راهنمای تغییر محله

هرآنچه که باید درباره سکونت در پونک بدانید

اگر قصد خرید یا اجاره خانه‌ای را در محله پونک از سایت دیوار دارید، یادداشتِ پیشِ‌ رو می‌توانید معرفی جامعی از امکانات و جغرافیای این محله برای شما باشد. 

در اولین مواجه، اسم خاص و منحصربه‌فرد محله «پونک» جلب توجه می‌کند؛ شاید از خودتان بپرسید چرا پونک؟ روایات متعددی درباره علت نام‌گذاری این محله، به‌عنوان یکی از محلات قدیمی تهران وجود دارد، اما از میان آن‌ها، دو روایت معتبر وجود دارد: اولی می‌گوید فراوانی گل‌های پونه در این منطقه در روزگار دور باعث تا نامِ پونک را به خود بگیرد و دومی معتقد است وجود روستایی به نام پوئینک در اطراف منطقه دلیل نام‌گذاری‌اش بود، روستایی که به مرور زمان تلفظش تغییر کرده و به پونک بدل شده است. راویان روایت اول البته معتقدند در آن روزگاران مصرف پونه شهر تهران از طریق همین منطقه تامین می‌شده و کسب‌وکار اهالی‌اش از این بابت رونق داشته است و ساکنان عمده‌اش مهاجرانی از خراسان بودند که برای کشاورزی و باغبانی به این منطقه می‌آمدند. هرچند امروز چندانی خبری از گل‌های زیبای پونه در این منطقه نیست و تراکم جمعیت و سپس ساخت‌وسازهای فراوان جایگزین آن‌ها باغ‌های بزرگ و توتستان‌ها شده و پونک حالا یکی از پُر جمعیت‌ترین مناطق شهری تهران به حساب می‌آید. اغلب ساکنان غربِ‌ تهران، با پونک آشنایی دارند، محله‌ای که به واسطه دسترسی‌های آسان‌اش به نقاط مختلف شهر، برای سکونت گزینه مناسبی است و همواره پُر است از آپارتمان‌های نوساز و شیک با خیابان‌هایی پهن. آرامش جاری در خیابان‌هایش، این محله را به نقطه‌ای امن و آرام برای زندگی بدل کرده است. طبق آخرین آمار اعلام‌شده سرشماری نفوس و مسکن تعداد ۲۲ هزار نفر در پونک سکونت دارند.

پونک کجاست؟
تقسیم‌بندی‌ جغرافیایی به ما می‌گوید که پونک در شمال‌غرب تهران واقع شده و در تقسیمات شهری جدید در ناحیه ۳ و شهرداری منطقه ۵ تهران قرار گرفته است، همچنین بخش کوچکی از آن در شهرداری منطقه ۲ تعریف می‌شود. پونک از سمتِ شرق به محله جنت‌آباد (بزرگراه شهید ستاری)، از غرب به دره پونک و شهرک غرب (بزرگراه شهید اشرفی اصفهانی)، از شمال به حصارک و سیمون بولیوار و از جنوب به محله باغ فیض (بزرگراه شهید همت) می‌رسد. محله چهاردیواری و خیابانِ سیمون بولیوار نیز در منتهی‌الیه شمال غربی پونک واقع شده‌اند، محله‌های مُرادآباد و حصارک در اطراف پونک قرار دارند. همچنین اهالی پونک به بزرگراه‌هایی مانند نیایش و حکیم نیز به آسانی دسترسی دارند.

اصلی‌ترین خیابان‌ها و بلوارهای پونک

ابتدا بیایید یک مرور کلی و گذرا داشته باشیم بر نامِ‌ مهم‌ترین خیابان‌ها و بلوارهایی که در پونک با آن‌ها روبه‌رو خواهید شد: میرزابابایی، همیلا، اشرفی اصفهانی، بلوار عدل، شهید مخبری (گلستان)، سردار جنگل، چمران، خیابان زیتون، المهدی و بلوار کمالی. از میان این اسامی، اغلب ساکنان بر سه خیابان توافق دارند. در مرتبه اول خیابان همیلا را بهترین خیابانِ پونک می‌دانند، کوچه‌های این خیابان زوج و فرد هستند و کوچه‌های فرد نسبت به کوچه‌های زوج بهترند، به ویژه کوچه‌های یک، سه، پنج و هفت که میدان اصلی بسیار نزدیک‌‌اند. در مرتبه دوم خیابان سردار جنگل قرار می‌گیرد، خیابانی در غربِ پونک. این خیابان واحدهای مسکونی و تجاری زیادی دارد که بَرِ خیابان ساخته شده‌اند و امکانات قابل‌قبولی دارند. شاکله بافت این خیابان را هم ساختمان‌های نوساز تشکیل می‌دهند. در مرتبه سوم باید خیابان اشرفی اصفهانی نام بُرد که از میدان صادقیه تا خیابان چهاردیواری پهناور است. جمعیت این خیابان به نسبت دیگر خیابان‌های محله، کم است و بافت کلی‌اش بیشترین شباهت را به منطقه اصلی پونک دارد.

