آذر ماه هم مانند ماه قبلش ماه پرالتهابی برای صنعت خودرو کشور بود. در گزارش قیمت خودروی ماه قبل اشاره کردیم که هر دو خودروساز بزرگ کشورمان، یعنی ایران خودرو و سایپا، مجوز افزایش قیمت ۱۶ درصدی خود را از ستاد تنظیم بازار دریافت کرده بودند که با دستور رئیسجمهور این مجوز باطل شد.
با این حال، چند هفته پس از ابطال شدن این مجوز با دستور مستقیم رئیسجمهور، ستاد تنظیم بازار افزایش قیمت ۱خودرو را به تصویب رساند. به این ترتیب، بهواسطه این مجوز ایران خودرو این امکان را دارد که قیمت کارخانهای خودروهایش را از ۱۰ تا ۱۸ درصد افزایش دهد. سایپا نیز قیمت کارخانهای خودروهایش را تا ۱۸ درصد افزایش داد. وزارت صنعت و اعضای ستاد تنظیم بازار معقدند که این کار برای کم کردن فاصله شکاف قیمتی از کارخانه تا بازار ضروری بوده است. وزیر صنعت هم طی اظهاراتی بیان کرد که «افزایش قیمت خودرو همچنان از تورم عقب است».
با این حال، بسیاری از کارشناسان خودرو معتقدند که مجوز افزایش قیمت به خودروسازان به معنی افزایش قیمت در بازار خودرو است؛ بازار خودرویی که چند وقتی است که خونی در آن جریان ندارد و شاید بدترین روزهایش را در حال طی کردن است. همچنین، نمایندگان مجلس نیز چندان از این تصمیم خشنود نشدند و از فاطمی امین، وزیر صمت، درباره این موضوع توضیح خواستند.
از طرف دیگر، افزایش قیمت دلار در بازار کشور یکی دیگر از اتفاقاتی بود که بر قیمت خودرو تاثیر گذاشت. در آذر ماه ۱۴۰۰، قیمت دلار از مرز ۳۰ هزار تومان هم گذشت و به سرانجام نرسیدن مذاکرات برای احیای برجام کورسوی امید فعلی را هم از بین برد.
همه این اتفاقات سبب شد که قیمت خودروی داخلی در بازار در آذر ۱۴۰۰ به شکل بیسابقهای افزایش یابد. که در ادامه برخی از این قیمتها را بررسی میکنیم.
توجه: آنچه در ادامه میخوانید مقایسه قیمت خودروهای صفر در بازار کشور در ۳۰ روز گذشته است.
پراید در آستانه رکورد ۲۰۰ میلیونی!
سال گذشته قیمت پراید از ۱۰۰ میلیون تومان هم گذشت که تا مدتها خبر جنجالی به شمار میآمد و نقل مجالس و دورهمیها بود. حال، در پایان سال ۱۴۰۰ پراید در حال رسیدن به قیمت ۲۰۰ میلیون تومان است.
پراید ۱۱۱ که در پایان ماه گذشته قیمتش به رقم بیسابقه ۱۶۰ میلیون تومان رسیده بود، در ۲۰ آذر ماه حدود ۱۸۱ میلیون تومان قیمتگذاری شده است.
البته این افزایش قیمت تنها مختص به پراید ۱۱۱ نبود و سایر انواع پراید نیز با رشد قیمتی روبهرو بودهاند. برای مثال پراید ۱۳۱ که در پایان آبان ماه ۱۴۰۰، حدود ۱۴۸ میلیون تومان قیمت داشت، امروز حدود ۱۷۰ میلیون تومان ارزشگذاری میشود.
پراید ۱۳۲ نیز از قاقله عقب نمانده است و با افزایش قیمت حدود ۲۰ میلیون تومان، در حال حاضر حدود ۱۵۴ میلیون تومان قیمت دارد. پراید ۱۵۱ یا همان پراید وانت نیز خودروی دیگری از خانواده پراید است که اکنون حدود ۱۸۱ میلیون تومان قیمت دارد.
