میان این همه گرفتاری و بدبختی، گاهی یک خبر خوب هم غنیمت است و وسط این همه آه و اشکی که بابت از دست رفتن دوستان، آشنایان و هموطنانمان از چشم جاری میشود بالاخره دویدن یک لبخند روی صورت، حقیقتاً یک پدیده نادر است که باید آن را حلوا حلوا کرد و قدرش را دانست. باور بفرمایید چند روزی است که هر چه تلاش کردیم یک چند خط بانمک و خوشمزه در مورد خودرو و حاشیههای آن بنویسیم نشد که نشد.
این دفعه هم باز سوژه خودش آمد جلوی چشم ما و تنها کاری که حقیر انجام میدهم روایت موضوع است و این وسط اگر چند مولکول نمک هم زیر زبانتان احساس کردید از برکت تصمیمهای جذاب و کمیاب دستاندرکاران مملکت است که وجودشان برای عالم طنز و فکاهی واجب و لازم است.
بعد از این همه، حاشیهروی باید این خبر جذاب را به حضور باسعادت آن دسته از مشتریان خودروهای وارداتی ساخت داخل (چند لحظه دیگر مفهوم این عبارت خیرهکننده را درک خواهید کرد) برسانیم که دوستان و همراهان گرامی؛ ای کسانی که دنبال خرید ماشینهای مونتاژی بازار جهانی ـ ۹۹/۹۹ درصد Made In China ـ هستید بدانید که این تعداد خودرو نیز بر اساس یک فرمول قیمتگذاری شده و تقدیم حضور مبارک شما میشود!
یادتان هست چند ماه قبل فرمولاسیون خودروهای ساخت داخل را که شورای محترم رقابت ابداع کرده بودند برایتان شرح دادیم و متذکر شدیم که قیمت سمند و پژو ۴۰۵ و پراید همینطوری قضا قورتکی قیمت نمیخورند! حالا هم در خبرها آمده که چشم حسود کور، فرمول قیمتگذاری خودروهای خارجی مشخص شد!
بیشتر بخوانید: تولید سمند سه فاز برای سال ۲۰۳۰
جالب است که وقتی در تلاش برای کند و کاو این خبر وارد لینک آن میشوید با این توضیح دبیر انجمن وارد کنندگان خودرو جناب آقای مهندس مهدی دادفر مواجه میشوید که: «سازمان حمایت، مسئول قیمتگذاری خودروهای چینی و روسی است، اما اگر خودرویی خارجی باشد، بازار قیمت آن را تعیین میکند و نهاد ناظری بر آن نظارت ندارد و سازمان حمایت نظارت ارشادی دارد.»
و چند لحظه بعد هم مجددا آقای دادفر فرمودهاند که: «اکنون تمام خودروهای وارداتی به صورت CKD با حداقل ۲۰ درصد داخلیسازی وارد میشود. محصولات مونتاژی، چون عرضه محدود هستند، مشمول قیمتگذاری نیستند. تعداد عرضه به گونهای نیست که نیازی به ورود نهاد نظارتی به قیمتگذاری باشد. نرخ این محصولات توسط خود مونتاژ کننده تعیین میشود!»
و اما مصطفی صفاری مشاور رئیس شورای رقابت درباره چگونگی نحوه قیمت گذاری خودروهای خارجی در بازار گفته: «شورای رقابت وظیفه قیمتگذاری خودروهای چینی و خارجی (ظاهراً چین دیگر جزو خارج محسوب نمیشود) را ندارد و سازمان حمایت باید آنها را قیمتگذاری کند. یعنی وزارت صمت به سازمان حمایت مجوز داده است تا در نحوه فعالیت خودروسازان نظارت کند.»
دوست دارم در پاسخ به این سوال که «گرفتی چی شد؟» یک «بله قربان» محکم عنایت بفرمایید تا معلوم شود مثل بندهی خنگ و کودن، دچار سرگیجه و درماندگی از تفسیر این عبارتها نشدهاید! در واقع، دوستان گرامی اعلام کردهاند که احتراماً فرمول قیمتگذاری خودروهای خارجی را به مونتاژکننده گرامی واگذار کردهاند. هر کسی که ماشین آورده و ۲۰ درصد داخلیسازی هم انجام داده، خودش هم فرمول قیمتگذاری را تعیین کند.
