[vc_row][vc_column][vc_column_text]محله سوهانک یکی از محلههای قدیمی شمال شرق تهران بوده که در منطقه ۱ شهرداری تهران واقع شده است. این محله از شمال با رشته کوههای جنوبی البرز، از جنوب با جاده مینیسیتی-لشگرک، از شرق با بوستانهای قوچک و از غرب با شهرک محلاتی، قائم و ابوذر همسایه است. سوهانک برجها و مجتمعهای مسکونی زیادی دارد که در کنار باغها و درختان کهنسال آن خودنمایی میکند. برای دسترسی به سوهانک ایستگاه مترو قائم و اتوبوسهای بلوار ارتش مناسب هستند. از جمله خیابانهای مهم محله سوهانک نیز، خیابان سلمان و خیابان قائم نام دارد که بسیار از مراکز خرید و مجتمعهای مسکونی در آنجا واقع شده است.
محله سوهانک کجاست؟
در گوشهٔ شمال شرق تهران، جایی در نزدیکی دامنههای جنوبی البرز، محلهای زیبا با کوچه باغهای چشمنوازی قرار دارد که به نام سوهانک مشهور است. این محله در منطقه ۱ شهرداری تهران واقع شده و بخش شمالی این محله، تنها جایی است که از گزند بولدوزرها و لودرها در امان مانده و زیبایی دامنههای جنوبی البرز در آن قابل مشاهده است.
در بخش جنوبی این محله، جاده مینیسیتی-لشگرک یا بزرگراه ارتش قرار دارد. جایی که ورودی جنوبی به این محله در انتهای بزرگراه آن واقع است. شرق محله را گردنه و بوستان جنگلی قوچک و باغهای بکر سوهانک احاطه کرده و در غرب آن شهرک مینی سیتی (محلاتی) و شهرکهای ابوذر و قائم قرار دارند. جایی که ورودی غربی به محله از طریق شهرک قائم به آن میسر است.
این محله در ده کیلومتری محله تجریش قرار گرفته و ۱۷۸۵ متر بالاتر از سطح دریا و چسبیده به کوه است. به همین دلیل سوهانک در شمیران جزو مناطق خوش آبوهوای شرق تهران بوده و برای سکونت و سپری کردن اوقات فراغت مناسب به نظر میرسد. چرا که طبیعت سوهانک را در کمتر محلهای در تهران میتوان پیدا کرد.
ناگفته نماند که در این محله بیشتر از هرچیزی برجهای مسکونی و مجتمعهای مختلف به چشم میخورد؛ اما همچنان میتوان ردپایی از گذشته و آثاری از سوهانک ۱۰۰۰ ساله را در کنار درختان قدیمی و کوچه باغهای زیبا مشاهده کرد. سوهانکی که تاریخی شنیدنی و خواندنی دارد.
نقشه محله سوهانک
موقعیت دقیق محلهٔ سوهانک در تصویر زیر قابل مشاهده است.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][/vc_row]
تاریخچه محله سوهانک
روستا یا ده سوهانک در زمانهای قدیم روستایی بود در نزدیکی تهران که اهالی آن به حرفه کشاورزی و دامپروری مشغول بودند. روستایی که نمیتوان قدمت تاریخی روشنی برای آن مشخص کرد؛ اما از نظر ساکنان محلی، قدمت آن از درختان کهنسال محله، حمام، آسیاب و قبرستان قدیمی آن به وضوح معلوم است.
بیشتر اهالی محله وجود درخت چنار قدیمی این محله را که دست کم عمری برابر با ۴ تا ۵ قرن دارد، گواه قدمت تاریخی این محله میدانند. اما هر چه باشد مدارکی برای قدمت تاریخی زیادی این محله در دسترس نیست و تنها چند عکس از پادشاهان قاجار و اهل و عیال آنها در این محله وجود دارد که میتوان گواه وجود این محله در زمان قاجار باشد.
جالب است بدانید که زمانی سوهانک با نام اصفهانک معروف بود. هرچند دلیل روشنی برای آن یافت نشده است. اما شهرت این محله به سوهانک، بیشتر به حضور اهالی روستای سوهان طالقان و مهاجرت آنها به این محله برمیگردد. ساکنانی که اکنون نیز در این محله زندگی میکنند و یکی از معروفترین آنها شخصی به نام مرتضی سوهانکی است که اجدادش همگی ساکن این محله بودند و خودش نیز همچنان زندگی در سوهانک را به دیگر محلههای تهران ترجیح میدهد. به همین دلیل با وجود بازنشسته شدن در باغهای این محله مشغول باغداری است و از آبوهوای آنجا و زندگی در آن لذت میبرد.
