تاریخچه و نکات مهم خرید و نگهداری مرسدس بنز W123 در ایران

مرسدس سخت جان برای دانشجویان ایرانی!

مرسدس بنز W123 یکی از به یاد ماندنی‌ترین محصولات دهه هفتادی این کمپانی آلمانی است که در تیراژی نسبتاً قابل توجه به ایران وارد شده و هنوز هم تعداد زیادی از آن در معابر کشورمان تردد دارند و حتی به صورت روزمره مورد استفاده هستند. در این مطلب به طور خلاصه به ویژگی‌های این محصول نوستالژیک و تاریخچه آن می‌پردازیم.

نگاهی به تاریخچه مرسدس بنز W123 در ایران

با آن که همزمان با عرضهٔ جهانی نسل W123، این مدل از کلاس E توسط نماینده رسمی مرسدس بنز در ایران، یعنی شرکت «مریخ»، واردات این خودرو به ایران را در دستور کار قرار داد، اما بیشتر شهرت و البته محبوبیت این مدل شاید مدیون واردات آن پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دهه شصت خورشیدی باشد. در آن دوره با وجود بسته بودن واردات خودرو، وجود مجوز واردات دانشجویی به یک نعمت برای علاقمندان بدل شده بود و تعداد زیادی از این خودروی آلمانی با این مجوز در سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۶ وارد کشورمان شد و مرسدس بنز W123 یکی از معدود خودروهای اروپایی مدرن بود که در دهه شصت هنوز هم نمونه صفر کیلومتر آن در نمایشگاه‌های خودرو (خصوصاً منطقه عباس آباد تهران) یافت می‌شد. همین امر سبب شد تا در آن زمان به این نسل از کلاس E در ایران لقب «بنز دانشجویی» داده شود.

در نسل W123 مرسدس بنز سعی کرد تا با ارائه یک طراحی مدرن و به روز، تا حد زیادی از سبک و سیاق محافظه کارانه مدل قبلی یعنی نسل W114/115 فاصله بگیرد. از نظر زبان طراحی، این مدل شباهت‌های زیادی با کلاس S و SL/SLC هم دوره خود داشت و همین به جذابیت آن می‌افزود. علاوه بر این باید به نحوه مهندسی این مدل اشاره کرد که علاوه بر ایمنی و کیفیت سواری مدرن و بسیار مناسب، تا حد زیادی به آن یک طبع سخت جان و دوام قابل توجه داده بود. همین امر سبب شد تا استقبال جهانی از این محصول آلمانی قابل توجه باشد. در این نسل مرسدس بنز علاوه بر مدل سدان، نمونه‌های لیموزین، استیشن و کوپه با موتورهای ۴، ۵ و ۶ سیلندر بنزینی و دیزلی عرضه شد.

علاوه بر واردات شرکتی در دوران پیش از انقلاب اسلامی و البته شخصی با مجوز دانشجویی در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بخشی از واردات این مدل توسط نهادهای مختلف دولتی انجام شدند. در دههٔ شصت ناوگان پلیس ایران مجهز به انواع سدان این مدل بود و البته تعدادی نیز برای استفاده به صورت آمبولانس وارد شدند. جالب این که ظاهراً تعداد کمی نیز برای استفاده تشریفاتی به ایران آمدند که اکثراً پیشرانه‌های ۶ سیلندر داشتند.

همانند سایر محصولات مرسدس بنز، بیشتر بنزهای دانشجویی وارد شده به ایران از انواع ساده‌تر و کم آپشن بودند. بیشتر سهم واردات متعلق به نمونه‌های 230E و 200E بودند و تعداد اندکی نیز از مدل‌های 280E و البته دیزل وارد کشورمان شد. همین امر سبب شد تا علاوه بر لقب «بنز دانشجویی»، بسیاری این مدل را با کد بنز ۲۳۰ بشناسند. برخی آپشن‌ها نظیر سانروف، رینگ‌های رونال و شیشه‌های رنگی در بین نمونه‌های وارد شده به ایران بیشتر از دیگر موارد دیده می‌شدند.

نکات مهم خرید و نگهداری مرسدس بنز W123

از جمله نقاط قوت W123 می‌توان به تعادل و هندلینگ بسیار خوب، کیفیت سواری فوق العاده مدرن، کیفیت قطعات و ماندگاری بالای قطعات یدکی و موتور و گیربکس‌ بسیار جان سخت اشاره کرد.یک نکته بسیار مهم تفاوت‌های دو سری پیشرانه‌های این مدل است.

در سری اول که اصطلاحاً «موتور سفید» نامیده شده‌اند، مشکلات روغن کاری و یاتاقان شایع است. در سری دوم که «موتور مشکی» نام گرفته، این موارد رفع شده و از بادوام‌ترین‌ پیشرانه‌های تاریخ مرسدس هستند.

