فناوری خودروهای متصل یک عامل مهم در پیشرفتهای فناورانه است. با وجود این فناوری، خودرو میتواند از طریق اینترنت با شبکههای بیرونی ازجمله سیستمهای شهری و موبایلهای هوشمند ارتباط برقرار کند. همچنین خودرو از طریق تکنولوژی اتصال به اینترنت میتواند قابلیتهای بیشتر و کابردیتری را فراهم کند؛ ازجمله مهمترین کاربردهای آن برنامه ایمنی و مدیریت ترافیک است.
طبق تفاهمنامه مشترکی که میان گروه صنعتی ایرانخودرو و شرکت ارتباطات سیار ایران (همراهاول) به امضا رسید، در آیندهای نزدیک محصولات این گروه صنعتی از فناوری خودروهای متصل بهرهمند خواهد شد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو در مراسم امضای این تفاهمنامه اعلام کرد: «یکی از الزامات موجود براساس برنامههای توسعه فناوریهای خودرویی در محصولات ایرانخودرو، بهرهمندی از فناوری خودروهای متصل است که باتوجهبه ظرفیتهای موجود، دستیابی به این هدف با همکاری شرکت ارتباطات سیار ایران دنبال خواهد شد.»
فرشاد مقیمی افزود: «باتوجهبه هدفگذاری صورتگرفته در ارتقای رضایت مشتریان، این پروژه تعریف شد تا طبق تفاهمنامه امروز ظرف مدت کوتاهی مطالعات و بررسیهای لازم صورت گیرد تا خدمات موردنیاز در حوزه خودرویی اولویتبندی و پروژهها یکی پس از دیگری به اجرا گذاشته شود.»
قبل از اینکه یک خودروساز تصمیم بگیرد که به حوزه خودروهای هوشمند وارد شود، باید تیمهای مدیریت استراتژیک مجموعهای از شاخصها را کنترل کند؛ چون در بعضی موارد زمانی خودروهای هوشمند وارد این پروسه میشود که خودروساز در زمینه اجرای پروژهها، فرآیندهای مالی و نیروی انسانی آمادگی لازم را ندارد.
مقیمی در ادامه تأکید کرد: «بهزودی شاهد تجهیز محصولات ایرانخودرو به فناوری خودروهای متصل خواهیم بود. تعریف این پروژه آغازی در مسیر حرکت ایرانخودرو در افق تولید خودروی هوشمند با همکاری همراه اول و شرکتهای دانشبنیان تخصصی این حوزه است. همچنین میتوانیم بازخوردهایی را از محصولاتی که در اختیار مشتریان قرار گرفته است دریافت و برمبنای آن، پروژههای جدیدی را برای ارتقای محصولات تعریف کنیم. درنهایت، نتایج حاصل از این اطلاعات و زیرساختهای فراهمشده منجر به ارائه انواع سرویسهای مبتنی بر خودروی متصل و درادامه خودروی نیمه خودران و خودران در آینده نزدیک خواهد شد.»
بهگفته مدیرعامل گروه صنعتی ایرانخودرو، خودروی تارا اتوماتیک، تارا دستی و دنا پلاس دنده اتوماتیک ازجمله محصولاتی است که در مرحله اول، مجهز به فناوری خودروهای متصل خواهد شد. همچنین محصول کراساوور جدید ایرانخودرو (پروژه K125) هم از ابتدای عرضه به بازار مجهز به این امکان خواهد بود.
در دنیا، دیگر روشهای سنتی در صنعت خودرو استفاده نمیشود و پیشبینی میشود که خودروهای متصل تا سال ۲۰۳۰ نهتنها جای ناوگان امروزی را بگیرد، بلکه نزدیک به ۷۵۰ میلیارد دلار درآمد ایجاد کند که در فضای رقابتی خودروسازان رقم قابلتوجهی است.
گفتنی است که بر اساس فاز اول این پروژه و همکاری مشترک، محصولات ایرانخودرو مجهز به فناوری اتصالپذیری (connectivity) خواهد شد. بر این اساس، امکان ارسال و دریافت اطلاعات از خودرو به واحدهای امدادی و دریافت سایر خدمات موردنیاز وجود خواهد داشت. بنابراین محصولات گروه صنعتی ایرانخودرو دارای امکاناتی مانند ردیابی خودرو، امکان پیشبینی و تشخیص خطای خودرو، امکان برقراری تماس اضطراری و درخواست امداد در حوزه خدماتپسازفروش بهصورت آنی خواهد شد.
رانندهها میتوانند از طریق سیستم ردیابی مشکلات فنی خودرو را از راه دور ببینند و مشکل ماشین را از راه دور حل کنند و برخی اجزا را فعال یا غیرفعال کنند. رزرو ۲۴ ساعته هتل نوعی از امکانات فناوری خودروهای متصل است.
***
شما میتوانید اخبار روز خودرو را در بلاگ دیوار بخوانید.