هنگام بیماری یا آسیبدیدگی بر اثر سوانح و حوادث، استفاده از درمان و خدمات پزشکی برای افراد اهمیت ویژهای پیدا میکند. سازمان بیمه خدمات درمانی ضمن اخذ قرارداد با مراکز درمانی و پوشش بخشی از هزینهها، به ارائه خدمات به بیمهشدگان میپردازد. در ادامه این مقاله، با هر آنچه باید درباره قوانین بیمه خدمات درمانی بدانید آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.
بیمه خدمات درمانی چیست؟
مجلس شورای اسلامی قوانین بیمه خدمات درمانی را در سال ۱۳۷۳ تصویب کرد. این سازمان با عقد قرارداد با بیمارستانها، داروخانهها و مراکز درمانی، به ارائه خدمات به بیمهشدگان میپردازد. در سال ۱۳۹۱ تمام بخشهای سازمان بیمه خدمات درمانی با یکدیگر ادغام و سازمان بیمه سلامت ایران تشکیل شد.
افراد تحت پوشش هنگام مراجعه به سازمانهای طرفقرارداد، فقط بخشی از هزینههای خود را تحت عنوان فرانشیز پرداخت میکنند و مابقی هزینهها را سازمان بیمه سلامت پرداخت میکند. در واقع، فرانشیز قسمتی از هزینه درمان است که شخص بیمهشده بعد از دریافت خدمات باید پرداخت نماید.
رسالت سازمان بیمه خدمات درمانی
بخشی از رسالتهای این سازمان به شرح زیر هستند:
- توسعه کمی و کیفی خدمات بیمه سلامت؛
- دستیابی به پوشش فراگیر خدمات سلامت؛
- دستیابی به پوشش عادلانه خدمات سلامت؛
- کاهش سهم پرداخت از جیب مردم؛
- رفع همپوشانی بیمهای در کشور؛
- بسط و گسترش برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع.
آشنایی با انواع بیمه خدمات درمانی
بیمه خدمات درمانی برای اقشار مختلف جامعه قابلتهیه است. در ادامه به معرفی انوع بیمهنامهها میپردازیم:
[table id=450 /]
قوانین بیمه خدمات درمانی برای استفاده اشخاص
قوانین بیمه خدمات درمانی جهت استفاده عموم مردم به شرح زیر است:
- افراد تحت پوشش هیچ بیمه دیگری نباشند.
- طبق قوانین بیمه خدمات درمانی تمامی مردانی که قصد استفاده از این بیمه را دارند، باید به سن ۱۸ سال رسیده باشند.
پوششهای بیمه خدمات درمانی
بستری در بیمارستان، خدمات درمانی سرپایی، زایمان و خدمات کلینیکها تحت پوشش بیمه خدمات درمانی قرار میگیرند. همچنین مراکز درمان خصوصی هم خدمات درمانی خود را در اختیار بیمهشدگان قرار میدهند. کلیه افراد تحت پوشش با مراجعه به یکی از مراکز درمانی طرف قرارداد میتوانند با پرداخت بخشی از هرینهها، برای درمان خود اقدام نمایند.
قوانین بیمه خدمات درمانی برای بیماریهای خاص
کلیه بیماران مبتلا به تالاسمی، هموفیلی، پیوند کلیه، دیالیز و اماس بدون پرداخت حق بیمه میتوانند دفترچه مخصوص بیماران خاص دریافت نمایند. همچنین بیماران سرطانی و دارای بیماریهای صعبالعلاج هم میتوانند از این خدمات استفاده کنند.
مراحل ثبت نام
برای اطلاع از قوانین بیمه خدمات درمانی ثبتنام اینترنتی بیمه خدمات درمانی یا همان بیمه سلامت، کافی است به سامانه و آدرس https://hir.ihio.gov.ir وارد شوید و چنانچه فاقد هرگونه بیمه هستید، بر روی گزینه ثبتنام کلیک کنید. سپس میتوانید مراحل ثبتنام را شروع کنید:
- کد ملی خود را در صفحه جدید وارد کنید.
- پس از اینکه کد ملی و کد امنیتی را وارد کردید، برای ثبتنام فردی باید فرم ثبتنام اطلاعات سرپرست را پر کنید. در این فرم تمام اطلاعات شخصی و مواردی که با رنگ قرمز مشخص شده است، الزامی بوده و باید بهطور دقیق و به درستی وارد شوند.
- بعد از پر کردن فرم باید گزینه مرحله بعدی را انتخاب کنید.
- محل دریافت دفترچه باید مشخص شود تا به آدرس شما ارسال شود.
- تعداد اعضای خانواده خود را ثبت کنید. دقت داشته باشید برای افراد زیر ۱۸ سال انتخاب اجباری و برای افراد بالای ۱۸ سال اختیاری است. اگر اطلاعات تمام اعضای خانوار ثبت نشده باشد، پوشش بیمهای برای آنها در نظر گرفته نمیشود.
- پس از ثبتنام اعضای خانواده، وضعیت شما بررسی خواهد شد.
- در آخر، باید هزینه پوششهای انتخابی خود را انتخاب کنید و متناسب با آن حق بیمه پرداختی را واریز کنید.
پس از اتمام مراحل، یک پیامک با متن ارسالی موفقبودن امور برای شما ارسال خواهد شد و در مرحله آخر باید باتوجهبه زمانبندی اعلامشده و با در دست داشتن مدارک هویتی، به دفتر پیشخوان دولت مراجعه کرد و دفترچه خود را دریافت کنید.
روش استعلام بیمه خدمات درمانی
استعلام سوابق بیمه خدمات درمانی با مراجعه به سایت https://www.ihio.gov.ir امکانپذیر است. برای ایجاد سوابق خود در سایت نیاز به وارد کردن برخی اطلاعات در سامانه استعلام خواهید داشت:
- کد بیمه؛
- شماره بیمه؛
- شماره سریال شناسنامه.
با وارد کردن این اطلاعات در کاردهای درجشده و کد امنیتی، کلیه سوابق شما در سایت قابل رؤیت خواهد بود.
مزایای بیمه خدمات درمانی
- کاهش هزینههای درمان؛
- تحت پوشش قراردادن بیماریهای مختلف؛
- طرف قرارداد با بیمارستانها، داروخانهها و کلینیکها؛
- امکان استفاده از بیمه تکمیلی؛
- سالانه بودن حق بیمه.
معایب بیمه خدمات درمانی
- پرداخت حقبیمه بیشتر برای دریافت خدمات بیمه تکمیلی؛
- این بیمه بازنشستگی ندارد و تنها جنبه درمانی دارد؛ در نتیجه فرد بیمهشده بعد از بازنشستگی هیج مستمری دریافت نخواهد کرد.
جمعبندی
هنگام بیماری یا آسیبدیدگی مهم است که فشار مالی کمتری را تحمل کنید. بیمه خدمات درمانی که در سال ۱۳۷۳ تأسیس شد، بخشی از این هزینهها را میپردازد. از این رو سعی کردیم در این مقاله شما را با قوانین بیمه خدمات درمانی، انواع پوششها، مزایا و معایب آن آشنا کنیم.
نظر شما درباره قوانین بیمه خدمات درمانی چیست؟ دیدگاههای خود را با ما درمیان بگذارید.