قیمت تیبا در جستجوی قیمت پراید
تیبا یکی دیگر از خودروهای محبوب و پرفروش کشورمان است که پس از خارج شدن پراید از خط تولید، به شکل رسمی جایگزین این محصول شد و هماکنون عنوان ارزانترین خودروی ایرانی را یدک میکشد.
تیبا هماکنون در دو مدل صندوقدار و هاچبک و در دو نوع معمولی و پلاس در بازار کشورمان موجود و قابل تهیه است. در حال حاضر، یک نسخه تیبا صندوقدار صفر در بازار کشور حدود ۱۸۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود. این درحالی است که قیمت این خودرو در پایان آبان ماه، حدود ۱۶۲ میلیون تومان بود.
تیبا هاچبک نیز خودروی محبوب دیگری است که با افزایش قیمت روبهرو بوده است. تیبا هاچبک صفر مدل ۱۴۰۰ نیز هماکنون حدود ۱۸۵ میلیون تومان است که در ماه گذشته نزدیک به ۱۷۰ میلیون تومان بود.
تیبا هاچبک پلاس نیز هماکنون در بازار حدود ۱۹۷ میلیون تومان است و تیبا صندوقدار پلاس نیز حدود ۱۸۵ میلیون تومان قیمتگذاری شده است.
خرید و فروش و قیمت تیبا صندوقدار
خرید و فروش و قیمت تیبا هاچبک
پژو ۲۰۶ هم گران شد
پژو ۲۰۶، دیگر خودرو جوانپسند بازار خودروی کشورمان هم از قافله افزایش قیمت خودرو عقب نماند. قیمت خودروی پژو ۲۰۶ تیپ ۲ که در انتهای آبان حدود ۲۵۶ میلیون تومان بود، در آذر ماه به حدود ۲۷۳ میلیون تومان رسید.
قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۵، که در سال ۱۴۰۰ تولید نشد، مرز ۳۰۰ میلیون تومان را رد کرد و به حدود ۳۱۸ میلیون تومان رسیده است که عددی بیسابقه برای این خودروی ایرانی-فرانسوی است.
پژو ۲۰۶ صندوقدار V8 هم که در پایان ماه گذشته حدود ۳۱۰ میلیون تومان بود، اکنون حدود ۳۲۲ میلیون تومان ارزشگذاری میشود.
سلام بر پژو پارس ۴۰۰ میلیونی!
پژو پارس هم در گیرودار افزایش قیمت، فرصت را غنیمت شمرد مرزی را درنوردید که شاید کمتر کسی سالیان گذشته باور میکرد. پژو پارس اتوماتیک صفر در اواخر آذر ماه با قیمتی حدود ۴۱۵ میلیون تومان در حال معامله است. این در حالی است که ماه گذشته این رقم کمتر از ۴۰۰ میلیون تومان بود.
از سایر انواع پژو پارس نیز میتوان به پژو پارس سال مدل ۱۴۰۰ اشاره کرد که صاحبانش آن را حدود ۲۸۲ میلیون تومان قیمت میدهند. پژو پارس الایکس TU5 هم با نزدیک به ۱۰ میلیون تومان افزایش قیمت، حدود ۳۴۲ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
پژو پارس دوگانهسوز نیز با افزایش قیمت ۱۶ میلیون تومانی، رشد قیمتی زیادی را تجربه کرده است و حین نوشتن این مطلب قیمتی حدود ۳۵۰ میلیون تومان را پیدا کرده است.
پژو ۴۰۵ و افزایش قیمت مردهای که زنده شد
پژو ۴۰۵ که قرار بود برای همیشه از خط تولید خارج شود تا استانداردهای ۸۵گانه رعایت شود، جانسختتر از همیشه به بازار خودروی ایران بازگشته است و این ماه هم قیمتی نجومی را تجربه کرده است.
