ساخت این مدل مطابق با استاندارد تعریف شده جهانی است که موضوع مهمی برای صنعت خودروی کشور به شمار میرود و حکایت از عزم مدیرعامل ایران خودرو برای تحقق برنامههای توسعهای دارد. گفته میشود در بازدید سیزدهم فروردین ماه وزیر صمت، مدل مفهومی این پروژه که با مقیاس ابعادی ۱/ ۱ طی مدت زمانی کوتاهی ساخته شده و نمای کلی بیرونی یا همان بدنه خودرو به رویت وی رسیده که مورد استقبال وزیر قرار گرفته است.
ایران خودرو ادعا کرده که ویژگی این محصول متفاوت از سایر پروژههاست و با تولید آن، صنعت خودروی کشور وارد مرحلهای جدید از نوع و سبک طراحی خودرو خواهد شد! ادعایی که تا زمان معرفی رسمی محصول نمیتوان به آن استناد کرد و ممکن است همانند پروژه خودرو تارا بسیاری از واقعیات در خصوص آن بعدها آشکار شود.
همچنین بنا بر اعلام ایکو، اجرای این پروژه توسط تیم مرکز تحقیقات ایران خودرو با سرعت در حال انجام است و طرح برنامه صنعتیسازی آن در حوزههای بدنه، رنگ و مونتاژ نیز تصویب شده که در نوع خود بیسابقه است. گفته شده این خودرو قابلیت پاس نمودن استانداردهایی مانند ایمنی تصادف با عابر پیاده، سیستم ایمنی اخطار فشار باد تایر، راهنمایی راننده در تعویض دنده، سیستم پایداری الکترونیکی و کاهش مصرف سوخت را دارد، مواردی که دیگر در صنعت خودرو امروز چندان جدید و عجیب و نو نیست.