خیابان و محله پاسداران تهران

هرآنچه باید درباره خیابان و محله پاسداران تهران و شرایط زندگی در آن بدانید

[vc_row][vc_column][vc_column_text]در روزگار دور زمانی‌که ناصرالدین شاه قاجار برای خوشگذرانی و فرار از گرما، هوس ییلاق می‌کرد از کاخ صاحبقرانیه به روستای حصار بیک می‌رفت. چهارمین شاه سلسله قاجار طی کردن مسافت از کاخ تا روستا برایش بسیار سخت بود. به همین دلیل هم دستور ساخت سلطنت آباد را داد تا در میان راه در این مکان هم توقفی داشته باشد. این منطقه که حالا در میان منطقه ۳ و ۴ شهرداری قرار دارد، به نام خیابان پاسداران مشهور است. این خیابان با طول ۹ کیلومتر یکی از طولانی‌ترین خیابان‌های تهران است. این خیابان از شمال به نیاوران و از جنوب به بزرگراه همت ختم می‌شود. امکانات و دسترسی محلی در این منطقه در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد. همین موضوع قیمت آپارتمان در پاسداران تهران را افزایش داده است. از مهم‌ترین محله‌ها و خیابان‌های پاسداران می‌توان به ضرابخانه، احتشامیه، فرمانیه و مجموعه خیابان‌های بوستان و گلستان اشاره کرد. این محله ۴ ایستگاه مترو دارد و خطوط بی‌آرتی و تاکسیرانی می‌تواند ساکنان محله را به هر مقصدی که قصد سفر به آن را دارند، برساند.

محله پاسداران کجاست؟

با نگاهی به نقشه جغرافیایی تهران، پاسداران را در سمت شمال شرقی پیدا می‌کنید. پاسداران مرزی است در منطقه ۳ و ۴ شهرداری تهران که البته در تقسیم‌بندی‌های رسمی اغلب جزو منطقه ۴ به حساب می‌آید. این خیابان با ۹ کیلومتر طول، یکی از طولانی‌ترین خیابان‌های شمالی تهران است. خیابان پاسداران از شمال به میدان نوبنیاد و از جنوب به بزرگراه همت ختم می‌شود.

در میانهٔ خیابان پاسداران سه راه اختیاریه و چهارراه پاسداران قرار دارد و با گذر از این مناطق می‌توان به منطقه ۱ تهران یعنی محله‌های نیاوران و میدان نوبنیاد وارد شد. بخش زیادی از این خیابان طولانی یک طرفه است و اگر قصد گشت‌وگذار در این خیابان را داشته باشید، باید خودروی شخصی خود را پارک کرده و مسیر را پیاده طی کنید.

برای دیدن آگهی‌های املاک پاسداران، اینجا کلیک کنید

نقشه محله پاسداران

محله پاسداران در منطقه ۴ تهران قرار دارد. خیابان پاسداران، مرز این محله را با محله‌های اختیاریه و احتشامیه ایجاد می‌کند. در تصویر زیر می‌توانید مرز محله را به‌همراه مسیرها به‌صورت پویا مشاهده کنید.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row]

تاریخچه محله پاسداران

بر اساس متون تاریخی، ساکنان نخستین پاسداران کشاورز بودند. در طهران قدیم این محله را به عنوان سلطنت‌آباد هم می‌شناختند. بیشتر زمین‌های این محله بایر بود و امکان کشاورزی در همه مناطق آن وجود نداشت. در نزدیکی سلطنت‌آباد محلی به نام چال هرز وجود داشت که مردم برای کشاورزی بیشتر به این محل مراجعه می‌کردند.

ناصرالدین شاه که دید امکان استفاده از همه خاک سلطنت‌آباد وجود ندارد، دستور ساخت کارگاه ضرب سکه را در این منطقه داد. بعد از ساخت کارگاه بسیاری از مردم از سایر نقاط تهران برای کار به این کارگاه مراجعه می‌کردند. در آن زمان وسیله نقلیه وجود نداشت و آن‌ها به ناچار باید راه زیادی را برای رسیدن به خانه‌‌هایشان طی می‌کردند. کارگران کارگاه ضرب سکه بعد از مدتی تصمیم گرفتند که محل زندگی خود را به اطراف کارخانه منتقل کنند. به همین دلیل به ساخت‌و‌ساز در زمین‌های بایر سلطنت‌آباد مشغول شدند.

