دولت قصد دارد منابع مالی خود را از طریق فروش اموال و املاک مازاد تامین کند. بخشنامه آن در مرداد ماه به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد. طبق این بخشنامه قرار است از ظرفیت بورس کالای ایران برای فروش اموال مازاد دولت استفاده شود.
به نقل از ایرنا، استانداران باید کارگروهی برای شناسایی و مولدسازی در استانها تشکیل دهند تا به صورت مستمر اموال و املاک مازاد دستگاههای اجرایی شناسایی شود.
در مرحله بعدی با مجوز وزارت امور اقتصادی و دارایی، این اموال باید منجر به مولدسازی شود یا عرضه در بورس کالا فروخته یا به مزایده عمومی گذاشته شود.
آن طور که وزیر اقتصاد گفته، دستگاهها با فروش، مولدسازی یا واگذاری این اموال مخالف هستند اما این کار برای دولت موجب تامین مالی میشود و بهرهوری آنها را بیشتر میکند.
به گفته احسان خاندوزی، داراییهای مازاد دولت احصا شده و به خزانهداری رسیده است. در آیندهای نزدیک با مکانیسم کاملا شفاف و الکترونیکی این داراییهای مازاد واگذار و مولدسازی میشوند. درباره آخرین جزئیات از عرضه اموال مازاد دولت در بورس، معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران گفته که ۳۸۳ مورد از املاک مازاد دولت شناسایی شده است.
بیشتر بخوانید: بورس مسکن چیست؟ آیا خرید خانه از این مسیر ممکن میشود؟
جواد جهرمی گفت: ۳۴ ملک مازاد دولت در حال گذراندن مراحل پذیرش است و در هفتههای آتی عرضه آنها بر تابلوی بورس کالا انجام میشود.
آنطور که معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالا گفته، قرار است اطلاعات این املاک شامل موقعیت مکانی، شرایط، نوع تسویه معاملات و زمان عرضه منتشر شود.
به گفته رئیس اداره مطالعات اقتصادی بورس کالا، پس از عرضههای موفق املاک وزارت دفاع، وزارت راه و شهرسازی و یکی از از بانکهای کشور، بورس کالا در حال مذاکره با شهرداری تهران است که به احتمال زیاد در آینده فروش املاک شهرداری نیز در بورس کالا انجام شود.