آمارهایی کاملاً ضد و نقیض از تولید خودرو

آمارهایی کاملاً ضد و نقیض از تولید خودرو در ایران

آمار رسمی تولید خودرو در سایپا و ایران‌خودرو مبنی بر کاهش حجم تولید با ادعای برخی مقامات مسئول تفاوتی فاحش دارد.

انتشار رسمی آمار تولید خودرو در سایپا و ایران‌خودرو از کاهش حجم تولید این دو خودروساز بزرگ حکایت دارد. اما برخی مقامات مسئول این حوزه از آمارهایی سخن می‌گویند که نشاندهنده رشد تولید است.

با این حال، آمار عملکردی ایران‌خودرو و سایپا در مرداد امسال نشان می‌دهد که این خودروسازان در مجموع قریب به ۷۷ هزار دستگاه خودرو سواری تولید کرده‌اند و در مقابل با تکمیل بخشی از تولیدهای ماه‌های گذشته خود، بالغ بر ۸۹ هزار دستگاه خودرو فروخته‌اند.

این بررسی آمار و مقایسه آن با عملکرد تیر و خرداد نشان می‌دهد که همچنان روند کاهش تولید ماهانه ادامه دارد و به‌جای سیر صعودی، آمار تولید خودروسازان روند کاهشی را پیش گرفته است.

طبق آمار ارائه‌شده از تولید و فروش ایران‌خودرو و سایپا در پنجمین ماه از سال جاری، در مجموع این دو خودروساز ۷۶ هزار و ۹۹۳ دستگاه خودرو تولید کرده‌اند. این عدد نسبت به آمار تولید تیر ماه ۸۰۰۰ دستگاه کمتر و نسبت به آمار تولید خرداد ماه قریب به ۲۷ هزار دستگاه (۲۶ هزار و ۹۶۹ دستگاه) کمتر است. برخلاف آنچه که خودروسازان و مسئولان اعلام می‌کنند، روند تولید خودرو در خودروسازان داخلی صعودی نیست.

در حقیقت، بررسی نقطه‌‌به‌نقطه آمار تولید و فروش خودروسازان در هر ماه نشان می‌دهد که در حال حاضر خودروسازان در اکثر خودروها بیش از آنکه تولید کنند، می‌فروشند؛ این بدان معناست که خودروسازان بیشتر در مسیر تکمیل ناقصی‌هایی ماه‌ها و سال گذشته خود هستند که ماه‌به‌ماه هم کمتر می‌شود، اما چون آمار تولید افزایشی نبوده و از تعداد خودروهای کف هم به‌مرور کاسته می‌شود، فاصله قابل توجهی در آمار فروش ایجاد نمی‌شود.
در مرداد ماه امسال خودروسازان بزرگ داخلی ۸۹ هزار و ۳۰۷ دستگاه خودرو فاکتور کرده‌اند که ۲۱ هزار و ۹۳۸ دستگاه کمتر از فروش در خرداد ماه و ۷۶۴۱ دستگاه کمتر از فروش در تیر ماه است. این اعداد نیز گویای آن است که ماه به ماه از تعداد خودروهای ناقص کم می‌شود.

افزایش تولید خودرو داشتیم!

در مقابل منوچهر منطقی، معاون وزیر صمت از رشد تولید خودرو در پنج ماهه نخست امسال سخن می‌گوید:

«دو شرکت بزرگ خودروساز کشور از ابتدای امسال تا دوم شهریور نسبت به تولید ۳۵۷ هزار و ۳۷۷ دستگاه خودروی سبک (سواری و وانت) اقدام کرده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از افزایش ۲۸۳ درصدی تولید کامل و کاهش ۸۵ درصدی تولید ناقص برخوردار است.»

معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت صمت ضمن اشاره به تثبیت روند رو‌به‌رشد تولید خودروی کامل پس از سه سال در دو خودروساز بزرگ کشور، افزایش ۲۸ درصدی آمار تحویل، کاهش ۹۴ درصدی تعداد خودروهای ناقص انباشته در کف پارکینگ خودروسازان و کاهش ۳۰ درصدی تعداد تعهدات معوق را در راستای تحقق برنامه‌های ساماندهی وضعیت نامطلوب صنعت خودروی کشور در دولت سیزدهم خواند و گفت:

«با توجه به پایدار شدن روند تولید خودروی کامل در خودروسازان داخلی و همچنین کاهش آمار خودروهای ناقص نسبت به مدت مشابه سال گذشته و از سوی دیگر ایجاد شفافیت در عرضه خودرو به بازار، در هفته جاری شاهد سومین دوره عرضه خودرو در سامانه یکپارچه فروش خودرو خواهیم بود.»

وضعیت تولیدات ایران‌خودرو در ماه‌های اخیر

  • در مرداد ماه سال جاری ۴۱ هزار و ۳۴۲ خودرو (حدودا ۴۷۴۰ دستگاه کمتر از تیر ماه) تولید کرده است.
  • برای ۵۰ هزار و ۱۴۶ دستگاه خودرو ( ۶۶۵۶ دستگاه بیشتر از تیرماه) فاکتور تجاری صادر کرده است. [البته ایران‌خودرو مدعی است که تولید آخرین روزهای هر ماه در آمار آن ماه قید نمی‌شود.]
  • ۲۶ هزار و ۳۷۱ دستگاه محصولات گروه پژو
  • ۶۳۰۱ دستگاه از محصولات خانواده سمند در پنجمین ماه از سال ۱۴۰۱ تولید کرده و برای ۳۳ هزار و ۷۸۴ دستگاه از انواع پژو و ۶۵۵۳ دستگاه محصولات سمند فاکتور فروش صادر کرده است.
  • ۵۴۱۱ دستگاه دنا، ۸۲۷ دستگاه رانا و ۱۰۹۷ دستگاه تارا تولید کرده است.
  • ۵۹۰۵ دستگاه دنا، ۱۹۲۹ دستگاه رانا و ۱۳۶۳ دستگاه تارا فروخته است.
  • ۱۱۰۲ دستگاه خودرو هایما تولید اما هفت دستگاه فاکتور کرده است.

اوضاع تولیدات سایپا در ماه گذشته چگونه است؟

  • تولید ۲۵ هزار و فروش ۲۷ هزار دستگاه
  • سایپا در پنجمین ماه امسال ۲۳۵۹ دستگاه کمتر از تیر ماه تولید کرده و در مقابل برای ۲۷ هزار و ۴۹۵ دستگاه خودرو (۱۱ هزار و ۲۰۳ دستگاه کمتر از تیرماه) فاکتور فروش صادر کرده است.
  • سایپا در مرداد ماه امسال ۲۹۴۱ وانت پراید (سایپا ۱۵۱) تولید کرده است
  • ۲۴۶۶ دستگاه شاهین تولید کرده و ۲۳۵۲ دستگاه از آن فروخته است.
  • ۱۹ هزار و ۷۰۸ دستگاه از محصولات خانواده X۲۰۰ تیبا، ساینا و کوییک.

***

شما می‌توانید جدیدترین اخبار خودرو را در بلاگ دیوار مطالعه کنید.

 

اخبار مرتبط

از بلدرچین تا فرش؛ داستان موفقیت خانواده ضیائیان با دیوار

چطور با رسید جعلی کلاه سرمان نرود؟ مقابله با رایج‌ترین نوع کلاهبرداری اینترنتی

پشتیبان هوشمند دیوار: راهکار ۲۴ ساعته برای حل مشکلات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

متن سربرگ خود را وارد کنید

search