پاسداران تهران

با اینکه سلطنت‌آباد زمین بایری بود، اما در محاصره مناطق خوش آب‌وهوای تهران قرار داشت. بعد از مدتی نظر ناصرالدین شاه به سلطنت‌آباد جلب شد. او به افراد خود دستور ساخت کاخی در این منطقه را داد. از طرفی این کاخ در نزدیکی یکی از شکارگاه‌های اطراف تهران بود و همین، دلیل بسیار محکمی برای ساخت کاخ در این منطقه محسوب می‌شد. ناصرالدین شاه دستور داد که تمامی ساکنان حصار رضا بیک به حصار بوعلی بروند. او در حدود سال ۱۲۷۶ به ساخت کاخ خود در سلطنت‌آباد مشغول شد. بعد از ساخت کاخ سلطنت‌آباد او به درباریان خود اجازه ساخت خانه در اطراف کاخ را داد. به همین ترتیب این محله آباد شد.

ین محله در زمان پهلوی مقر ساواک بود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نخستین پایگاه پاسداران انقلاب اسلامی در سلطنت‌آباد ساخته شد. بعد از ساخت پایگاه پاسداران، سلطنت‌آباد به پاسداران تغییر نام داد. ساخت‌وساز در این محله از اوایل دهه ۵۰ شروع شد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به اوج خود رسید.

امکانات محله و دیدنی‌های پاسداران

امکانات رفاهی و تفریحی پاسداران در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد. سرتاسر این خیابان را مراکز تجاری بسیار زیادی پوشش می‌دهد.

پاسداران ۱۸ رستوران در خود جای داده که معروف‌ترین آنها رستوران ژوانی و چلوکباب رفتاری نام دارد. جدای از مراکز تجاری، درمانی و بوستان‌های معروف آن مانند بوستان مازیار و نارنجستان، این منطقه به دلیل قدمتی که دارد مکان‌های تاریخی بسیار زیادی را در خود جای داده است. یکی از این مکان‌های تاریخی بسیار مهم، عمارت تاریخی ضرابخانه نام دارد که میراث به جا مانده از دوره قاجار است. ضرابخانه کارگاه ضرب سکه شاهنشاهی بود که در زمان ناصرالدین شاه ساخته شد.

از دیگر مکان‌های تاریخی می‌توان به کاخ سلطنت‌آباد که عمارت ییلاقی ناصرالدین شاه برای خوشگذرانی بوده، اشاره کرد. از جاذبه‌های دیگر داخل و اطراف این محله قدیمی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • موزه رسام عرب زاده
  • باغ و عمارت عین‌الدوله

موزه جهان‌نما آثار بسیار مهم و زیبایی از هنرمندانی مانند پیکاسو را در خود جای داده است.

این محله ۱۱ مکان تخلیه اضطراری از جمله مدرسه شهید وزان در خیابان گلستان ۳، آموزشگاه سروش در خیابان بوستان ۸ و مدرسه شهدای پاسداران در خیابان گیلان دارد که مردم در زمان زلزله و شرایط اضطراری دیگر می‌توانند به آن پناه ببرند.

از مکان‌های دولتی این محله می‌توان به سازمان‌های زیر اشاره کرد:

  • ادارهٔ صنایع دفاع در خیابان پاسداران
  • سازمان صنایع دریایی در خیابان پاسداران
  • سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در خیابان شهید جعفری
  • چاپخانه بانک مرکزی در خیابان پاسداران

همچنین سفارتخانه گرجستان و سفارتخانه سوئیس در این محله قرار دارد. پاسداران ۱۲ درمانگاه و یک بیمارستان به نام لبافی‌نژاد را در خود جای داده است. محله پاسداران سینما ندارد و مردم این محله برای تماشای فیلم‌های روی پرده باید تا سینما پردیس قلهک بروند.