اکنون که با قدمت تاریخی این محله آشنا شدید بهتر است تا با وقایع تاریخی مهم این محله نیز آشنا شوید. وقایعی که با شروع حکومت قاجار در این محله رخ داد و تا سال ۱۳۷۰ ادامه یافت. این وقایع تاریخی به شرح زیر است:
- سال طاعون و اقامت فتحعلی شاه در سوهانک به مدت ۴۰ روز – ۱۲۱۰ شمسی
- فرمان عزل میرزا آقاخان نوری توسط ناصرالدین شاه که در سوهانک صادر شد – ۱۲۳۷ شمسی
- ازدواج عصمت الدوله با دوست محمد خان معیر الممالک – ۱۲۴۵ شمسی
- پیدا شدن سنگ نوشتهای در حمام سوهانک و ناپدید شدن آن – ۱۳۰۰ شمسی
- تشکیل اولین کلاسهای درس در سوهانک – سال ۱۳۲۰ شمسی
- اضافه شدن سوهانک به محدوده تهران – ۱۳۳۰ شمسی
- بازسازی مسجد جامع سوهانک – ۱۳۳۶ شمسی
- انتقال مدرسه ارمغان به مدرسه فولادی و دفن احمد خان ملک در سوهانک – ۱۳۴۶ شمسی
- دفن استاد مجدالعلی بوستان در قبرستان سوهانک – سال ۱۳۶۳ شمسی
قیمت خانه در محله سوهانک
قیمت اپارتمان در سوهانک نسبت به بسیاری از محلههای تهران بالاتر است.
[horizontal_slider url=’tehran/buy-residential/sohanak?has-photo=true’ title=”جدیدترین آگهیهای فروش مسکونی سوهانک” class=”real-estate-click-desktop”]
امکانات محله سوهانک
محلهٔ سوهانک امکانات خوبی برای ساکنان خود فراهم کرده که از جملهٔ این امکانات عبارتند از:
- مرکز بهداشتی درمانی سوهانک،
- مسجد جامع سوهانک
- حسینه سوهانک
- پارک جنگلی سوهانک
- مجتمع تجاری پلاتینیوم
- مجتمع دانشگاهی ولایت
بنابراین ساکنان این محله، مشکلی از بابت امکانات رفاهی، خدماتی و تفریحی نداشته و بیشتر نیازهای روزانهٔ خود را در محدودهٔ محلهٔ سوهانک رفع میکنند.
ساختمانها، بناها و نقاط مهم محله و محل حدودی آنها
- پارک جنگلی سوهانک: بزرگراه ارتش، امتداد جادهٔ لشگرک، ضلع شمالی جاده، محله سوهانک، پارک جنگلی سوهانک
- حسینیه سوهانک: خیابان شهید سوهانی، خیابان باغ سردار، خیابان حسینیه
- مسجد جامع سوهانک (برخی قدمت آن را مربوط به دورهٔ ناصرالدین شاه میدانند): خیابان سلمان، خیابان درمانگاه، کوچه مسجد
- چنار قدیمی مسجد جامع سوهانک (تخمین سن چنار بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ سال)
- مجتمع تجاری پلاتینیوم: خیابان سوهانی، خیابان یکم
- مجتمع دانشگاهی ولایت: خیابان سوهانی، بالاتر از میدان سوهانک، مجتمع دانشگاهی ولایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
- بام سوهانک: خیابان سوهانی، خیابان تنگه، خیابان بیدستان، انتهای خیابان بیدستان نهم
حملونقل عمومی محله سوهانک
هرچند محله سوهانک در انتهای نقطه شمال شرق تهران و در نزدیکی کوهپایههای البرز واقع شده اما دسترسی به آن مشکل نیست. البته باید توجه داشت که سوهانک مترو ندارد اما نزدیکترین ایستگاه مترو به آن، ایستگاه مترو قائم است. این ایستگاه در جنوب شرقی محلهٔ سوهانک واقع شده و در خط ۳ مترو تهران قرار دارد. راه دیگر دسترسی به این محله از طریق اتوبوسهای بلوار ارتش است. این اتوبوسها نیز در جنوب محله سوهانک توقف دارند. همچنین به دلیل نزدیکی این محله به بلوار ارتش میتوان از طریق تاکسی و خودروهای شخصی به سوهانک دسترسی داشت.
خیابانهای مهم محله سوهانک
ممکن است در سوهانک خیابان مجد و نام آن برای اهالی آشنا باشد، اما یکی از مهمترین خیابانهای این محله، خیابان سلمان است. خیابانی که جهتی شمال به جنوب دارد و به جاده سوهانک نیز معروف است. این خیابان به بزرگراه ارتش ختم میشود. از دیگر خیابانهای مهم سوهانک خیابان قائم و دو میدان معروف آن یعنی میدان اول و میدان دوم شهرک قائم است. این خیابان نیز به بزرگراه ارتش ختم میشود و به خیابان بسیج غربی راه دارد. اما ناگفته نماند که در محله سوهانک کوچه پس کوچههای زیادی هست که هر یک اهمیت و زیبایی به خصوصی دارد. مانند کوی گشتاسب و کوچههای قدیمی آن نظیر، کوچه مسجد و کوچه حسینیه.