سلامت داشبورد، صندلی‌های جلو، پوسیدگی در پشت کاسه چراغ، افتادگی درب صندوق عقب، پایین درب‌ها و گلگیرها از جمله سایر نقاط ضعف بالقوه این مدل هستند که باید به هنگام خرید به آن‌ها توجه کرد. افتادگی عقب صندوق است. همانند سایر محصولات کلاسیک آلمانی، در بازار ایران قطعات یدکی تزئینی W123 کمیاب شده‌اند و قیمت آن‌ها به شدت بالا رفته است.

مرسدس بنز W123 از نظر دوام و استحکام نسبت به سایر محصولات آلمانی هم دوره خود یک سر و گردن بالاتر است و همین مورد از این نسل یک اسطوره ساخته است. علاوه بر محبوبیت نوستالژیک و تاریخی این مدل در ایران، خارج شدن بسیاری از مدل‌های کم تیراژ‌تر از دسترس بیشتر علاقمندان به خاطر قیمت‌های نجومی، این روزها قیمت W123 نیز روندی افزایشی پیدا کرده است.

با این حال، این مدل هنوز هم گزینه‌ای مناسب و در دسترس برای کسانی است که می‌خواهند کیفیت سواری مثال زدنی تقریباً مدرن مرسدس بنزهای دوران طلایی این برند را در قالب یک خودروی کلاسیک نوستالژیک تجربه کنند.

آگهی‌های خرید و فروش خودروی بنز

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

11 پاسخ

  1. سلام. ادمین صفحه w123.iran در اینستاگرام هستم. متشکر از مطلب خوب تون در مورد مرسدس w123. ذکر این نکته رو لازم میدانم که اصطلاح رینگ رونال اشتباه در میان عوام رواج پیدا کرده و در اصل این این رینگ، باندت باروک هست.. تشکر

  2. من پدربزرگم داشت ازینا. فوق العاده بود. چقدر خاطره داریم باهاش. دمت گرم اقای مجتهدزاده

    1. الان بنز مثل بی ام وی پر هزینه و پر اصتحلاک شده و مثل قدیما دیگه نیست . الان تویوتا داره بگه تازی می‌کنه

  3. پدرم میگه کسی که پشت فرمون این بنز میشینه دیگه رانندگی با کمتر ماشینی میتونه براش لذت بخش باشه اون از وقتی یادم میاد به جز یه مدت کوتاه همیشه ماشینش بنز بوده

  4. یادمه اون اوایل که اومده بود بخاطر سخت جون بودنش و چهره زمختش ، اسمشو گذاشته بودم «بنز گاوی» ، ولی ازش خوشم میومد

  5. من خودم ۲۰۰ ای اوردم یکسال بعد که میخواستم خونه بخرم به زور یک ملیون وصد هزار تومان فروختم چون خریدار نبود البته با سه ملیون تومان هم یک اپارتمان ۲۰۰ متری درخیابان قایم مقام خریدم
    همش مثل خواب وخیاله

  6. هنوز هم بنده بنز ۱۲۳ را دارم اصلا گاز دادن به این ماشین یعنی لذت

  7. من سال ۱۳۹۷همسرم را قانع کردم که به دونه استیسن موتور سفیدش را بخریم.‌ماشین تقریباً بیرنگ بود. طی یک و نیم سالی که داشتیمش چیز خاصی ازش ندیدم نه اذیت کرد و نه اون لذتی که میگن ما بردیم بخصوص وقتی میخواستیم بیشتر از ۱۲۰تا سرعت بریم صدای موتور به شدت داخل کابین می اومد.‌من طی اون ۱۸نوزده ماهی که داشتمش اسمشو میزارم بنز گاوی.‌ما قبلا گالانت مدل۱۳۵۷داشتیم سواری اونو بیشتر دوست داشتم. همینطور یه مدت پشت تویوتا سلیکا نشستم اونم خیلی نرم بود و سرعت گیر ها و دست اندازها رو کمتر احساس میکردم.‌اما سواری بنزی که من داشتم یعنی ۲۳۰استیشن موتورسفید خیلی شبیه به سواری پاترول دو دربی بود که در اداره سه سال تحویلم بود و باهاش رانندگی میکردم. یه مدت هم سرباز بودم و شیها سوار بنز الگانس ۶سیلندر راهور میشدیم. اون واقعاً نرمی و شتاب و بیصدایی موتور را باهم داشت یعنی هرچه خوبان داشتن اون بنزها در سالهای ۱۳۸۰الی ۱۳۸۵ همه رو یکجا داشتن.‌نمیدونم الان که بیش از ۲۰سال از عمرشون میگذره آیا همچنان چالاک و بی صدا هستن یا نه؟؟؟ اما تمام اسطوره هایی که از بنز ۲۳۰در ذهن داشتم توی اون مدت از بین رفت.‌سواریش منو یاد تراکتور و پاترول و … می انداخت من ماشین نرم و بی صدا با شتاب زیاد و صدای هم موتور را می پسندم و با اون استیشن حال نکردم اما هنوزم میگم شاید بخاطر استیشن بودن اونقدر گاوی و ضمخت به نظر میرسید شاید سواریش بهتر باشه. هنوز قسمت نشده مسیر طولانی رو با سواریش طی کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search