بیمارستان لبافی نژاد پاسداران

حمل‌ونقل عمومی و مترو پاسداران

حمل‌ونقل عمومی و دسترسی محلی در این منطقه در وضعیت مطلوبی قرار دارد. چهار ایستگاه مترو پاسداران را به مناطق دیگر متصل می‌کنند:

  • نوبنیاد
  • زین‌الدین
  • هروی
  • حسین آباد

دو ایستگاه متروی زین‌العابدین و حسین آباد، برای توان‌یابان مناسب‌سازی شده است.

پایانه‌های تاکسیرانی در میدان نوبنیاد و چهارراه پاسداران ساکنان این محله را به مقاصد خود می‌رساند. پاسداران از نظر خطوط اتوبوس‌رانی هم بسیار غنی است. در این منطقه خطوط اتوبوس بی‌آرتی با مقصد رسالت، پایانه تجریش وجود دارد. شاید به دلیل قرار نگرفتن پاسداران در طرح ترافیک تصور شود که عبور و مرور در این خیابان راحت است؛ اما باید گفت که این خیابان به دلیل طولانی بودن و وصل کردن اتوبان همت به میدان نوبنیاد، در دستهٔ خیابان‌های اصلی و بسیار شلوغ تهران قرار می‌گیرد.

با محله‌های دیگر تهران هم آشنا شوید:

گالری عکس پاسداران تهران

خیابان پاسداران و محله‌های اطراف آن جزو محله‌های نوساز تهران هستند. با نگاهی به گوشه و کنار محله هم می‌توان امکانات رفاهی و سکونتی متعدد را مشاهده کرد. در گالری زیر، تصاویری از بافت این محله را به‌همراه امکانات سکونتی می‌بینید.

 

قیمت خانه و آپارتمان در پاسداران تهران

پاسداران یکی از مناطق شمال شرق تهران است که در دسته مناطق اعیان‌نشین قرار می‌گیرد. این محله در روزگاران گذشته همیشه مورد توجه شاهان ایران بوده و به همین دلیل هم به امکانات آن توجه ویژه‌ای شده است. با نگاهی به سایت دیوار متوجه می‌شوید که خانه‌های با متراژ بالای ۱۰۰ متر در این محدوده بیشتر به چشم می‌خورد.

قیمت آپارتمان در پاسداران تهران نزدیک به محله‌های دیگر گران شهر است. این محله‌ها در مرداد ۱۴۰۰ قیمتی در بازه بالاتر از ۵۰ میلیون تومان به ازای هر متر مربع داشتند. به‌عنوان مثال قیمت آپارتمان در پاسداران در آگهی‌های فروش آپارتمان دیوار در زمان انتشار مقاله، از ۵۰ تا ۹۰ میلیون تومان دیده می‌شود. البته که قطعا آپارتمان‌هایی با قیمت‌های بالاتر به‌دلیل امکانات بیشتر هم در این محله هستند.

به‌دنبال خانه در پاسداران هستید؟ اینجا کلیک کنید

خیابان‌های مهم محله پاسداران

پاسداران از ۱۳ زیرمحله تشکیل می‌شود. از معروف‌ترین خیابان‌ها و محله‌های آن داخل و اطراف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضرابخانه
  • احتشامیه
  • هروی
  • اختیاریه
  • صاحبقرانیه
  • اقدسیه
  • دروس
  • فرمانیه

پاسداران در دستهٔ مناطق شمالی و اصیل تهران قرار دارد. به همین دلیل قیمت خانه در پاسداران بسیار گران است. یکی از مناطق بسیار مهم و مورد توجه ساکنان این محله، خیابان گلستان است. گلستان‌ها در ضلع شرقی و غربی خیابان پاسداران قرار دارند و شامل ۱۰ خیابان می‌شوند. یکی از معروف‌ترین این خیابان‌های پاسداران گلستان دوم است. در این خیابان نمایندگی چرم نوین، شهر کتاب و مطب‌های پزشکان بسیار زیادی قرار دارد.

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search