مراکز تجاری و تفریحی پونک
اغلب تهرانی‌ها با شنیدن نام پونک، به یاد مرکز خرید تیراژه می‌افتند. تیراژه یکی از مهم‌ترین و بهترین مراکز خرید تهران به حساب می‌آید و بعید است کسی دستِ‌ خالی از آنجا بیرون بیاید. تیراژه محلی از اجتماع معروف‌ترین بِرندهای پوشاک است و همچنین حضور سرزمین عجایب در طبقات فوقانی این پاساژ، مرکز مهم تفریحی به ویژه برای کودکان به حساب می‌آید. مجتمع تجاری بوستان را هم نباید در پونک از یاد بُرد، مجتمعی قدیمی‌تر از تیراژه که اجناسی ارزان‌تر از آن دارد. بوستان نهج‌البلاغه با وسعت ۳۵ هکتاری و طبیعتِ زیبایش از دیگر اماکن تفریحی و توریستی پونک به حساب می‌آید که به ویژه آخرِ هفته‌ها محل مناسبی برای گردهمایی‌های خانوادگی است. در کنار این بوستان، پارک‌های فراز، یاس، ترافیک و جهاد هم دیدنی‌اند. حضور فروشگاه زنجیره‌ای شهروند در میدان پونک و بازار میوه و تره‌بار در بلوار کمالی دسترسی ساکنان این محله را برای خرید مایحتاج روزانه راحت کرده است. از سویی دیگر رستوران‌گردها، می‌توانند با پرسه‌ای در بلوار میرزا بابایی رستوران‌ها و فودکورت‌های خوبی را امتحان کنند. از دیگر مراکز تفریحی پونک هم می‌توان به سایت پرواز پاراگلایدر در خیابان سیمون بولیوار، پردیس سینمایی زندگی (با ۵ سالن) و… اشاره کرد.

مراکز درمانی و آموزشی‌ پونک
محله پونک بیمارستان ندارد، اما ساختمان پزشکان فتح، کلینیک پیامبر، درمانگاه بهراد و داروخانه گل‌سنگ جهت امور درمانی در این محله وجود دارند.
یکی از بزرگ‌ترین مراکز آموزشی کشور، یعنی دانشگاه علوم تحقیقات در انتهای اشریفی اصفهانی و در سیمون بولیوار واقع شده است و از این جهت، پونک محل مناسبی برای زندگی دانش‌جویان این دانشگاه بزرگ به حساب می‌آید. مدرسه دخترانه صدرا نوین در گلستان شرقی، مدرسه پسرانه رهیار در سردار جنگل و مجتمع آموزشی بهان در ایران‌زمین شمالی مهم‌ترین مراکز آموزشی پونک به شمار می‌روند.

دسترسی سواره به دیگر نقاط شهر
اصلی‌ترین و ارزان‌ترین راه ارتباطی پونک با دیگر نقاط تهران، بی‌شک متروی صادقیه است و ساکنان این محله از آن‌جا می‌توانند به دورترین جای شهر سفر کنند. اما دیگر راه ارتباطی اصلی، مسیر خط ویژه اتوبوس‌های BRT است که از میدان آزادی تا دانشگاه علوم تحقیقات ادامه دارد و در این مسیر از اتوبان اشرفی اصفهانی می‌گذرد. همچنین پایانه تاکسیرانی در میدان پونک به میدان ولیعصر، میدان ونک و میدان صنعت دسترسی آسانی دارد و از سویی دیگر از جنوب میدان به مقصد سیدخندان تاکسی‌ها همیشه آماده حرکت‌اند. برای رفت‌وآمدهای درون محله‌ای نیز بلوار همیلا مسئله دسترسی ساکنان به نقاط مختلف پونک را حل کرده است.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search