بیشتر بخوانید: وقتی ما سمند را جهانی کردیم!
مگر دوستان شورای رقابت و انجمن واردکنندگان خودرو، فسفر اضافی در مغز مبارک دارند که این کار سخت و سنگین را وسط تعیین فرمول هوشمند قیمتگذاری خودروهای ساخت داخل انجام دهند؟! مگر با یک دست چند تا هندوانه میتوان برداشت؟ حتماً انتظار دارید فرمول قیمتگذاری هندوانه را هم بسپاریم به این دوستان؟ همین که فرمول قیمتگذاری خودروهای ساخت داخل در این روزگار گرانی این قدر خوب کار میکند و پا به پای قیمت برنج و نان و مرغ، دارد قیمت ماشین را با بازار تنظیم میکند و بالا میبرد، بروید خدا را شکر کنید!
لازم است این نکته را هم خدمت آن دسته از مشتریان که بیخبر هستند عرض کنیم که همین خودروهای چینی که الان دارند تولید میشوند و از قضا بنده هم یک دستگاه از آنها را دارم، حداقل ۲۰ درصد داخلیسازی شدهاند که همین موضوع کلی در فرمول قیمتگذاری تاثیر گذاشته است. البته این ۲۰ درصد به صورت حجمی محاسبه شده و نه از نظر جرم حجمی و تعداد قطعات! یعنی دوستان سازنده اقلامی مثل شیشهها، تایرها و بعضا روکش صندلی را از داخل تهیه کردهاند که اگر کل محیط ماشن را وجب کنید بَلکم خیلی بیشتر از ۲۰ درصد از خودرو داخلیسازی شده باشد.
فکر کنید اگر همینقدر داخلیسازی هم نشده بود الان باید بابت یک دستگاه دیگنیتی یا جک S5، دو سه میلیارد تومان ناقابل میپرداختید تا حساب کار دستتان بیاید و بدانید یک مَن ماشین خارجی چقدر کره میدهد؟!
البته این خبر خوب را هم داشته باشید که برای خرید ماشین خارجی و چینی دیگر نیازی نیست در قرعهکشی شرکت کنید چون دوستان اعتقاد دارند که سیستم قرعهکشی خیلی خوب جواب نداده و باعث افزایش قیمت در بازار خودروهای ساخت داخل شده است!
بنابراین باز هم بروید یک نان بخرید و صد تا خیرات کنید که فرمول قیمتگذاری ماشینهای خارجی ساخت داخل افتاده دست خود مونتاژکاران و آنها هم با افزودن یک ضریب ساده، حالا میتوانند ماشین ۱۱ هزار دلاری را که با دلار ۲۵ هزار تومانی هم به زحمت به قیمت ۵۵۰ میلیون تومان میرسد به قیمت یک میلیارد به مردم میفروشند، بدون هیچ چشمداشتی …
2 پاسخ
لعنت بهتون که نصف گرونیا بخاطر همین خودروعه
خودرو گرون بشه روی گرون شدن همه چیز که توی هر نوع فروشگاهی وجود داره به خاطر کرایه بار گرون میشه ! حتی قیمت پست و جابجایی فرد و هزاران مورد دیگه که قیمت خودرو تاثیر مستقیم میذاره
یه مسیری که قبلا دویست تا تک تومنی بود بخاطر اینکه قیمت ماشین تا بیست برابر قیمت قبلیش بالا رفته کرایه هم شده بیست هزار تمن
تورم بجا – بنزین بجا -اقتصاد جدا
ولی با این همه ادعاشون که فلان خودرو تولید داخله و صد درصد داخل تولید میشه چرا باید قیمتش ایقد بشه…
شده مثل جریان آمپول کپی برکت که معلوم نیست کدوم کشوری میده اینجا سر هم میکنن آخرشم با ارز آزاد سر قیمت جون آدما معامله میکنن ولی موبایل با نرخ دولتی باید بیاد و با نرخ آزاد به بفروش برسه.
حالا اگه فایزر با نرخ دولتی چهار تومنی وارد میشد مثل همین برکت مونتاژی! نصف قیمت برکت برای خزانه آب میخورد …
لعنت بشه تک تک دشمنان ایران و ایرانی…
هیچ نهادیم پا جلو نمیزاره تعزیرات حمایت مصرف کننده…تمام این اتیشا از اون شورای رقابت دراومد چی بگیم کلن تمومه