حملونقل عمومی یکی از مهمترین بخشهای کلان شهرها را تشکیل میدهد. اتوبوسرانی در این شبکه حملونقل از اهمیت ویژهای برخوردار است. در ایران فرسودگی و کمبود اتوبوسها باعث شده تا سرعت خدماترسانی به شهروندان کاسته شود. این امر اتلاف وقت آنان را به دنبال دارد و در پی آن صدای اعتراض شهروندان به گوش میرسد.
به نظر میرسد با آغاز فعالیت مدیریت شهری جدید، وضعیت کمی رو به بهبودی رفت. در ابتدای فعالیت، ۱۱۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی تهران افزوده شده است.
علیرضا زاکانی شهردار تهران امسال از افزایش ۱۵۰ درصدی ظرفیت اتوبوسرانی در سال جاری خبر داد و اعلام کرد: با اقداماتی که در دستور کار قرار گرفته است، امکانات حوزه حمل و نقل عمومی برای مردم به حد قابل قبول خواهد رسید. وی اظهار کرد:
در بخش اتوبوسرانی، ۱۴۰۰ دستگاه اتوبوس از مدار خارج شده را بازسازی خواهیم کرد. از این تعداد اتوبوس، ۴۰۰ دستگاه دو کابین و ۱۰۰۰ دستگاه تککابین هستند.
شهردار تهران بیان داشت: تا پایان سال، ۳۳۵۰ اتوبوس به مجموع اتوبوسهای پایتخت افزوده میشود و همچنین ۱۲ ایستگاه جدید مترو هم افتتاح خواهد شد.
مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران در مورد ورود اتوبوسهای جدید اعلام کرد:
بخشی از تامین و خرید اتوبوسهای جدید به قرارداد وزارت کشور باز می گردد که قرار است در هفته دولت، چندین بخش از ورود اتوبوسهای جدید را برای تهران داشته باشیم و در بخش های بعدی برای سایر کشورها نیز در نظر گرفته شود.
وی در ادامه افزود: پس از این موضوع ماهانه ۲۰۰ اتوبوس جدید برای شهرهای مختلف از جمله تهران، خواهیم داشت.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران خاطرنشان کرد: اورهال ۱۴۰۰ اتوبوس در تهران نیز کلید خورده و برنامهریزیهای جامعی در نظر گرفته شده که تا قبل از بازگشایی مدارس، ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوسرانی تقویت شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر فشار بر روی ناوگان حمل و نقل عمومی بسیار زیاد است، تراکم جمعیت، طولانی سرفاصله حرکت اتوبوسها و فرسودگی ناوگان، دست به دست هم داده و ما درصددیم با برنامهریزیها، وضعیت را هر چه بهتر بهبودی بخشیم و انشاءالله با اقدامات انجام شده از نظر تأمین اتوبوس به کفایت میرسیم.
بهرام نکاحی مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران هم درباره وضعیت اتوبوسها و نیاز تهران در این زمینه توضیح داد: در حال حاضر تعداد اتوبوسهای فعال در تهران بیش از ۲ هزار دستگاه است و متأسفانه طی سالهای اخیر بیمهریهای زیادی به این بخش از حمل و نقل عمومی شده است.
وی ادامه داد: در بودجه سال ۱۴۰۱ برای نوسازی و بازسازی اتوبوسها اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده است. به زودی در حوزه تأمین و اورهال اتوبوسها شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود. در سالهای گذشته حدود ۳ هزار دستگاه از ۵ هزار دستگاه اتوبوس موجود در تهران به علل مختلف، از جمله رسیدن به سن فرسودگی و همچنین انقضای مخازن گاز از چرخه خدماترسانی خارج شدهاند.
نکاحی بیان داشت: یک تحول جدی در ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران خواهیم داشت و بزودی اتفاقات خوبی در این حوزه رقم میخورد.
اخبار مرتبط را بخوانید:
دستگاههای متولی حملونقل، به مدیریت شهری کمک کنند
در همین رابطه، به تازگی استاندار تهران در گفت و گویی با تأکید بر توسعه حملونقل عمومی برای رفع بخشی از مشکل آلودگی هوا و ترافیک تهران، اظهار کرد: در سالهای اخیر اقدامات جدی در حوزه نوسازی و توسعه حمل و نقل عمومی در پایتخت انجام نشده که باید این اقدامات در سال جاری، عملیاتی شود.
منصوری با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر توسعه حملونقل عمومی، افزود:
اینکه شهرداری تهران متولی اصلی پایتخت است، شکی نیست؛ اما در کلانشهر تهران با جمعیت حدود ۱۰ میلیون نفر، باید همه دستگاههای متولی از جمله دولت و مجلس کمک کنند.
استاندار تهران با بیان این که، حدود نیمی از ناوگان حملونقل عمومی در پایتخت فرسوده است و این مساله برای شهر و شهروندان آزار دهنده شده، تأکید کرد: شهرداری تهران برنامه دارد، امسال جهش مناسبی در خصوص توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه نوسازی ناوگان اتوبوس و تاکسیرانی انجام دهد که دولت نیز تلاش میکند در این راستا کنار مدیریت شهری پایتخت باشد.
***
روزانه اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.