پژو ۴۰۵ SLX بنزینی که در پایان آبان گذشته قیمتش به حدود ۲۸۸ میلیون تومان رسیده بود، این ماه روند صعودی خودش را ادامه داد و قیمت ۳۰۴ میلیون تومان رسید.
از سایر انواع پژو ۴۰۵ نیز میتوان به مدل GLX بنزینی اشاره کرد که با افزایش قیمتی ۲۰ میلیون تومانی نسبت به ماه قبل، اکنون قیمتی حدود ۲۷۰ میلیون تومان دارد. پژو ۴۰۵ GLX دوگانهسوز نیز با طی کردن روندی مشابه با نسخه بنزینی خود، به حدود قیمت ۲۷۴ میلیون تومان رسید.
مسابقه تارا و شاهین در افزایش قیمت
دو محصول جدید ایران خودرو و سایپا، یعنی تارا و شاهین، هم با افزایش قیمت در بازار روبهرو بودهاند. تارا دندهای که در کارخانه نزدیک به ۲۹۰ میلیون تومان قیمت دارد، در اواخر آذر ۱۴۰۰ قیمتش در بازار به ۴۴۰ میلیون تومان رسید. شاهین محصول تازه وارد سایپا نیز قیمتی حدود ۳۴۰ میلیون تومان در بازار دارد.
سمند؛ اسب پیر ۳۰۰ میلیونی!
قیمت سمند، اولین خودروی ملی کشورمان، هم طی اتفاقات اخیر بدون تغییر باقی نماند و مانند سایر خودروهای داخلی با افزایش قیمت قابل توجهی روبهرو بود.
سمند الایکس EF7 که در حال حاضر، حدود ۲۷۴ میلیون قیمت دارد، در پایان ماه قبل ۲۷۰ میلیون تومان قیمت داشت که نسبت به بیشتر خودروها رشد قیمتی کمتری را تجربه کرده است. از سوی دیگر، قیمت سمند الایکس EF7 گازسوز با رشدی ۳۶ میلیون تومانی، در آذر ماه به ۳۴۶ میلیون تومان که رشد زیادی نسبت به نسخه بنزینی همین خودرو است.
سایر انواع مدلهای سمند هم مانند EF7 در بازار با افزایش قیمت روبهرو بودهاند.
کوییک اتوماتیک فول پلاس در مرز ۲۰۰ میلیون تومان
خودروی کوییک هم که برای رقابت با پژو ۲۰۶ ایران خودرو وارد بازار کشور شد رشد قیمتی زیادی را تجربه کرده است؛ به خصوص در نسخه پلاس.
قیمت یک دستگاه خودروی کوییک اتوماتیک فول پلاس صفر در انتهای آبان ماه برابر با ۲۵۵ میلیون تومان بود که هماکنون این قیمت با ۲۵ میلیون تومان رشد، به حدود ۲۸۰ میلیون تومان رسیده است.
مدل R دندهای این خودرو هم در چند هفته گذشته افزایش قیمت داشته است و از جایگاه ۱۹۰ میلیون تومانی خود به حدود ۲۰۵ میلیون تومان رسیده است. قیمت نسخه دندهای و ساده کوییک هم با ۱۰ میلیون تومان افزایش در قیمت، به ۱۹۷ میلیون تومان رسید.
جمعبندی
در پایان ما هم مثل شما از آینده بازار خودروی کشور بیاطلاع هستیم، اما آنچه که میدانیم این است که در سیاست تولید و واردات خودروی کشور باید تغییراتی اساسی شکل بگیرد تا وضعیت نامطلوب فعلی سروسامان بگیرد.
شما از طریق لینک زیر میتوانید از قیمت روز انواع خودروهای داخلی و خارجی مطلع شوید:
نظر شما درباره قیمت خودروها چیست؟ شما قیمت خودرو در بازار ایران را طی آینده نزدیک چطور پیشبینی میکنید؟ نظرات و پیشنهادات خودتان را با ما در میان بگذارید.